به گزارش تحلیل ایران مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی سهراب سهرابی امروز گفت طرح نهضت احیای نان کامل در کشور آغاز شده و نانواییهای کشور از آرد کامل برای پخت نان استفاده می کنند.مجری طرح گندم
وزارت جهاد کشاورزی افزود استفاده از آرد کامل برای جلوگیری از بیماریهای دیابت، چربی مضر بدن، مشکلات دستگاه گوارشی و غیره بسیار مفید است.سهرابی افزود در کمیسیون اصل ۹۰ سال گذشته تصویب شد که استاندارد ۱۰۳ گندم اصلاح و اجرایی شود مفاد این
استاندارد ناکید می کند که میزان سبوسگیری گندم کاهش یابد.
علاوه بر آن با ایجاد حداقل یک کارخانه تولید آرد کامل در ۳۱ استان کشور در آینده نزدیک نانواییهای کشور به طور کامل به سمت تولید نان کامل سوق می یابند. به گفته این مسئول به ۱۰۰ کارخانه از ۴۵۰ کارخانه کشور مجوز داده
شده آرد کامل تولید میکنند و استانهای مرکزی، قم و اصفهان در این زمینه پیش رو هستند.
در آرد کامل تمام گندم آرد میشود و همه سبوس، مواد سلولزی، ویتامینها، جوانه گندم و مواد غذایی موجود در آرد حفظ میشود.در آردهایی که اکنون نانواییها استفاده میکنند به طور میانگین ۱۵ درصد سبوسگیری انجام می شود که از کیفیت
نان می کاهد.
کیفیت نان ایران مطابق با استانداردهای جهانی است
سهرابی با رد برخی اظهارات درباره بیکیفیت بودن نان ایران گفت که مرکز پژوهشهای غلات شرکت بازرگانی دولتی پس از بررسی ۲۲ هزار نمونه به این نتیجه رسیده که میزان پروتئین گندم ایران بیش از ۱۲ درصد میزان گلوتن بیش از ۲۸ درصد و گلوتن ایندکس ۴۰
درصد است که با استانداردهای جهانی مطابقت دارد.وی افزود حتی مطالعات مرکز شیمی غلات موسسه اصلاح و تهیه نهال بذر کشور هم که مورد تایید سازمان خواربار جهانی ملل متحد است نیز این اطلاعات را تایید میکند.
در بازدیدی که گروه خبرنگاران از کارخانه گل آذین آشتیان انجام دادند مشاهده شد که این کارخانه آرد کامل تولید میکند و به گفته بهمنی مدیرعامل این کارخانه حدود ۲۰ درصد آرد کامل مورد نیاز استان مرکزی و برخی از استانها از این کارخانه تامین می
شود.علاوه بر این از چند نانوایی در استان مرکزی که نان کامل پخت میکردند بازدید به عمل آمد و با خریداران مصاحبه شد که از کیفیت نان بسیار رضایت داشتند.
در نانواییهای این استان نان تافتون ۷۰ گرمی با آرد کامل به قیمت ۱۲۰۰ تومان عرضه میشد.