علی‌اف: دخالت بیگانگان‌ را برنمی‌تابیم

    •••••  یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ — ۱۳:۳۷ کد مطلب : 159055/a   

به گزارش تحلیل ایران، الهام علی‌اف در آیین بهره‌برداری سد قیزقلعه‌سی اظهار داشت: امروز روز ویژه‌ای است و قرار است نیروگاه خداآفرین و سد قیزقلعه‌سی افتتاح شود. از دوستان ایرانی برای ساخت این پروژه تشکر می‌کنم زیرا از ظرفیت‌های بزرگی استفاده شده است، اجرای این پروژه‌ها نیاز به تجربه بالایی داشت.

 

وی افزود: امروز کل دنیا دوستی ایران و آذربایجان را مشاهده می‌کند؛ دوستی دو کشور دیرینه است و امروز مراودات بین دو کشور در عالی‌ترین سطح قرار دارد. اجرای این پروژه نشان‌دهنده دوستی دو کشور است و امروز تمام دنیا شاهد دوستی میان ایران و آذربایجان هستند. مردم ما در یک منطقه می‌زیسته‌اند و مراودات دو کشور در عالی‌ترین سطح قرار داشته است.

 

علی‌اف تصریح کرد: برای نخستین بار رؤسای جمهور دو کشور در نقطه صفر مرزی با یکدیگر دیدار می‌کنند و همکاری دو کشور در این پروژه سدسازی به ثمر نشست و در آینده همکاری‌ها بیشتر خواهد شد. از رئیس جمهور ایران دعوت می‌کنم در کنفرانسی که در ماه نوامبر در باکو برگزار خواهد شد، شرکت کند. این پنجمین ملاقات رؤسای جمهوری ایران و آذربایجان است و این اولین ملاقاتی است که در نقطه مرزی انجام می‌گیرد. ملاقات رؤسای جمهوری ایران و آذربایجان برای دنیا و منطقه پیام دارد، هیچ‌کس نمی‌تواند بین دو کشور سوءتفاهم و تفرقه ایجاد کند.

 
 

رئیس جمهور آذربایجان با بیان اینکه در حوزه مسائل بین‌الملل نظرات‌ ایران و آذربایجان بسیار به هم نزدیک است، ادامه داد: در چارچوب همه سازمان‌های بین‌المللی از یکدیگر حمایت می‌کنیم. امروز با آیت‌الله رئیسی درباره مسائل بسیار مهمی مذاکره کردیم و اطمینان حاصل کردیم که دیدگاه‌های ما به‌ویژه در مسایل منطقه‌‌ای و بین‌المللی مشترک است و ما در چارچوب تمام سازمان‌های بین‌المللی از یکدیگر حمایت می‌کنیم.

وی با تأکید بر برقراری صلح و ثبات در منطقه خاطرنشان کرد: بیش از 30 سال است که اراضی به‌رسمیت شناخته‌شده کشورم از سوی ارمنستان اشغال شده بود و سالهای طولانی مردم کشورم آواره بودند. 20 درصد از اراضی جمهوری آذربایجان توسط ارمنستان اشغال شده بود و متأسفانه مردم ما از خانه و کاشانه خود رانده بودند و بیش از یک میلیون آذربایجانی بی‌خانه شده‌ بودند.

 

وی افزود: آذربایجان تمامیت ارضی خود را در چارچوب نظامی و سیاسی حل و در سال 2023 حق حاکمیت خود را تعیین کرد. در زمان حاضر نیز در حال تعیین خط مرزی آذربایجان و ارمنستان هستیم، این اتفاق امیدبخشی است چرا که بعد از سال‌های متمادی توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان اجرا خواهد شد.

 

رئیس‌جمهور آذربایجان ضمن استقبال از حمایت ایران در برقراری صلح در منطقه، تصریح کرد: در ملاقات با آیت‌الله رئیسی شاهد آن بودیم که ایران در برقراری صلح و ثبات در منطقه از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند. ما نیز معتقدیم که صلح و ثبات در منطقه باید با اراده و خواست مردم منطقه تأمین شود و ورود بیگانگان به مسائل منطقه قابل‌قبول نیست. روابطمان را با کشورها در چارچوب احترام ادامه می‌دهیم اما تلاش کشورهایی که می‌خواهند مداخله بی‌جا کنند هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت.

رئیس جمهور آذربایجان اضافه کرد: ارمنستان با حمایت برخی کشورها به‌دنبال اشغال سرزمین ما بود که کار اشتباهی بود چرا که بیگانگان صلح و ثبات منطقه را نمی‌خواهند.

 

الهام علی‌اف در بخش دیگری از سخنان خود با تصریح به اینکه "پروژه‌های مشترک بین ایران و جمهوری آذربایجان که در حوزه حمل‌ونقل در حال اجرایی شدن است برای ما و منطقه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است."، گفت: کریدور شمال ـ جنوب برای منطقه بسیار مهم است و با ایجاد زیرساخت‌های راه‌آهن در ایران این کریدور به حیاتی‌ترین رگ حمل‌ونقل دنیا بدل خواهد شد.

رئیس جمهور آذربایجان با اشاره به رشد 50درصدی حمل‌ونقل بین دو کشور در سال گذشته، افزود: پس از افتتاح راه‌آهن، این میزان بیش از پیش افزایش خواهد یافت. امروز پل جدید آق‌بند نیز مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت که بخشی از کریدور شمال ـ جنوب است و جمهوری آذربایجان را به نخجوان متصل می‌کند.