عاشقانه‌هایی از زندگی حضرت زهرا (س)

آزاده زینوند
    •••••  شنبه ۰۱ دی ۱۴۰۳ — ۲۲:۳۸ کد مطلب : 169173/a   

به گزارش تحلیل ایران ، آنقدر در زندگی خودمان غرق می‌شویم که نمی‌دانیم صبحمان کی شب می شود، در حالی خودمان را به خانه می‌رسانیم که انگار حکم خوابگاه را برایمان دارد، سعی می‌کنیم کارها را فوری فوتی انجام بدهیم تا زودتر تن خسته‌مان را به رختخواب بسپاریم تا صبح زود از خواب بیدار شویم، اما به راستی چگونه می‌توانیم شادی و نشاط را به خانه‌مان بیاوریم، چگونه می‌توانیم از لحظات کوتاه بهترین بهره را برای داشتن زندگی سرشار از سرزندگی ببریم، به مناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا (س) بر آن شدیم نگاهی به سیره حضرت فاطمه (س) داشته باشیم، به همین خاطر با استاد دانشگاه و روانشناس خانواده مهدیه لباف گفت‌وگو کردیم تا برایمان از راهکارهای تقویت رابطه عاشقانه میان زوجین مطابق با سیره فاطمی بگوید، با ما همراه باشید:

 

وقتی مرد خانه خستگی را پشت در می‌گذارد

امیرالمؤمنین بعد از مجاهدت و خستگی نبرد آن هم پس از روزها و هفته‌ها وقتی وارد خانه می‌شدند، لبخند از روی لبانشان کنار نمی‌رفت، مردی که عاشقانه‌هایش در زندگی حضرت فاطمه (س) تمامی نداشت و با اهل خانه‌اش بسیار خوش اخلاق بود.

 

حال چقدر در اطراف خودمان می‌بینیم که پدر خانه وقتی پس از یک روز کاری می‌خواهد وارد خانه شود،‌ خستگی ناشی از کارش را به خانه تسری می‌دهد و توقع دارد همسرش بساط شام را فراهم کرده باشد و خانه در آرامش کامل باشد.

 

در حالی که هر چه به سال‌های پایانی عمر پیامبر (ص) نزدیک‌تر می‌شویم و با اینکه فشارهای اجتمای برخی گروه‌ها به پیامبر (ص) و امام علی (ع) زیاد می‌شد و بعضی گروه‌ها در جامعه اسلامی صاحب قدرت بیش‌تری می‌شدند و امام علی (ع) را اذیت می‌کردند، در روایات داریم که آن حضرات آن همه فشار و سختی را به خانه منتقل نمی‌کردند.

 

این گونه به استقبال همسرتان بروید

از سویی دیگر کارهای منزل در آن زمان بسیار زیاد بود، فرض کنید برای تهیه نان، ابتدا باید گندم با سنگ آسیاب آرد می‌شد، بعد در تنور نان پخته می‌شد، در کنار بچه‌داری رسیدگی به کارهای منزل هم بسیار وقت‌گیر بود. ولی حضرت زهرا (س) مقید بودند حتماً خودشان در را بر روی امام علی (ع) باز کنند، با کامل‌ترین و مودبانه‌ترین نوع سلام به استقبال همسرش برود و بگوید «السلام علیک یا ابا الحسن»؛ این زیباترین اوج احترام است، زیرا عرب وقتی می‌خواهد به شخصی احترام بگذارد او را با کنیه صدا می‌زند.

در مقابل امام علی با یک صدای شیرین و آرام جواب حضرت زهرا (س) را با بالاترین ویژگی ام‌ابیها در جهان هستی پاسخ می‌دادند «علیک السلام یا بنت رسول الله»؛ یعنی این فخر حضرت زهرا (س) که دختر پیامبر بودن است را به روی حضرت می‌آورند. این کلام زیبا داشتن و زبان خوش در عین خستگی جسم نشان می‌دهد که می‌توان با رفتار زیبا، خستگی‌های جسم و جان را کم‌تر کرد و آدم‌ها را از دردهایشان و خستگی‌هایشان التیام داد.

