به گزارش تحلیل ایران ،مذاکرات به مرحلهای رسیده که بدعهدی و کارشکنیهای آمریکا، تاثیر مخربی روی آن داشته است. ترامپ در ابتدا گفته بود که ایران فقط بمب اتم نداشته باشد. اما با گذر زمان، اعضای دولت او موضوع حذف کامل غنیسازی را مطرح کردند و درنهایت ترامپ رسما
اعلام کرد که در هر توافقی، خواهان حذف کامل غنیسازی است. بهعلاوه، یک سر معامله در این مذاکرات، رفع تحریمهاست. اما آمریکا در طول یک ماه مذاکره، 9 بسته تحریمی جدید و راهبردی علیه ایران اعمال کرد. اقدامات آمریکا، تنها عامل وضعیت فعلی مذاکرات است.
اما رسانههای آمریکایی، با فضاسازی و ایجاد اخبار ضدونقیض که اغلب «به نقل از منابع آگاه نامعلوم» منتشر میشود، به سراغ پروژه عملیات روانی در موضوع مذاکره رفتهاند.
نیویورکتایمز در حال و هوای شروع مذاکرات به نقل از منبع آگاهی که نخواست نامش فاش شود! مدعی بود که سران جمهوری اسلامی در جلسهای محرمانه با این استدلال که خطر جنگ با ایالاتمتحده میتواند ایران را سرنگون کند، رهبر کشور را تحتفشار قراردادند تا موضع خود درباره
مذاکره را تغییر دهد.
جدای از تکذیب خبر و اینکه نیویورکتایمز چگونه از جلسه محرمانه سران قوا با رهبر انقلاب باخبر شده، باید گفت در آغاز مذاکرات، ایران شرط گذاشت و آمریکا از شروط خود عقبنشینی کرد. اینیکی از دلایل شروع مذاکرات غیرمستقیم بود.
در روزهای اخیر، یک خبرگزاری انگلیسی به نقل از منابع آگاه نوشت که وزیر دفاع عربستان در سفر به ایران هشدار داد «یا با آمریکا به توافق برسید، یا ریسک حمله اسرائیل را بپذیرید.» این خبر توسط رویترز منتشر شد. چند هفته قبل، ترامپ با انتشار اسنادی اعلام کرده بود
که رویترز 9 میلیون دلار از وزارت دفاع آمریکا برای پروژه «فریب اجتماعی در مقیاس بزرگ» پول گرفته است.
والاستریت ژورنال یکی دیگر از بازیگران پروژه عملیات روانی است. این رسانه آمریکایی، 11 خرداد در خبری مدعی شد که یک «مکث» در اعمال تحریمهای جدید ترامپ علیه ایران ایجاد شده است. والاستریت در پاسخ به این سوال که چه اتفاقی برای فشار حداکثری میافتد؟ نوشت: «بخشنامهای
از سوی کارولین لیویت، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید مبنی بر توقف تمام اقدامات تحریمی جدید علیه ایران اعلام شد.» اما یک منبع نزدیک به کاخ سفید تاکید کرد که فشار حداکثری به قوت خود باقی است.
البته باید توجه داشت که حتی با فرض صحیح بودن خبر اول، تحریمها رفع یا کاهش نیافته است. بلکه اعمال تحریم جدید، با مکث همراه شد.
والاستریت یک روز قبل، در 10 خرداد گفته بود: «ایران علیرغم مذاکرات هستهای، ذخایر اورانیوم با درجه تسلیحاتی را افزایش میدهد. آژانس انرژی اتمی گزارش داد که ایران با تحقیقات هستهای همکاری نکرده و این امر احتمال بازگشت تحریمها علیه تهران را افزایش میدهد.»
این رسانه آمریکایی در گزارشی دیگر مدعی شد که ایران فریبکارانه به دنبال سلاح هستهای است. این در حالیست که جامعه اطلاعاتی آمریکا تایید کرده «ایران در حال ساخت سلاح هستهای نیست.»
در کنار این ادعاها، باراک راوید، نویسنده اسرائیلی پایگاه خبری آکسیوس در خصوص نامه آمریکا به ایران مدعی شد: «توافق پیشنهادی آمریکا به ایران اجازه میدهد که اورانیوم غنی کند.»
اما ترامپ در یک موضعگیری صریح اعلام کرد: «ما اجازه هیچ غنیسازی اورانیوم را به ایران نمیدهیم.»