افزایش تولید قطعات بالگردی؛ گام مهم نیروی زمینی ارتش

مصطفی راستگو
    •••••  یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ — ۲۰:۱۸ کد مطلب : 174911/a   

به گزارش  تحلیل ایران ، «امروز توانستیم بالگردهایمان را به سامانه‌های ناوبری شبانه و موشک‌های دوربرد ساخت نزاجا مجهز کنیم و‌ امسال نیز با توجه به تأکید رهبر انقلاب بر موضوع تولید، سرمایه‌گذاری عمده‌ای روی ساخت موشک‌ها، سامانه‌های ناوبری و تولید قطعات بالگرد داریم تا تیراژ تولید را به ۲ برابر افزایش دهیم.» این را فرمانده نیروی زمینی ارتش امیر سرتیپ کیومرث حیدری می‌گوید.

 

نیروی زمینی ارتش، از طریق هوانیروز، بیش از هزار قطعه کلیدی برای ناوگان بالگردی خود را به‌صورت بومی و در داخل کشور تولید می‌کند. 

این قطعات شامل بخش‌های مهمی مانند سیستم‌های الکترونیکی، مکانیکی و سامانه‌های دید در شب و موشک‌های نقطه‌زن هستند. 

فرایند طراحی، تولید، ساخت، اورهال و عملیاتی‌سازی این قطعات توسط متخصصان داخلی و صنایع قطعه‌سازی یاعلی(ع) نیروی زمینی ارتش انجام می‌شود. این اقدامات به‌منظور افزایش خودکفایی، آمادگی عملیاتی و کاهش وابستگی به منابع خارجی صورت می‌گیرد.

 

تولید قطعات در داخل موجب کاهش وابستگی می‌شود

امیر سرتیپ یوسف قربانی فرمانده اسبق هوانیروز و معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش معتقد است که هوانیروز صفر تا صد تعمیرات و ساخت قطعات بالگردی را با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعت دفاعی در داخل کشور انجام می‌دهد و حتی قادر به تولید بالگرد و تقویت موتور انواع بالگردها نیز است.

 

لزوم سرمایه‌گذاری برای تولید، بارها در سال­‌های اخیر در بیانات رهبر معظم انقلاب مورد تأکید قرار گرفته است لذا ما همواره در سطوح مختلف نیروهای مسلح کشورمان همواره شاهد تولید قطعات و تجهیزات دفاعی به صورت بومی بوده‌ایم

 

بسیاری از کارشناسان دفاعی معتقدند که این رویکرد به نیروهای مسلح اجازه می‌دهد تا وابستگی به کشورهای خارجی را کاهش دهند و در مواقع بحران یا تحریم‌ها، توانایی تأمین نیازهای دفاعی خود را بدون تکیه بر واردات حفظ کنند.

 

از مزایای تولید بومی، ارتقای توانمندی‌های فنی و علمی است

یکی از مزایای تولید بومی، ارتقای توانمندی‌های فنی و علمی داخلی است. به این ترتیب، مهندسان و متخصصان داخلی در فرآیند طراحی، ساخت و بهینه‌سازی این تجهیزات به تجربیات و دانش فنی دست می‌یابند که می‌تواند در سایر صنایع نیز به کار آید.

 

به گفته کارشناسان، تولید بومی نه تنها به تقویت توان دفاعی کشور کمک می‌کند، بلکه موجب تقویت جایگاه استراتژیک جمهوری اسلامی در منطقه و جهان می‌شود. این اقدام، به عنوان یک اصل در سیاست‌های دفاعی کشور، در کنار سایر اقدامات امنیتی و دیپلماتیک، می‌تواند به تضمین امنیت ملی و ثبات کشور کمک کند.