موضوعات ‌مرتبط: اقتصادی نفت و انرژی

a/154169 :کد

حرارت قلب سبلان به برق تبدیل می‌شود

حرارت قلب سبلان به برق تبدیل می‌شود

  ﺳﻪشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۲ — ۱۱:۳۳
تعداد بازدید : ۱۳۲   
 تحلیل ایران -حرارت قلب سبلان به برق تبدیل می‌شود

شرکت برق حرارتی از افتتاح اولین نیروگاه زمین‌گرمایی کشور پس از ۲۵ سال خبر داد و یک منبع جدید به منابع تامین سوخت واحدهای تولید برق اضافه شد.

به گزارش تحلیل ایران: در دل سومین قله بزرگ ایران، سبلان، گنجینه‌ای از انرژی بی‌پایان نهفته که رایگان و 24 ساعته در دسترس است.

 

مجری طرح شرکت برق حرارتی بهنام خائفی‌نژاد با تایید اضافه شدن یک منبع جدید تولید برق به نیروگاه‌های کشور در مجاورت کوه سبلان از پیشرفت 93 درصدی فاز نخست نیروگاه زمین‌گرمایی مشکین‌شهر خبر داده و می‌گوید، «این نیروگاه به زودی بهره‌برداری می‌شود.»

 

 

تصویری از نیروگاه زمین گرمایی مشکین شهر در کنار قله سبلان(Google Earth)

 

انرژی لازم برای نیروگاه زمین‌گرمایی مشکین‌شهر از حرارت اعماق زمین است که با چاه‌های 3 کیلومتری به سطح زمین منتقل می‌شود.

 

مطالعات استفاده از انرژی زمین برای تولید برق در ایران به سال 1377 باز می‌گردد و تاکنون ظرفیت استقرار یک نیروگاه 500 مگاواتی در سایت مشکین‌شهر مهیا شده است.

 

شرکت برق حرارتی گزارش داده که فاز اول نیروگاه زمین‌گرمایی مشکین‌شهر، 5 مگاوات برق پایدار به شبکه اضافه می‌کند و تجهیز 18 چاه دیگر در دستور کار است. در نیروگاه‌ زمین‌گرمایی به جای اینکه حرارت مورد نیاز برای چرخش توربین، توسط سوخت‌ فسیلی تامین شود، از گرمای عمق زمین تامین می‌شود.

 

 

نمایی از محل ساخت نیروگاه زمین گرمایی مشکین شهر

 

ظرفیت ساخت نیروگاه‌های زمین‌گرمایی در ایران منحصر به مشکین‌شهر نیست و 50 نقطه در 14 استان دیگر امکان توسعه 2 هزار مگاوات برق زمین‌گرمایی را به کشور می‌دهد. با این میزان برق می‌توان نیاز 17 کارخانه بزرگ کشور از جمله فولاد مبارکه و فولاد خوزستان را تامین کرد.

 

 

پتانسیل توسعه نیروگاه زمین گرمایی در کشور

 

کارشناس انرژی رشید سعیدی با اشاره به هزینه بالای ساخت نیروگاه‌های زمین گرمایی معتقد است که هزینه سرمایه‌گذاری یک مگاوات نیروگاه گازی 700 هزار دلار است، درحالیکه همین میزان نیروگاه زمین گرمایی تقریبا 1.5 برابر نیروگاه گازی خرج دارد و 1 میلیون یورو هزینه روی دست دولت می‌گذارد.

 

در مقابل، استاد دانشگاه حسین سالاری‌راد مقایسه 2 نیروگاه تنها با در نظرگرفتن هزینه سرمایه‌گذاری را صحیح ندانسته و می‌گوید که با در نظر گرفتن همه هزینه‌ها از جمله سرمایه‌گذاری، سوخت، تعمیرات و غیره، زمین‌گرمایی‌ها نصف واحد گازی خرج دارند.

 

استفاده از صندوق‌های سهام عام پروژه در بورس یک راه برای تامین هزینه سرمایه‌گذاری طرح‌های راهبردی است. در این شیوه تامین مالی یک شرکت بورسی تاسیس و سهام این شرکت به ارزش هزینه سرمایه‌گذاری پروژه به بورس عرضه می‌شود. مردم با خرید این سهام، سرمایه ساخت پروژه را تامین می‌کنند و پس از بهره‌برداری، سود ناشی از فعالیت این پروژه به سهامداران خواهد رسید.

 

برای استفاده از سازوکار صندوق‌ سهام عام پروژه در تامین مالی نیروگاه‌های زمین‌گرمایی، قیمت خرید برق این واحد نیروگاهی باید جذاب باشد و راه‌اندازی تابلوی برق سبز می‌تواند سود سهامداران را تضمین کند.

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :