تحقیر سامانه‌های پدافندی اسرائیل تمامی ندارد

مصطفی راستگو
    •••••  دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ — ۱۶:۵۲ کد مطلب : 170272/a   

به گزارش تحلیل ایران ، ارتش اسرائیل صبح امروز اعلام کرد یمن با یک پهپاد، منطقه‌ای را در جنوب فلسطین اشغالی مورد تهاجم قرار داده به‌گونه‌ای که آژیرهای خطر نیز فعال نشده‌اند.

خودنمایی موشک‌ها و پهپادهای یمنی در سرزمین‌های اشغالی در حالی است که مدتی پس از انجام عملیات وعده صادق-۲ علیه سرزمین‌های اشغالی، سامانه پدافندی تاد در سرزمین‌های اشغالی برای دفاع از صهیونیست‌ها مستقر شد.

 

*سامانه THAAD چیست و چه کاربردی دارد

سامانه تاد یک سامانه پدافند هوایی مرحله پایانی ارتفاع بالا است که در سال 2008 توسط صنایع نظامی لاکهید مارتین طراحی و تولید شده و هدف از تولید سامانه پدافندی مقابله با موشک‌های بالستیک عنوان شده است.

این سامانه از چهار بخش اصلی شامل رادار TPY-2، مرکز فرماندهی و کنترل،‌ پرتابگرها و موشک رهگیر تشکیل شده است.

 

رادار تاد قادر است از فاصله 1000 کیلومتری اهداف را کشف کند. برد موشک‌های این سامانه 200 کیلومتر است که از یک موتور راکتی سوخت جامد با نازل متحرک بهره می‌برند که سرعت این موشک را به حدود 8 تا 10 ماخ می‌رساند.

هر آتشبار سامانه تاد معمولاً از 6 تا 8 پرتابگر تشکیل می‌شود که هرکدام قادر به شلیک 8 موشک هستند به این ترتیب یک آتش‌بار سامانه تاد توانایی شلیک 48 ال 64 موشک را دارد. البته هر بار شارژ یا بارگذاری مجدد هر پرتابگر نیز حدود 30 دقیقه طول می‌کشد.

*نحوه عملکرد سامانه تاد

سامانه تاد گفته شده برای رهگیری موشک های بالستیک کوتاه و میان‌برد طراحی شده و برای رهگیری موشک های میان‌برد در حال آزمایش است.

آنگونه که ادعا شده، نحوه عملکرد سامانه تاد به این گونه است پس از اینکه رادار، هدف را کشف و محل مناسب برای برخورد با آن را بر اساس سرعت، ارتفاع و مسیر حرکت آن محاسبه کرد، اطلاعات را به مرکز فرماندهی و کنترل سامانه می‌دهد و این مرکز نیز بهترین پرتابگر را برای درگیری با موشک مهاجم انتخاب و دستور شلیک را صادر می‌کند. همچنین؛ اطلاعات لازم برای هدایت موشک را تا لحظه برخورد به آن منتقل می‌کند.

 

5 سامانه دفاعی رژیم صهیونیستی بیش از ۸۵ میلیارد دلار است

البته تاد تنها سامانه پدافندی صهیونیست‌ها نیست بلکه سامانه‌هایی همچون فلاخن داوود و پیکان (آرو) نیز در سرزمین‌های اشغالی مستقر هستند.

به اعتقاد سعدالله زارعی 5 سامانه دفاعی رژیم صهیونیستی بیش از ۸۵ میلیارد دلار برای اسرائیل هزینه داشته است.

البته این تنها ضربه یمنی‌ها بر رژیم صهیونیستی نبوده بلکه از آغاز جنگ غزه نیروهای مسلح یمن به‌صورت پی در پی سامانه‌های پدافندی رژیم را با چالش مواجه کرده است؛ علاوه‌براین یمنی‌ها با حملات موشکی به کشتی‌های اسرائیل توانسته‌اند خسارات قابل توجهی را بر اقتصاد رژیم وارد کنند همچنین بیش از ۱۲ پهپاد جاسوسی MQ-9 آمریکایی را مورد هدف قرار داده و حملات پهپادی و موشکی به قلب تل‌آویو صورت داده‌اند.

 

کارشناس مسائل بین‌الملل، حسن هانی‌زاده معتقد است که برخورداری انصارالله از موشک‌های دوربرد می‌تواند معادله میدانی را به نفع ملت فلسطین و محور مقاومت تغییر دهد.

بسیازی از کارشناسان امنیتی می‌گویند که اقدامات ارتش یمن در دریای سرخ، باب‌المندب و مدیترانه باعث به بن‌بست رسیدن راهبردهای دریایی آمریکا و رژیم صهیونیستی شده است و رشد این امر دلالتی بر افزایش قدرت نیروهای مسلح یمن است.