بازار مسکن در رکود/ عمده معاملات مربوط به تبدیل به احسن املاک است

    •••••  شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ — ۱۸:۰۱ کد مطلب : 162929/a   

به گزارش تحلیل ایران ، به نقل از ایرنا: پیش بینی می‌شد در سال جاری پس از چند سال رکود، شاهد رونق در خرید و فروش واحدها باشیم، اما رکودی شدیدتر را شاهدیم.

 

این مقام صنفی یادآور شد: امروز ارقام میلیاردی برای خرید و فروش مسکن جابه‌جا می شود که به معنای زمان ۷۰ تا ۸۰ ساله برای خانه دار شدن اقشار ضعیف است.

 

گودرزی اضافه‌کرد: در شرایط رکود اقتصادی، تا بازار بخواهد به بخش مسکن برای سرمایه گذاری اعتماد کند، زمان بر است و دست‌کم شاید یک سال دیگر برای خروج از رکود زمان نیاز باشد؛ این مساله هم به زیان مردم و هم مشاوران املاک است.

 

وی بیان‌داشت: با این‌حال در موضوع اجاره بها نسبت به مردادماه پارسال جوی آرام تر بر بازار حاکم است و همچون چند سال پیش از هیاهو و جنجال در آن خبری نیست.

 

گودرزی، وضعیت رشد اجاره بها تا پایان امسال را ناشی از سیاست‌های دولت چهاردهم برشمرد.

 

وی گفت:‌ به‌طور قطع، موضوعی همچون تکمیل نهضت ملی مسکن می‌تواند با تاثیر مثبت بر بازار مسکن، کاهش قیمت‌ها و کاهش نرخ اجاره بها همراه باشد.

 

این مقام صنفی به‌طور مثال به تکمیل بیش از هفت‌هزار واحد نیمه کار در پردیس از سوی شرکت عمران پردیس اشاره کرد و گفت: در این منطقه شاهد بودیم آپارتمان‌هایی که تا سه میلیارد تومان قیمت خورده بودند، پس از تکمیل این واحدها به ۲ تا ۲.۵ میلیارد تومان افت کردند.

 

منطقه ۵ رکورد دار رشد اجاره بها در پایتخت

 

این مقام صنفی تصریح‌کرد: متوسط رشد اجاره بها در سال جاری بین ۱۰ تا ۲۰ درصد است، با این حال بیشترین رشد اجاره بها در منطقه ۵ پایتخت با ۵۰ درصد به ثبت رسید.

 

رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران درخصوص الزام به افزایش ۲۵ درصدی نرخ اجاره بها در سال جاری، گفت: با این قانون موافقم و معتقدم وقتی تورم مسکن از تورم عمومی بالاتر است، عده ای آسیب می بینند و باید دولت سقفی برای آن تعیین کند.

 

وی با اشاره به عدم اجرای این موضوع، تصریح‌کرد: زیرساخت لازم برای اجرای آن وجود ندارد، با این حال در بستر سامانه «کاتب» از سال آینده قابلیت اجرا خواهد داشت.

 

گودرزی خاطرنشان کرد: در راه‌اندازی سامانه کاتب از نظر و مشورت اتحادیه املاک استفاده شده و در کل کشور در حال اجراست.

 

وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه خودنویس، اظهارداشت: وقتی ثبت در سامانه خودنویس با حذف مشاوران املاک انجام می‌شود، چگونه می‌توان نرخ افزایش ۲۵ درصدی را اجرا کرد؟

 

این مقام صنفی بیان‌داشت: سامانه کاتب یک سامانه مادر است و در برگیرنده همه اطلاعات لازم خواهد بود، احراز هویت افراد در آن انجام شده و پیامک برای افراد ارسال می‌شود، با این حال پیشنهاد کردیم امضای الکترونیک و اثر انگشت گرم نیز برای شفافیت بیشتر به آن اضافه شود.

 

رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران خاطرنشان کرد: در سامانه کاتب که به کمک سازمان ثبت اسناد راه‌اندازی شده، شفافیت بیشتری را شاهد بوده، برخط است و امکان ارتباط با سایر دستگاه‌ها در آن وجود دارد.

 

وی، تفاوت این سامانه با سامانه خودنویس را در راحتی کار با آن و همچنین سطح دسترسی مشاوران املاک برشمرد.

 

وی در ادامه به اشاره به مشاوران املاک غیرمجاز، گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مشاور املاک غیرمجاز و فاقد پروانه شناسایی شد؛ این در حالی است که تعداد مشاوران املاک مجاز ۱۱ هزار و ۷۵۰ واحد بود.