به گزارش تحلیل ایران نه مشورت یا مذاکرهای میان دو اقتصاد بزرگ جهان بر سر تعرفهها صورت گرفته و نه توافقی در این زمینه حاصل شده است.
این را سخنگوی وزارت خارجه چین گوئو جیان، روز پنجشنبه در رد اظهارات یک روز قبلتر دونالد ترامپ گفته که مدعی شده بود مذاکراتی «فعال» میان دو طرف برای پایان دادن به جنگ تجاری در جریان است.
ترامپ در دور دوم ریاستجمهوریاش ادعا کرده بود سیاستهای تعرفهای او میتواند با کاهش کسری تجاری و بازگرداندن تولید به داخل کشور به احیای اقتصاد ایالات متحده منجر شود.
با این حال، وقایع آنطور که او انتظار داشت پیش نرفتهاند. اجرای این سیاستهای تعرفهای باعث آشوب در بازارهای مالی آمریکا شده و ترامپ اکنون به دنبال راهی برای عقبنشینی از جنگی است که برافروخته است.
او اعمال تعرفههای گمرکی را برای اکثر کشورها به غیر از چین به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورده است.
تعرفههای آمریکا بر کالاهای چینی به ۱۴۵ درصد رسیده که بالاترین سطح در مقایسه با سایر کشورها است.
در مقابل، چین نیز تعرفههای خود بر کالاهای آمریکایی را به ۱۲۵ درصد افزایش داده و عملاً یک تحریم تجاری دوجانبه میان این دو قدرت اقتصادی شکل گرفته است.
مشاوران دونالد ترامپ هشدار دادهاند که پیگیری این سیاستهای تعرفهای میتواند سلامت نظام مالی آمریکا را به خطر بیندازد.
این مسئله ترامپ را در موضع تلاش برای عقبنشینی آبرومندانه قرار داده است. او در روزهای گذشته بارها ابراز اطمینان کرده که جنگ تعرفهای با چین به پایان خواهد رسید.
سخنگوی وزارت خارجه چین روز پنجشنبه گفت که چین آماده مذاکره است، اما «اگر قرار به جنگ باشد، تا آخر خواهیم جنگید».
وجود این فضای جنگ باعث کاهش رشد بازارهای سهام آمریکا در روز پنجشنبه شد و شاخصهای آسیایی و اروپایی نیز نوساناتی را تجربه کردند.
لی برانستتر، استاد اقتصاد دانشگاه کارنگی ملون، گفت که صحبت از کاهش تعرفهها بدون کسب امتیاز از چین یا آغاز مذاکرات جدی، نشاندهنده «عدم برنامهریزی دقیق» ترامپ در تصمیمگیریهای تعرفهای است.