به گزارش تحلیل ایران به نقل از فارس، بازار ارز و سکه با افزایش قیمت در هفته جاری به سقفهای قیمتی در مهر ماه رسیدهاند، معاملهگران فنی معتقدند کاهش قیمت دلار با دو سناریوی کاهش شارپی یا کاهش فرسایشی همراه خواهد بود.
به عقیده تحلیلگران فنی کاهش قیمت دلار با دو سناریو خواهد بود. سناریو اول ریزش شارپی و رسیدن به کف کانال 52 هزار تومان خواهد بود.
سناریو دوم نوسان رفت و برگشتی است که در این حالت کاهش قیمت به صورت فرسایشی انجام میپذیرد، از منظر معاملهگران اگر قیمت دلار از محدوده سقف خود بالاتر برود، کنترل بازار سخت خواهد شد.
* حرکت مشابه دلار در زمستان هر سال
از نظر تکنیکال نیز دلار به محدوده مهم مقاومتی رسیده است که آخرینبار در اردیبهشت پس از رسیدن به این محدوده سقوط کرد.
دلار تهران حمایت محدوده ۵۲ هزار و ۸۰۰ تومان را پیشِ رو دارد که در صورتی که شکسته شود حمایت کانال ۵۱ هزار تومان در دسترس خواهد بود.
البته بررسیها نشان میدهد که هر ساله در زمستان حجم تقاضا برای خرید ارز به دلیل تسویهحسابهای ارزی و تقاضای آخر سال بالا میرود؛ اما این بار تحلیلگران اقتصادی فضای بازار را هیجانی توصیف کردند. در این میان برخی هم میگفتند به نظر میرسد یکی دیگر از دلایل
رشد قیمتها ناشی از فرارسیدن سال نوی چین بوده که تقاضا برای تسویه حوالجات ارزی را افزایشی کرده و این امر بر بازار دلار و سکه نیز تأثیر گذاشته است. البته رشد قیمت تِتر هم عامل مهم دیگر بود که زمینهساز صعود قیمت دلار و سکه شده بود.
* افزایش نرخ ارز به دلیل ریسکهای بین المللی
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در پایان هفته گذشته از دلایل رشد نرخ ارز پرده برداشت؛ به گفته وی، بخش عمده نوسانات ارزی روزهای اخیر ناشی از تحولات نظامی منطقه است، بهویژه پس از حمله یمن، سطحی از نااطمینانی در کشورهای منطقه ایجاد شده که با فروکش کردن التهابات،
میتوان شاهد بازگشت آرامش به بازار ارز بود.
به نظر میرسد توقف کشتیرانی چینیها در آستانه سال نوی چینی و رشد تقاضای درخواست در حوزه حمل و نقل دیگر عامل موثر در رشد نرخ ارز است.
* راه بسته تتر مقابل دلار
با برابر شدن قیمت تتر و دلار در بازار تهران، معاملهگران میگویند یا قیمت دلار باید کاهش یابد یا اینکه قیمت تتر از این نواحی افزایشی شود، قیمت تتر هم بین 53 هزار و 700 تومان تا 54 هزار و 200 تومان نوسان داد که نزدیک به قیمت دلار تهران بود.
* مقاومت دلار هرات کجاست؟
دلار هرات این روزها بین 53 هزار تا 53 هزار و 500 تومان نوسان میکند. بازار ارز با شایعه حذفشدن نام ایران از بند هفت افایتیاف وارد فاز نزولی شد.
تعدادی از کانالهای تلگرامی که توسط دلالان اداره میشود و فروشنده بودند، این خبر را با تیتر حذف شدن ایران از فهرست سیاه FATF منتشر کردند که به موجب آن قیمت دلار هرات با کاهش تا 53 هزار تومان پایین آمد.
به عقیده تحلیلگران فنی مقاومت پیش روی قیمت دلار هرات 53 هزار و 600 تا 800 تومان است که در صورت شکست توانایی رشد تا کانال 54 هزار تومان را دارد. از منظر گروهی از معاملهگران قیمت دلار هرات در کانال 54 هزار تومان برای بازارساز مهم است و در صورت ورود به آن
بازارساز دست به تزریق سنگین خواهد زد. اگر قیمت دلار هرات زیر مرز 53 هزار و 200 تومان نوسان دهد امکان کاهش تا 52 هزار و 800 تومان وجود دارد.
* توقف رشد درهمی دلار
درهم امارات در روز یکشنبه در قیمت 14 هزار و 750 تومان شروع به کار کرد و با کاهش تا 14 هزار و 620 تومان پایین آمد؛ اما در ادامه با افزایش در نرخ روبرو شد. با این قیمت درهم، دلار برآورد شده از این نرخ 53 هزار و 900 هزار تومان است که با دلار هرات شکاف بیش از
700 تومانی دارد.