به گزارش تحلیل ایران به نقل از رویترز، «تدروس آدهانوم»، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، وضعیت نوار غزه را «فراتر از فاجعه» توصیف کرده است.
آدهانوم که در نشست خبری با خبرنگاران در ژنو بود، از صهیونیستها خواست محدودیتها علیه غزه را کاهش دهد.
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی همچنین افزود که در بیمارستان کمال عدوان، که یکی دیگر از دو بیمارستان باقیمانده در شمال غزه است، ارائه خدمات درمانی به بیماران دشوارتر شده است و موشکهای اسرائیلی به بخش اورژانس اصابت کردند که باعث شد کارکنان، بیماران را روی تختها
و برانکاردها به خیابان پر از آوار ببرند.
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی با اشاره به تداوم حملات در شهر رفح در جنوب نوار غزه و افزایش تلفات گفت که بیش از ۸۰۰ هزار نفر گریختهاند، با این حال صدها هزار نفر همچنان باقی ماندهاند.
تدروس آدهانوم اضافه کرد، «بیمارستانهای رفح لبریز شده بود و بیمارستان النجار نیز به ناچار تعطیل شد و ۲۲۰ تخت بیمارستانی کمتر برای مجروحان و بیماران باقی گذاشت.»
به گفته دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر شش بیمارستان و ۹ مرکز بهداشتی تحت تأثیر قرار گرفتهاند و دسترسی بیش از ۷۰ پناهگاه به مراکز درمانی قطع شده است.
پیش از این، روزنامه عبری زبان یسرائیل هیوم تاکید کرده بود که هدف از عملیات نظامی علیه رفح آنگونه که برخی اعضای کابینه جنگ رژیم صهیونیستی گفتهاند، ازسرگیری مذاکرات مبادله اسرا است.
این روزنامه اشاره کرد که این بار برخی وزرا آماده موافقت با آزادی تعداد کمتری از اسرای زنده اسرائیلی هستند اما نه به قیمت پایان جنگ و امیدوار هستند که فشار نظامی در جریان عملیات رفح حماس را وادار کند تا به طرح آتشبس بله بگوید.
یسرائیل هیوم تاکید کرد که با این حال، تا این لحظه کابینه جنگ هیچ طرح و پیشنهاد قانع کنندهای ارائه نداده که بتواند حماس را به میز مذاکرات بازگرداند و احتمالاً در جلسه فردای کابینه جنگ این مسئله و تشدید حملات به رفح بررسی شود.
شبکه عبری زبان کان نیز اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در حال تشدید حملات علیه رفح است و نظامیان اسرائیلی پیشروی در امتداد محور فیلادلفیا را آغاز کردند.
پایگاه خبری عبری زبان ۰۴۰۴ هم بیان کرد که هرتزی هلیوی رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی گفته ما به دنبال استرداد زنده اسرا و انتقال اجساد اسرای کشته شده به اسرائیل هستیم.
هلیوی تصریح کرد که ما حاضریم برای استرداد اجساد اسرای کشته شده در غزه و دفن آنها در اسرائیل دست به عملیاتی خطرناک و پیچیده بزنیم و این از ارزش زیادی برخوردار است.
لازم به ذکر است که رژیم صهیونیستی در آخرین دور مذاکرات با وجود موافقت حماس با طرح پیشنهادی واسطهها، حاضر به پذیرش این طرح نشد و به جای آن عملیات نظامی علیه رفح را آغاز کرد به گمان اینکه میتواند از این عملیات به عنوان اهرم فشاری بر حماس و مقاومت و مجبور
ساختن آنان به پذیرش آتشبس موقت و مبادله اسرا بدون توقف کامل جنگ و خروج نیروهای اشغالگر از غزه استفاده کند.