دنبال ایجاد تعادل میان رشد اقتصادی و کنترل تورم هستیم

    •••••  دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ — ۰۸:۵۳ کد مطلب : 167612/a   

به گزارش تحلیل ایران عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی  در خصوص شائبه تغییر رویکرد اقتصادی وی از سیاست‌های انقباضی به انبساطی از دولت روحانی تا پزشکیان و نیز چرایی استقراض زودهنگام دولت از صندوق توسعه، گفت: در زمان دولت [روحانی]، بنده با استقراض مخالف بودم اما اجبار زمانه و تصویب سران قوا و ابلاغ آنان، ما را مجبور به این کار کرد.

 

وی افزود: زمانی که ما در بودجه کسری داریم، این اتفاق [استقراض اجباری] می‌افتد. در حال حاضر هم بودجه کشور دارای کسری است، بنابراین استقراض از صندوق توسعه ملی اتفاق می‌افتد.

 

وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال دیگر  مبنی بر تورم زا بودن استقراض از صندوق توسعه ملی، اظهار کرد: دیگر چه کار می‌توانیم بکنیم؟ آیا اول هر ماه می‌توانیم حقوق کارمندان را ندهیم؟ آیا می‌توانستیم طلب گندم‌کاران و پول پرستاران را ندهیم؟ در حالی که جای دیگری وجود ندارد که مطالبات و پول این بخش‌ها را بدهد؛ لذا در آخر، دولت مجبور می‌شود استقراض کند و بانک مرکزی هم بالاخره این اجبار [را می‌پذیرد.]

تلاش می‌کنیم نقدینگی خیلی افزایش نیابد

 

همتی با اشاره به کنترل نرخ رشد نقدینگی، بیان کرد: البته همه تلاش ما این است که در این مسیر، [حجم] نقدینگی خیلی بالا نرود و افزایش نیابد؛ این موضوعی است که چه در دولت فعلی و چه در زمان دولت دوازدهم، سعی من بر کنترل آن بوده است.

 

وی ادامه داد: قبول کنیم و بپذیریم که اگر سیاست‌های ما بیش از اندازه انقباضی باشد، تولید صدمه می‌بیند. در حال حاضر رشد اقتصادی ما آنچه مطلوب برنامه هفتم توسعه است، نبوده و خیلی پایین‌تر از نرخی است که مشخص شده است؛ بنابراین ما نمی‌توانیم صرفاً به سیاست‌های انقباضی فکر کرده و تولید را فراموش کنیم، زیرا تولید برای کشور بسیار مهم است و به موضوع اشتغال ارتباط پیدا می‌کند.

 

دنبال ایجاد بالانس میان رشد اقتصادی و کنترل تورم هستیم

 

وزیر اقتصاد گفت: به دنبال ایجاد بالانس و تعادل میان رشد اقتصادی و کنترل تورم هستیم؛ البته تاکید بر اینکه فقط می‌خواهیم قیمت‌ها را کنترل کنیم و [در نتیجه] رشد اقتصادی تولید و بیکاری را دچار مشکل و گرفتاری کنیم، درست نیست، زیرا این موضوع برای جامعه مهم است. بنابراین سعی می‌کنیم بودجه توازن داشته باشد؛ هم خیلی آثار انبساطی تورمی نداشته باشد و هم اینکه تولید لطمه نبیند.

 

همتی با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی متذکر شد: در حال حاضر خیلی از واحدهای تولیدی مراجعه می‌کنند و می‌گویند که مشکل تأمین نقدینگی برای روند کاری خود و تولید دارند. این موضوع مهمی است، لذا در دولت بحث شده است و رسیدیم به این نکته که باید تنگنای نقدینگی را از بین ببریم و به گونه‌ای عمل نشود که تنگنای نقدینگی آنقدر شدید باشد که موجب متوقف شدن کل اقتصاد کشور شود.