به گزارش تحلیل ایران صدای پیرشدن جمعیت ایران هر روز بیشتر شده و هشدار متولیان و صاحبنظران حوزه جمعیت بسیار جدی است.
حالا دغدغه کاهش جمعیت و نیروی انسانی مولد، جنبه عمومی گرفته و صاحبنظران و کارشناسان مختلف دراینخصوص هشدارهای مستمری میدهند.
حرکت شتابان جمعیت ایران به سمت سالمندی به شکلی شده که متوسط سن در کشور به ۳۵ سال رسیده و نرخ سالمندی به ۱۰.۵ درصد رسیده است.
نرخ باروری کشور حدود ۱.۷ درصد است که از نظر صابر جباری، سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، این نرخ باید حدود ۲.۵ درصد افزایش پیدا کند.
برای رسیدن به این هدف تنها هفت سال فرصت است.
اگر برنامههای فرزندآوری اجرا نشود و نرخ باروری افزایش پیدا نکند جمعیت ایران بهشدت پیر میشود.
کمتر از ۲۰ سال آینده جمعیت سالمندی ما ۲ برابر میشود و در سال ۱۴۲۰ انفجار جمعیت سالمندی را در کشور خواهیم داشت.
امیرحسین بانکی پور رئیس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، بر ضرورت پیگیری ساخت و راهاندازی خوابگاههای متأهلین در سراسر کشور تأکید و اظهار کرد: برای این مهم در قانون، تسهیلات و بودجه در نظر گرفته شده
و وزارت بهداشت در لایحه دولت از این تسهیلات و بودجه استفاده کند.
وی همچنین بر ضرورت افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت جهت اعطای تسهیلات مسکن به دانشجویان متأهل تأکید کرد.
بانکی پور همچنین اصلاح تعرفه زایمان طبیعی و بیمه ناباروری را مهم تلقی و تصریح کرد: بیمه ناباروری یکی از خدمت ارزشمندی است که به دلیل بودجه ناکافی تعللهایی را شاهد بودیم که باید این روند اصلاح شود و در جلسات قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، نمایندگان بیمه
تأمین اجتماعی و سلامت نیز حضور فعال داشته باشند.
عضو شورایعالی انقلابفرهنگی معتقد است که وزارت بهداشت در تأمین سبد غذایی و سلامت به دهکهای پائین باید اصرار بورزد چرا که یک نسل سالم و قوی هزینههای ما را در آینده بسیار کاهش خواهد داد.