آمریکا ۳۵ شرکت و کشتی را به بهانه انتقال نفت ایران تحریم کرد

    •••••  ﺳﻪشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ — ۲۰:۴۰ کد مطلب : 168337/a   

به گزارش تحلیل ایران ، وزارت خزانه داری آمریکا امروز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد: «امروز ایالات متحده آمریکا تحریم های جدیدی را علیه ۳۵ شرکت (نهاد) و کشتی که نقش مهمی در انتقال غیرقانونی نفت ایران به بازارهای خارجی دارند، اعمال می کند. این اقدام پس از حمله ایران به اسرائیل در ۱ اکتبر ۲۰۲۴ و همچنین تشدید تنش‌های هسته‌ای اعلام‌شده از سوی ایران، هزینه‌های بیشتری را بر بخش نفت این کشور تحمیل می‌کند.»

 

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای سیاست های فشار حداکثری علیه کشورهای غیرهمسو با سیاست های واشنگتن مدعی شد: «درآمدهای نفتی، منابع لازم برای برنامه هسته ای ایران را تامین می کند، به توسعه پهپادها و موشک های پیشرفته کمک کرده و حمایت مالی و مادی مستمری را از فعالیت های تروریستی نیروهای وابسته منطقه ای این کشور فراهم می کند.»

 

 بردلی اسمیت معاون وزیر امور خارجه در امور تروریسم ادعا کرد: «ایران همچنان درآمدهای حاصل از تجارت نفت خود را به سمت توسعه برنامه هسته‌ای، تکثیر فناوری موشک‌های بالستیک و پهپاد و حمایت از گروه‌های تروریستی منطقه‌ای وابسته به خود هدایت می کند که این اقدامات خطر بی‌ثباتی بیشتر در منطقه را به دنبال دارد. آمریکا همچنان متعهد به اختلال در ناوگان مخفی کشتی ها و اپراتورهایی است که این فعالیت های غیرقانونی را تسهیل می کنند."

 

متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیش از این، اعلام کرده بود: « ما (ایالات متحده آمریکا) از آغاز این دولت بیش از ۶۰۰ تحریم علیه ایرانی و نهادهای ایرانی وضع کرده ایم.برخی از این تحریمها برای حمایت از تروریسم و سایر اقدامات بی‌ثبات‌کننده هستند، اما تعدادی از آنها برای سرکوب مردم ایران هستند.»

 

آمریکا اردیبهشت سال ۱۳۹۸ به طور یکجانبه و غیرقانونی از برجام خارج شد و شدیدترین تحریم‌ها را علیه ایران به اجرا گذاشت. دولت جو بایدن رئیس جمهور دموکرات کنونی آمریکا نیز با ادامه این تحریم ها به بهانه های مختلف و در راستای رویکرد دوگانه دیپلماسی و فشار، جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده است.

 

دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشد بلکه با تحریم‌های پی در پی به بهانه های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته ای و حقوق بشر، در راستای سیاست‌های شکست خورده فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ حرکت کرد.

 

دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان و رئیس جمهور سابق آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) این کشور با کسب۳۱۲ رای الکترال، بر رقیب دموکرات خود، کامالا هریس پیروز شد. ترامپ قرار است به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا پس از یک دوره غیرمتوالی، ژانویه سال ۲۰۲۵ (بهمن ماه امسال) سوگند یاد کند.

 

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی ادعا کرده است که ترامپ قصد دارد در دور دوم ریاست جمهوری خود، کارزار موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران را با هدف محدود کردن صادرات نفت و نفوذ آن در خاورمیانه تشدید کند.

 

سیاست‌های دور اول دولت ترامپ علیه ایران شامل خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بود.

 

یکی از مقامات سابق کاخ سفید در گفتگو با وال استریت ژورنال به رغم عدم موفقیت واشنگتن در پیشبرد سیاست فشار حداکثری مدعی شد: «من فکر می‌کنم که ما شاهد بازگشت تحریم‌ها خواهیم بود و دولت ترامپ سعی خواهد کرد که خیلی بیشتر چه از نظر دیپلماتیک و چه از لحاظ مالی، ایران را منزوی کند. ایران قطعاً در حال حاضر در موضع ضعف قرار دارد و اکنون فرصتی برای بهره برداری از این ضعف است.»

 

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران نیز ۲۲ آبان ۱۴۰۳ اعلام کرد: نسخه اول سیاست «فشار حداکثری» لاجرم با «مقاومت حداکثری» مواجه شد و نهایتاً به «شکست حداکثری» برای آمریکا منجر گردید. مدرک می‌خواهید؟ به عنوان فقط یک مثال کافی است وضعیت برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را قبل و بعد از به اصطلاح سیاست «فشار حداکثری» مقایسه کنید.

 

عراقچی تصریح کرد: تلاش برای اِعمال «نسخه دوم فشار حداکثری» تنها به «نسخه دوم شکست حداکثری» منجر خواهد شد. ایده بهتر آن است که «عقلانیت حداکثری» را امتحان کنید - به نفع همه است.