موضوعات ‌مرتبط: سیاسی بین الملل

a/156864 :کد

واکاوی کمک مالی- تسلیحاتی آمریکا به اسرائیل

واکاوی کمک مالی- تسلیحاتی آمریکا به رژیم صهیونیستی در جنگ غزه

  شنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ — ۱۰:۴۶
تعداد بازدید : ۱۱۴   
 تحلیل ایران -واکاوی کمک مالی- تسلیحاتی آمریکا به رژیم صهیونیستی در جنگ غزه

بنابر گزارش رسانه‌های آمریکایی از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه تا هفتم مارس ۲۰۲۴ بیش از ۱۰۰ محموله سلاح از مبدأ آمریکا به مقصد فلسطین اشغالی فرستاده شد.

  • به گزارش تحلیل ایران  برخلاف گمانه‌زنی‌ها مبنی بر اختلاف میان دموکرات‎‌ها و راست‌گرایان در تل‌آویو، در جریان جنگ غزه آمریکا یکی از متحدان و حامیان اصلی رژیم صهیونیستی در حوزه‌های سیاسی، مالی و تسلیحاتی بود. اتخاذ چنین موضعی از سوی دولت بایدن سبب شده است تا ناظران خارجی سیاست‌های کاخ سفید در قبال جنگ غزه را تاریک‌ترین نقطه در کارنامه سیاست خارجی وی بدانند.

رهبر معظم انقلاب نیز در جریان سخنرانی نوروزی خود با اشاره به جنگ جاری در باریکه غزه به تبیین دست‌آوردها و شکست‌های حامیان و دشمنان مقاومت فلسطینی پرداختند. ایشان در رابطه با نقش و جایگاه آمریکا در نبرد طوفان الاقصی فرمودند: «در همان روزهای اوّل تهاجم وحشیانه‌ی رژیم صهیونیستی به مردم غزه، آمریکایی‌ها مرتب رفت‌وآمد کردند، اروپایی‌ها یکی پس از دیگری دائماً رفت‌وآمد کردند، همراهی خودشان و پشتیبانی خودشان را از جنایت‌کاران صهیونیست نشان دادند، صریحاً اعلام کردند؛ فقط هم اعلام نبود، سلاح فرستادند، امکانات فرستادند، انواع و اقسام کمک‌ها را کردند. ظلمت دنیای امروز این است؛ ما امروز با این دنیا مواجهیم.» حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به اقدامات آمریکایی‌ها، نتیجه اتخاذ چنین سیاستی از سوی واشنگتن را منفور شدن در سراسر جهان دانستند. برهمین اساس در ادامه این یادداشت سعی خواهیم کرد تا نگاهی به کمک‌های مالی- تسلیحاتی دموکرات به رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه داشته باشیم.

 

استقرار ناو جرالد فورد در دریای مدیترانه با هدف حمایت از اسرائیل

استقرار ناو جرالد فورد در دریای مدیترانه با هدف حمایت از اسرائیل

کمک‌های مالی- تسلیحاتی

 

تنها ساعتی پس از عملیات طوفان الاقصی دولت بایدن از اختصاص ۲ میلیارد دلار برای ارسال کمک فوری به اسرائیل خبر داد. در بیستم اکتبر دولت بایدن طرحی ۱۰۶ میلیارد دلاری را برای کمک به متحدان آمریکا در نقاط مختلف جهان اختصاص داد که براساس آن ۱۴ میلیارد برای کمک مالی به رژیم صهیونیستی در نظر گرفته شده بود. با وجود تصویب اولیه این طرح در مجلس سنا اما به نظر می‌رسد رقابت دو جناح ویلسونی و جکسونی در دو حزب جمهوری خواه و دموکرات سبب تأخیر در تصویب این لایحه شده است.

 

ران کامپیاس در مقاله‌ای برای تایمز اسرائیل نوشت که اختصاص چنین کمک هنگفتی برای اسرائیل صرفاً جهت حفظ برتری رژیم در جنگ غزه نیست؛ بلکه این کمک مالی برای تقویت موضع اسرائیل در جبهه‌ها مختلف در نظر گرفته شد. به عبارت دیگر دولتمردان آمریکایی برخلاف موضع سیاسی‌شان مبنی بر عدم انتقال دامنه جنگ به لبنان یا دریای سرخ، در حال تقویت زرادخانه نظامی و دولت اسرائیل برای گسترش دامنه جنگ در سایر نقاط منطقه هستند.

 

ارتش صهیونیستی بدون کمک‌های تسلیحاتی آمریکا توان ورود به جنگ فرسایشی را نداشت

 

پیش از آغاز جنگ غزه، میزان کمک‌های نظامی آمریکا به ارتش رژیم صهیونیستی به رقم قابل توجه ۳.۸ میلیارد دلار در سال رسیده بود. به عبارتی دیگر از سال ۱۹۴۸ اسرائیل تاکنون بیش از ۱۵۸ میلیارد دلار کمک نظامی دریافت کرده است. با آغاز جنگ طوفان الاقصی سبب شد تا فصل جدیدی در همکاری‌های نظامی- امنیتی میان آمریکا- رژیم صهیونیستی آغاز شود. به دستور لوید آستین وزیر دفاع آمریکا گروه‌های ضربت آمریکایی با استقرار در ناو جرالد فورد برای پشتیبانی و حمایت از عملیات نظامی اسرائیل در غزه راهی شرق مدیترانه شدند.

 

همزمان وزارت دفاع آمریکا ضمن تحویل مجدد سامانه‌های دفاعی گنبد آهنین این تضمین را به تل‌آویو تضمین داد که ارسال مهمات، جت‌های جنگنده و مهمات هدایت شونده به سرزمین‌های اشغالی ادامه خواهد یافت. در چهاردهم اکتبر دومین ناو آمریکایی به همراه جنگنده‌های اف -۱۶، اف- ۱۵ و ای- ۱۰ راهی منطقه غرب آسیا شدند. علاوه بر موارد فوق نیروهای دلتا فورس آمریکا ظاهراً در جریان برنامه ریزی و حمله زمینی به غزه حضور میدانی داشته و صرفاً به کمک مالی- مستشاری اکتفا نکردند.

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :