بورس‌بازها به بورس بازگشتند

    •••••  جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ — ۲۳:۰۴ کد مطلب : 176873/a   

به گزارش تحلیل ایران ،در سومین هفته اردیبهشت ۱۴۰۴، بورس تهران چهره‌ای متزلزل و نوسانی داشت. در حالی‌که شاخص کل در سه روز ابتدایی افتی چشم‌گیر را تجربه کرد، در روزهای پایانی هفته، ورق برگشت و بازار به کمک اخبار، با ورود دوباره نقدینگی مواجه شد.

 

سقوط، توقف و بازگشت شاخص کل

 

شاخص کل بورس که هفته را با سطح ۳ میلیون و ۱۷۸ هزار واحد آغاز کرده بود، طی سه روز ابتدایی با اصلاحی سنگین تا کف ۳ میلیون و ۹۷ هزار واحدی عقب‌نشینی کرد. اما از روز سه‌شنبه، شاخص روندی صعودی خود را آغاز کرد و نهایتاً بازار در روز پایانی هفته با عدد ۳ میلیون و ۱۶۹ هزار واحد به‌کار خود پایان داد. نوسان حدود ۸۰ هزار واحدی شاخص، تصویری از سردرگمی بازار بین ترس و امید سهام‌داران خرد ارائه می‌دهد.به عبارت دیگر، شاخص کل بورس تهران در این هفته با کاهش ۲۹ صدم درصد مواجه شد.اما شاخص کل هم‌وزن، برخلاف شاخص کل، رشد ۲.۲۸ درصدی را تجربه کرد و به ۹۶۶٬۰۰۰ واحد افزایش یافت.

 

پول حقیقی؛ شاخص اعتماد یا فرار سهام‌داران؟

 

سرمایه‌گذاران خرد در ابتدای هفته حدود ۲ هزار میلیارد تومان از بازار خارج کردند، اما در روز چهارشنبه به‌تنهایی ۱۹۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شد.کارشناسان بازار سرمایه معتقدند بازگشت سهامداران به بورس قدرتمند بوده، اما وابستگی زیادی به اخبار دارد. میانگین ارزش معاملات خرد روزانه در این هفته بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان بود که سطح قابل‌قبولی برای بازار سرمایه محسوب می‌شود با وجود اینکه، تمرکز خریدها روی نمادهای کوچک و پرریسک بوده، این موضوع نشان می‌دهد که معاملات بیشتر از آن‌که بر تحلیل استوار باشند، مبتنی بر هیجان، شایعه و اخبار هستند.

 

سه مولفه اصلی جهت بازگشت سهام‌داران

 

مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: ورود سنگین پول حقیقی به بازار در پایان هفته، از نظر روانی برای معاملات هفته آینده بسیار مهم است.این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اما این ورود پول حقیقی را نمی‌توان نشانه‌ای از برگشت قطعی بازار دانست. این رفتارها اغلب واکنشی به خبرهای غیررسمی هستند.وی افزود: تا زمانی که ابهامات سیاسی و اقتصادی پابرجاست، چنین ورودهایی ناپایدار خواهند بود.دانشی تأکید کرد: تا زمانی که سه مؤلفه کلیدی یعنی «کاهش ریسک‌های سیاسی»، «ثبات نرخ بهره» و «پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد» حاصل نشود، بازگشت سهام‌داران به بازار اتفاق نخواهد افتاد. این کارشناس بورسی تصریح کرد: سهام‌داران باید از تصمیم‌های هیجانی پرهیز کرده و به‌جای دنبال‌کردن موج‌ها، به تحلیل بنیادی و گزارش‌های مالی شرکت‌ها تکیه کنند.