موضوعات ‌مرتبط: اجتماعی مذهبی

a/156696 :کد

میزان فطریه و کفاره روزه

میزان فطریه و کفاره روزه از سوی مراجع تقلید اعلام شد

  یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ — ۰۵:۴۵
تعداد بازدید : ۱۱۹   
 تحلیل ایران -میزان فطریه و کفاره روزه از سوی مراجع تقلید اعلام شد

دفتر مراجع عظام تقلید میزان فطریه و کفاره روزه ماه مبارک رمضان را در سال ۱۴۰۳ را اعلام کردند.

 

به گزارش تحلیل ایران به نقل از مهر زکات‏ از عبادات مالی اسلام است و با شرایط خاصّی واجب می‌شود.

 

در اهمیّت‏ زکات همین بس که خداوند متعال در نزدیک به ۳۰ آیه قرآن پس از دستور به نماز، سفارش به زکات می‌کند، آنچنان که گویی رابطه‌ای عمیق بین نماز و زکات وجود دارد تا آنجا که خداوند متعال در قرآن آن را مقدّم بر نماز (عید) شمرده است و می‌فرماید: ««قَدْ افْلَحَ مَنْ تَزَکّی‏ وَ ذَکَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلّی‏؛ به یقین آن کس که زکات دهد و یاد پروردگارش را کند سپس نماز بخواند، رستگار است.»

 

در این میان زکات‏ فطره واجب مؤکد است و در روایتی از امام صادق علیه اسلام آمده «إنّ مِن تَمامِ الصَّومِ إعطاءَ الزَّکاةِ یعنی الفِطرَةَ کما أنَّ الصَّلاةَ علی النبِیّ صلی الله علیه و آله مِن تَمامِ الصّلاةِ، لأنّه مَن صامَ و لَم یُؤَدِّ الزَّکاةَ فلا صَومَ لَهُ إذا تَرَکَها مُتَعَمِّدا، تمامیت روزه به دادن زکات (فطریه) است، همچنان که تمامیت نماز به صلوات بر پیامبر صلی الله علیه و آله است، زیرا اگر کسی روزه بگیرد و زکات فطره را عمداً ندهد از روزه بی بهره است.»

 

این روزها میهمانان ضیافت الهی هم با متنعم شدن از خوان کرم الهی و ارتزاق معنوی و کسب توشه یک سال به ویژه در خاص ترین فرصت‌های طلایی یعنی لیالی قدر، آرام آرام خود را آماده استشمام بوی عید فطر و تکمیل بندگی و پرداخت زکات فطره بر اساس نظر مراجع عظام تقلید می‌کنند تا هم عبادتشان تکمیل شود و هم از این طریق به یاری محرومان و نیازمندان بشتابند و در مسیر عبودیت یک گام جلوتر بیفتند و امیدوار تر به نگاه و عنایت و توجه خاص حضرت خالق.

 

امسال هم میزان زکات فطریه هر نفر طبق نظر مراجع عظام تقلید حضرات آیات خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، سبحانی، جوادی آملی بر مبنای قوت غالب گندم و برنج اعلام شده که به شرح زیر است.

 

آیت الله العظمی خامنه ای

 

قیمت فطریه رمضان ۱۴۴۵ از سوی دفتر آیت الله العظمی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی اعلام شد.

 

بر اساس این گزارش، قیمت گندم برای هر نفر ۶۵ هزار تومان و قیمت برنج برای هر نفر ۱۸۰ هزار تومان می‌باشد.

 

کفاره یک روز روزه عمد ۹۶۰ هزار تومان و کفاره یک روز روزه عذر ۱۶ تومان است.

 

آیت‌الله العظمی سیستانی

 

دفتر آیت‌الله العظمی سیستانی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد ۷۰ هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی صد و هشتاد ۱۸۰ هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، ۱۲۰ هزار تومان تعیین شده است.

 

آیت الله العظمی وحیدخراسانی

 

بر اساس اعلام دفتر این مرجع تقلید، میزان زکات فطره ماه مبارک رمضان ١٤٤٥ برای هر نفر یک صاع که تقریباً سه کیلوگرم گندم یا برنج و مانند اینها از طعام‌های متعارف در محل است که مکلّف می‌تواند پول یکی از اینها را طبق قیمتی که در محل خودش دارد محاسبه نموده و به فقیر بپردازد.

 

دفتر آیت الله وحید خراسانی، زکات فطره به حساب گندم را برای هر نفر به مبلغ ۷۰ هزار تومان اعلام کرده است.

 

آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی

 

بر اساس اعلام دفتر آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ ۶۵ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ ۱۸۰ هزار تومان است.

 

کفاره روزه غیر عمد مبلغ ۱۶ هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ ۹۶۰ هزار تومان است.

 

آیت الله العظمی سبحانی

 

دفتر آیت الله العظمی سبحانی اعلام کرد، میزان زکات فطره برای هر نفر یک صاع که تقریباً سه کیلوگرم گندم یا برنج و مانند اینها از طعام‌های متعارف در محل است که مکلّف می‌تواند، پول یکی از اینها را طبق قیمتی که در محل خودش دارد محاسبه نموده و به فقیر بپردازد.

 

دفتر این مرجع تقلید زکات فطره بر اساس قیمت میانگین کشوری را برای هر نفر به مبلغ ۶۰ هزار تومان دریافت می‌کند.

 

آیت الله العظمی جوادی آملی

 

بنابر اعلام دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی، مبلغ فطریه برای هر نفر بر مبنای قوت غالب منطقه، سه کیلو گندم، برنج و مانند آنها و یا معادل قیمت اینها به قیمت روز پرداخت گردد.

 

همچنین مبلغ مربوط به کفاره غیرعمد، به ازای هر روز ۱۶ هزار تومان و کفاره عمدی روزه به ازای هر روز ۹۶۰ هزار تومان تعیین شده است.

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :