به گزارش تحلیل ایران «هر روز یک جایی از شهر پایین میرود، برای رفع مشکل فرونشست لایحه دادیم؛ ولی مجلس بررسی نکرده است» این را رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران مهدی آقامیری میگوید.
آسفالت این بار در مساحت 10 متر و به عمق 3 متر در مجاورت امامزاده اسماعیل در چیذر فرورفت. رئیس سازمان مدیریت بحران علی نصیری با اشاره به اینکه زمان زیادی صرف شد تا مشکل را پیدا کنیم به فارس میگوید که «لوله ترکید شده در نقشه اداره آب نبود.»
در حالی که 3 ماه قبل ترکیدگی لوله آب میدان ونک را پایین برد، ظهر روز گذشته هم خانههای اطراف امام زاده اسماعیل در چیذر به دلیل فرونشست زمین تخلیه شدند.
به گفته برخی از مسئولان شهری، انشعاب لوله آب در مجاورت امام زاده غیرقانونی بوده است. رئیس سازمان آتشنشانی شهر تهران قدرت الله محمدی با بیان اینکه قدمت برخی از لولههای آب ۲۰۰ساله است به فارس، میگوید که «شدت فشار آب بهقدری زیاد بود که خاک را شست و آسفالت
را بلعید.»
در تهران سالانه به طور متوسط 18 سانتیمتر فرونشست داریم البته در برخی نقاط کشور همچون مشهد، اصفهان و... میزان فرونشست زمین دوبرابر شده است.
کارشناس شهری کریم اصفهانی میگوید که وضعیت خوبی در بحث زیرساختها نداریم و باید شرکت آبفا هر چه سریعتر نوسازی را انجام دهد.
کارشناس شهری دیگر رضا بهرمند با بیان اینکه «باید زمین را اسکن کنیم تا نقشه جامعی از زیر پایتخت داشته باشیم»، میگوید که برخی از فرونشستها بهخاطر انشعابات غیرقانونی است که با نوسازی حل نمیشود.
کارشناسان میگویند که علاوه بر اسکن زمین، بهترین راهکار برای جلوگیری از فرونشست بازچرخانی آب و افزایش تصفیهخانههای محلی است این در حالی است که تصفیهخانههایی هم که احداث شده هنوز به طور کامل مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است.