به گزارش تحلیل ایران ، یازدهمین همایش اقتصاد مقاومتی با عنوان «کشاورزی بهرهور و تجارت تحریم ناپذیر» افتتاح شد. برگزاری این همایش با ۱۰ نشست تخصصی به مدت ۳ تا ۶ ماه ادامه خواهد داشت.
ارژنگ جوادی، قائم مقام ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی ریاست جمهوری در یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی گفت: امنیت غذایی در کشور ما روی ۴ ستون است و یکی از آنها منابع پایه و طبیعی است که همه از وضعیت آب، خاک، نزولات آسمانی و… آگاه هستند.
وی افزود: ستون دوم، منابع انسانی است با این حال فقط ۰.۸ درصد از نیروی انسانی شاغل در این بخش، مرتبط با حوزه کشاورزی دارند و ما از مقوله دانش و فناوری در بخش کشاورزی غافل هستیم.
وی تصریح کرد: ستون سوم، میزان سرمایه گذاری است. آمارها نشان میدهد سرمایه گذار در حوزه کشاورزی نزولی بوده و به این ترتیب ۳ ستون دارای ترک و شکاف است.
قائم مقام ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی ریاست جمهوری به ستون چهارم پرداخت و گفت: ستون بعدی دانش و فناوری است. ما در کشور حدود ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان داریم که فقط ۵ درصد آنها به تعداد ۵۰۵ شرکت در حوزه کشاورزی و غذا فعالیت دارند این شرکتها ظرفیت بالایی
دارند و چرخش مالی آنها چندین همت است اما بسیار مظلوم واقع شدهاند.
جوادی ادامه داد: مشکل دیگر تجمع برخی شرکتها در یک حوزه بوده که خود معضلی در بخش دانش بنیانها محسوب میشود.
این مسئول دولتی با اشاره ه خلأ صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشور، اظهار کرد: در همایش از سوی کارشناسان عنوان شد سهم کشاورزی از تولید ناخالص داخلی بیش از ۸ درصد است اما در اعتبارات سهم ناچیزی دارد. اما پرسش این است که این سهم در حوزه صنایع غذایی چقدر است؟
وی تصریح کرد: سهم صنایع غذایی در تولید ناخالص داخلی ۳.۸ درصد است. این نسبت در برزیل ۴.۵ (سهم کشاورزی) به ۱۹.۵ (سهم صنایع غذایی) درصد است. همچنین صنایع غذایی در این کشور منبع اصلی درآمد برزیل و رتبه آن بعد از پتروشیمی و نفت است.
جوادی تصریح کرد: دولت نمیتواند تجارت محصولات کشاورزی را پیش ببرد زیرا با چالشهای تحریمی رو به رو است و باید این امر به بخش خصوصی واگذار شود.