به گزارش تحلیل ایران ، سردار عليمحمد نائينی، معاون روابط عمومی کل سپاه پاسداران امروز در دوره دانشافزایی و توانمندسازی اساتید بسیجی جهادگر که در مشهد مقدس درحال برگزاری است، اظهار کرد: حدود دوازده مدل و الگوي مختلف براي مقابله
با جمهوری اسلامی در مراکز فکری و انديشهورز غربی وجود دارد که به تفصيل در کتاب «اصول و مکان جنگ نرم» بررسی شده است.
وي نظريه تهديد ذاتي، نظريه تهديد رفتاري، نظريه تهديد حکمراني و نظريه تهديد نهادهاي اصلي را ريشه تهديدها علیه جمهوري اسلامي عنوان کرد.
سردار نائيني با بیان اینکه در حال حاضر، جمهوري اسلامی درگير يک جنگ ترکيبی است، تأکید کرد: در این جنگ دشمن از تمام مولفههای قدرت بهطور هوشمندانه استفاده می کند؛ اتاقهای فکر و سرويسهای امنيتی دشمن بهطور فعال در حال توليد روايتها و محصولات رسانهای هستند.
باید به روایتپردازی و جنگ شناختی توجه ویژه کنیم
معاون روابط عمومي سپاه با اشاره به اعترافات مراکز فکری غربي در خصوص پیشرفت جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: مراکز تصمیمساز غرب بر این مهم تأکید دارند که به رغم سرمايهگذاريهاي مختلف، ايران به پيشرفت و بالندگی خود ادامه ميدهد؛ اين در حالي است که رسانههای
معارض ايران را کشوری منزوی، بيثبات و گرفتار فساد تصویر ميکنند.
وی عملکرد سپاه در عرصههاي مختلف اجتماعي، فرهنگي، و اقتصادي قانوني و نتيجهبخش خواند و افزود: با وجود تلاشهای دشمن، جمهوری اسلامي همچنان به مسير پيشرفت و نوآوری ادامه می دهد.
سردار نائيني ادامه داد: در این جنگ شناختی، فاصله میان تصویر مطلوب از سپاه و تصویر فعلی بسیار زیاد است. یکی از دلایل این وضعیت، عدم توجه کافی به جنگ شناختی و روایتپردازی است.
معاون روابط عمومي سپاه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری، تأکید کرد: برای ساختن تصویر واقعی از سپاه، نیاز است که نقشآفرینیهای سپاه در حوزههای مختلف اجتماعی و خدماتی بهدرستی و با عبارات فاخر و شفاف تبیین شود.
وی همچنین بر اهمیت اطلاعرسانی صحیح و صادقانه درباره دستاوردهای سپاه و فعالیتهای آن تأکید کرد و گفت: باید با مردم صادقانه و با دشمن واضح و بدون هراس صحبت کرد.
سپاه، یکی از اهداف عملیات روانی در روایتسازیهای منفی است
سردار نایینی بر لزوم استفاده مؤثر از فناوریهای جدید و رسانهها در جهت ارتقاء تصویر سپاه تأکید و گفت: جنگ شناختی و روایتپردازی در شرایط کنونی اهمیت بیشتری یافته و لازم است که بهطور جدی مورد توجه قرار گیرد.
معاون روابط عمومي سپاه با اشاره به دو ویژگی عمده سپاه یعنی «اقتدار» و «پشتوانه مردمی» توضیح داد: سپاه بهعنوان یک نهاد مقتدر و مردمی، یکی از اهداف اصلی عملیات روانی و اعتبارزدایی در رسانهها و روایتسازیهای منفی است.
وی تاکید کرد: سپاه در حوادث طبیعی و اجتماعی، کارنامه درخشانی دارد، اما در بخش عملیات رسانهای و روایتپردازی، ضعفهایی وجود دارد که باید برطرف شود.
سردار نائینی افزود: واقعیت این است که سپاه دغدغههایی مانند کارآمدی، مشارکت و امنیت را دنبال میکند و البته نتوانسته است تصویری صحیح از این دغدغهها تولید کند.
هدف از ترور شهید هنیه، دامن زدن به فتنهها بود
معاون روابط عمومي سپاه در بخش پایانی سخنان خود اظهار کرد: ترور شهید اسماعیل هنیه بخشی از یک عملیات ترکیبی بود که شامل اقدامات امنیتی و جنگ شناختی است و هدف آن دامن زدن به فتنهها و تضعیف امنیت کشور بوده است.
وی به فرآیند تحقیقات و بررسیهای صورت گرفته در مورد حادثه اخیر اشاره کرد و گفت: با توجه به نیاز به ارائه یک روایت معتبر و صادقانه، زمانبر بودن این فرآیند به دلیل جمعآوری نظرات کارشناسان و بررسیهای فنی، طبیعی است.