مخالفت اردوغان استفاده اوکراین از موشک‌ دوربرد آمریکایی علیه روسیه

    •••••  چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ — ۱۹:۳۷ کد مطلب : 167746/a   

به گزارش تحلیل ایران ، بر اساس بیانیه‌ای که دفتر رئیس‌جمهوری ترکیه امروز چهارشنبه منتشر کرد، رجب طیب اردوغان با آمریکا در اعطای مجوز به اوکراین برای استفاده از موشک‌های دوربرد به منظور حمله به داخل روسیه مخالف است و می‌گوید که این اقدام باعث شعله‌ورتر شدن آتش جنگ می‌شود.

 

اردوغان در مسیر بازگشت از برزیل به ترکیه که برای شرکت در اجلاس سران «گروه ۲۰» به آنجا سفر کرده بود، به خبرنگاران گفت: اقدام بایدن به عنوان حرکتی برای برافروختن جنگ و اطمینان حاصل کردن از اینکه [درگیری اوکراین] هرگز پایان نمی‌یابد بلکه گسترش پیدا می‌کند، تعبیر می‌شود.

 

رئیس‌جمهوری ترکیه در حالی که از مسکو و کی‌یف خواست تا خویشتنداری نشان دهند، هشدار داد: این اقدام [آمریکا] نه تنها درگیری را تشدید خواهد کرد، بلکه به پاسخ بیشتر روسیه نیز منجر می‌شود.

 

به نوشته رویترز، ترکیه که عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است، اعلام کرده که از تمامیت ارضی اوکراین حمایت می‌کند. آنکارا حمله روسیه را محکوم و از کی‌یف نیز حمایت نظامی کرده است اما با تحریم‌های غرب علیه مسکو مخالف است.

 

بر اساس این گزارش، کی‌یف روز گذشته (سه‌شنبه) با بهره‌گیری از مجوز جدید دولت جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده در هزارمین روز از جنگ اوکراین، از موشک‌های دوربرد «اتکمز» (ATACMS) آمریکا برای حمله به خاک روسیه استفاده کرد.

 

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه نیز دیروز فرمانی را برای به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای این کشور امضا کرد؛ فرمانی که اصول اساسی سیاست دولتی روسیه در مورد بازدارندگی هسته‌ای را اعلام می‌دارد.

 

بر اساس آخرین نسخه این سند، اصول اساسی استفاده از تسلیحات هسته‌ای به عنوان آخرین راه حل برای تضمین حفاظت از حاکمیت کشور روسیه در نظر گرفته شده است. اما در عین حال، پارامترهایی به آن اضافه شده که در صورت بروز تهدید و خطرات نظامی علیه روسیه، امکان استفاده از اینگونه سلاح‌ها فراهم می گردد.

 

به گزارش تحلیل ایران ، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در ماه سپتامبر (شهریور) گذشته گفت موافقت غرب با استفاده کی‌یف از موشک‌های دوربرد غربی می‌تواند به معنای «دخالت مستقیم کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی» (ناتو) باشد.

 

رئیس‌جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

 

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.