 

یک ویژگی خاص حضرت زهرا (س)

در سیره حضرت زهرا (س) می‌بینیم که هرگز از امیرالمؤمنین (ع) مطالبه نمی‌کردند. در این زمینه بسیار مانده است که ما بانوان بخواهیم در این زمینه به پای حضرت زهرا (س) برسیم، زیرا مطالبه کردن حلال یک خانم است، در واقع خدای تبارک و تعالی حلال کرده است تا یک خانم مطالبات روزمره‌اش را از همسرش بخواهد، چون شوهر مسئول نفقه دادن است و وظیفه‌اش این است که نیازهای روزمره خانم را تأمین کند.

به طور مثال اگر یک خانمی لباس نداشته باشد و به همسرش بگوید من لباس نیاز دارم، کاری خلاف شرع نکرده است، اما حضرت زهرا (س) در مدل رفتاری‌شان این طوری بودند که حتی نیازهای اولیه شان را به زبان نمی‌آوردند، زیرا نگران بودند گرفتاری‌های امیرالمومنین (ع) در راه اسلام شاید بسیار زیاد باشد و نتوانند برای رفع گرفتاری حضرت فاطمه (س) هزینه‌ای کنند، همچنین درخواستشان از همسرشان باعث شد لحظه‌ای از حرکتش در مسیر حق و اسلام دور کند یا حضرت (ع) را در معذوریت بگذارد که نتواند حاجت ایشان را برآورده کند، به طور مثال امیرالمؤمنین (ع) از حضرت زهرا (س) می‌پرسیدند غذا داریم؟ حضرت (س) می‌گفتند نه تمام شده و حضرت علی (ع) می‌رفتند و مایحتاج‌های خانه را تأمین می‌کردند.

 

آرامش خاطر در خانه را این گونه پیدا کنید

 

در برشی دیگر از عاشقانه زندگی حضرت زهرا (س) می‌بینیم که حضرت (س) با همان امکانات حداقلی، زیباترین پذیرایی را از امام علی (ع) می‌کردند و به نوعی آرامش خاطر شوهرشان بودند.

در زندگی امروزی گاهی اوقات یک اشتباهی می‌کنیم و فکر می‌کنیم آرامش خاطر ایجاد کردن در خانه یک مقوله بسیار پیچیده‌ای است، مثلاً وابسته به کارها و خدمات است، به طوری که خانه تمیز باشد، غذای خوب پخته شود، اما در سیره حضرت زهرا (س) می‌بینیم گاهی

 

هم‌کلامی، هم‌صحبتی یا گفت‌وگوهای شیرین می‌تواند آرامشی را به مرد بدهد که جای دیگر و پیش کسی دیگر آن آرامش برای مرد حاصل نشود.

در سیره حضرت زهرا (س) می‌بینیم، آنقدر با امیرالمومنین (ع) دوست و مأنوس هستند که وقتی حضرت (س) شهید شدند، امیرالمومنین (ع) بالای پیکر حضرت زهرا (س)، همسرش را امر به سخن گفتن کردند. این نشان می دهد که چقدر فضای گفت‌وگو میان این زن و شوهر فضای زنده و پویایی بوده است. موضوعی که الان در خانواده‌های ما نیست، به گونه‌ای که آقا مسئولیتش را انجام می‌دهد، خانم مسئولیتش را انجام می‌دهد، ولی از دور هم نشستن‌ها و گفت‌وگوهای دو نفره، همفکری‌های زن و شوهری خبری نیست.

خلاصه کلام اینکه در حال حاضر خانواده‌های ما آن چیزی که این روزها به آن نیاز دارند، این است که سیره حضرت زهرا (س) را در زندگیشان جاری و ساری کنند.