به گزارش تحلیل ایران ، دکتر فاطمه مهاجرانی در مراسم رونمایی از چهار کتاب در حوزه علم و فناوری و ترویج علم که امروز با حضور دکتر فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم، دکتر اکرم قدیمی؛ رئیس انجمن ترویج علم ایران و جمعی از اعضای
مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، توسط انجمن ترویج علم ایران در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد، ضمن بیان اینکه علم مسیر عقلانیت و خردورزی است، گفت: علم کمک میکند انسانها از گذشته بیاموزند و به سمت آینده بروند.
وی درباره کتابهای رونمایی شده در این مراسم گفت: این کتابها محصول یک کار مشترک و آغازی برای همکاری بینبخشی و بین واحدهای دانشگاهی است.
سخنگوی دولت چهاردهم و عضو انجمن ترویج علم ایران گفت: این همکاری بینبخشی در کشورهای دیگر خیلی معمول است ولی ما در کشور عادت داریم یک نفر را به عنوان قهرمان معرفی کنیم و انتظار داریم یک نفر همه کارها را انجام دهد. ما کمتر یادگرفتیم با مشارکت و همکاری فعالیت
انجام دهیم و این دستاورد خوبی است.
وی خاطر نشان کرد: ما اسناد مختلفی در کشور داریم از جمله سند چشمانداز ایران ۱۴۰۴، ولی این اسناد بیشتر در مرحله تدوین باقیمیماند و بررسی نمیشد که آیا فعالیتهایی که باید صورت میگرفته، صورت گرفته یا نه.
مهاجرانی ضمن تاکید بر نگاه شاخصمحور گفت: ما باید عادت کنیم در ادبیات علمی با شاخص صحبت کنیم.
وی افزود: البته اینگونه نیست که اسناد نگاشته شده قطعیت دارند ولی برای ما چشمانداز ایجاد میکنند. نقد ما در مورد نگاشت اسناد نیست، بلکه در اجرای سند است.
سخنگوی دولت چهاردهم با بیان اینکه برنامهریزی استراتژیک سه فاز جدی نوشتن، اجرا و پایش دارد، گفت: ما در ۴۰ سال اخیر خیلی از اوقات اسناد نوشته شده را اجرا نکردیم. به همین دلیل تولید این آثار به عنوان دستاورد علمی قابل تقدیر است.
وی با تاکید بر اینکه انجمن ترویج علم باید ترویج اخلاق علمی نیز انجام دهد، گفت: خردمند کسی است که خیر جمعی و منفعت جمعی را میبیند و آن را به منفعت شخصی ترجیح میدهد.
پرداختن به علم و دانش میتواند شاه کلید حل مشکلات باشد.
اکرم قدیمی در این مراسم ضمن خیر مقدم به دکتر فاطمه مهاجرانی به عنوان یکی از همکاران در تدوین دو کتاب از مجموعه کتابهای معرفیشده گفت: در این مراسم چهار کتاب «چرایی تا چگونگی نگاشت سند راهبردی»، «درک عمومی ایرانیان از علم و فناوری»، «الگوی زیست بوم ترویج
علم در ایران» و «سند راهبردی نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس» رونمایی میشود.
وی ضمن تاکید مجدد بر ترویج علم و پژوهش در جامعه ادامه داد: همه ما وظیفه داریم در پیشبرد اندیشههای علمی تلاش کنیم. با وجود همه چالشهایی که در منطقه وجود دارد، پرداختن به علم و دانش میتواند شاه کلیدی در حل بحرانها باشد.
رئیس انجمن ترویج علم خاطر نشان کرد: در حال حاضر بین چیزی که هست و چیزی که باید باشد فاصله است؛ ولی نباید ناامید شد. این رویداد بهانهای است که این بذرهای کوچک به نهال پرباری تبدیل شود تا اثرات آن را در کشور ببینیم.
وی افزود: همه این آثار نتیجه دو سال فعالیت پژوهشی است که بر حسب اتفاق همگی با هم منتشر شدند. موضوع مهم در این آثار، ترویجی بودن آن است که در عین آنکه مسائل تخصصی هستند ولی به دلیل اهدافی که داشتند به زبان ساده نگارش شدهاند.