به گزارش تحلیل ایران به نقل از مهر سرطان یکی از بیماریهای شایع در جهان و از مهمترین علل مرگ و میر در کشور است که مخاطرات زیادی را به همراه دارد؛ این بیماری که از یک نقطه در بدن آغاز میشود و به مرور تمامی بدن فرد را درگیر میکند،
با سبک زندگی سالم، تحرک و ورزش، پرهیز از مصرف دخانیات و غربالگری قابل پیشگیری است.
اهمیت خود مراقبتی و تشخیص به موقع برای پیشگیری از این بیماری به اندازهای است که امسال «من مسوولم برای پیشگیری از سرطان خودم، خانوادهام و جامعهام» به عنوان شعار امسال هفته ملی سرطان «۷ تا ۱۵ بهمنماه» انتخاب شده است.
روز شمار این هفته «سرطان و باورهای نادرست، پیشگیری از سرطان و سبک زندگی سالم، مسئولیت اجتماعی و کنترل سرطان، پیشگیری از سرطان، محیط کار سالم و ایمن، رسانهها و نقش آنها در پیشگیری از سرطان، مراقبتهای حمایتی و تسکینی سرطان و تشخیص زود هنگام سرطان» بوده
که بر سبک زندگی سالم و فرهنگسازی در راستای پیشگیری از این بیماری شایع و کشنده تاکید دارد.
نقش تغذیه و ورزش در پیشگیری از سرطان
حمیدرضا ریحانی، فوق تخصص خون و سرطان بالغین و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در گفتوگو با خبرنگار مهر از رژیم غذایی مناسب به عنوان یکی از مهمترین راهکارهای پیشگیری از سرطان یاد و اظهار کرد: مصرف غذاهای حاوی نیترات زیاد مانند سوسیس و کالباس، غذاهای
آماده و کنسروی، غذاهای نمک سود شده و چربیهای اشباع شده احتمال ابتلاء به سرطان را افزایش میدهد.
فوق تخصص خون و سرطان بالغین و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد مصرف غذاهای حاوی نیترات زیاد را بهشدت مضر دانست و تصریح کرد: برای پیشگیری از سرطان باید مواد غذایی ارگانیک و فاقد مواد نگهدارنده را در رژیم غذایی استفاده کنیم. همچنین مصرف غذاهای با فیبر
زیاد از ابتلای فرد به یبوست و در نتیجه افزایش خطر ابتلاء به سرطان جلوگیری میکند.