توسعه شرق ایران به باد سپرده شد

    •••••  ﺳﻪشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ — ۱۸:۲۸ کد مطلب : 159692/a   

به گزارش تحلیل ایران ؛ آدم‌ها از اردیبهشت تا شهریور در خیابان‌های زابل راه نمی‌روند، پرواز می‌کنند و باد آن‌ها را به در و دیوار می‌کوبد. این صحبت‌های یکی از از اهالی زابل در واکنش به بادهای 120 روزه سیستان است.

مدرن‌ترین نیروگاه بادی ایران پنجشنبه پیش‌رو در میل‌نادر، جایی حوالی شهر زابل در شمال سیستان و بلوچستان پس از 6 ماه فعالیت آزمایشی به صورت رسمی افتتاح می‌شود.

کارشناس انرژی محمد ابراهیمی افتتاح نیروگاه بادی در میل‌نادر را مقدمه توسعه شرق ایران می‌داند و می‌گوید که بادهای 120 روزه که پیشتر باعث سختی مردم می‌شد، حالا «انرژی توسعه منطقه را تامین خواهد کرد».

میل‌نادر یکی از پروژه‌های نیمه‌تمام به ارث رسیده به دولت سیزدهم بود که با تمرکز اعتباراتی طی 3 سال گذشته تکمیل شد.

20 برج سر به فلک کشیده موسوم به توربین بادی در فاز اول نیروگاه بادی میل‌نادر 50 مگاوات معادل نیاز مصرف یک شهر 500 هزار نفری برق تولید می‌کند و بناست ظرفیت تولید برق از باد در این منطقه تا 700 مگاوات رشد کند.

 

توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر یکی از راهبردهای جهان برای تولید برق است که با سرعت زیاد به پیش می‌رود.

کارشناس انرژی فاطمه اعتمادی توسعه تجدیدپذیرها از جمله نیروگاه خورشیدی و بادی را دور ریختن سرمایه دانسته و می‌گوید که کشورهایی نظیر آلمان که تنها به فکر ساخت نیروگاه تجدیدپذیر بودند، این روزها شرایط سختی داشته و به واردکننده انرژی تبدیل شدند، همین مسئله نشان می‌دهد، نباید روی این مدل نیروگاهی تمرکز کنیم.

در مقابل محمد ابراهیمی می‌گوید، آلمان به واردکننده انرژی تبدیل شد، زیرا نیروگاه‌های حرارتی و هسته‌ای را کنار گذاشت و خود را به تجدیدپذیر وابسته کرد، در حالیکه توسعه متوان نیروگاه حرارتی و اتمی در کنار استفاده از ظرفیت تجدیدپذیر در کشورهایی نظیر چین به جهش در تامین انرژی ختم شد و ایران هم می‌تواند تجربه چین را تکرار کند.

ایران هم اکنون 93 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و هسته‌ای دارد و تا پایان برنامه هفتم 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به ظرفیت اضافه خواهد کرد. در این راستا کارشناسان اعتقاد دارند، توسعه توامان نیروگاه حرارتی و تجدیدپذیر می‌تواند برق لازم برای جهش تولید در ایران و منطقه را فراهم کند.