به گزارش تحلیل ایران، روزنامه یدیعوت آحارانوت اعلام کرد، هیئتی متشکل از ماموران سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل (موساد) و سرویس امنیت داخلی (شاباک) و ارتش برای بررسی و مذاکره در مورد پیش نویس توافق آتش بس و مبادله اسرا که حماس موافقت
خود را با آن اعلام کرده، وارد قاهره شدند.
با این حال شماری از رسانههای عبری زبان از وجود شکاف بین نظرات اسرائیل با نگاه جنبش حماس به پیش نویس توافق آتش بس فعلی که از سوی میانجیها ارائه شده خبر میدهند.
هاآرتص در گزارشی در این رابطه ادعا کرد، حماس در متن موافقت خود با آزادی 33 اسیر اسرائیلی چه زنده و چه مرده موافقت کرد در حالی که اسرائیل فقط خواهان آزادی 33 اسیر زنده است.
همچنین جنبش حماس تاکید میکند که هر هفته فقط 3 اسیر را آزادمیکند در حالی که تلآویو خواهان آزادی 3 اسیر در هر سه روز است.
همچنین نقطه اختلاف دگر مسئله آتش بس کامل است که هنوز لاینحل باقی مانده است.
پایگاه خبری عبری زبان میوازیک هم در گزارشی در این رابطه به برخی از سنگ اندازیهای اسرائیل در برابر این پیش نویس پرداخته و نوشته است:
آزادی گروگان ها:
در پیش نویس توافقی که حماس با آن موافقت کرده است، هیچ شرطی برای آزادی گروگانهای زنده در مرحله اول از این توافق وجود ندارد و به جای آن تاکید شده است که اگر شمار ربوده شدگان زنده به 33 نفر نرسد، بقیه این رقم با اجساد افراد کشته شده تکمیل میشود.
پایان جنگ:
حماس خواهان اعلام آتش بس دائم و پایان جنگ پیش از آغاز مبادله اسرا و آزادی نظامیان اسیر است، این در حالی است که در پیش نویس پیشنهادی مصر، جنگ فقط بعد از مبادله اسرا اعلام میشود.
حق وتوی اسرائیلی
در پیش نویسی که حماس موافقت خود را با آن اعلام کرده، بندی که به اسرائیل این حق را بدهد تا نسبت به اسرای فلسطینی که حماس خواهان آزادی آنها است، اعتراض کند، وجود ندارد.
سفر فلسطینیها برای معالجه به خارج
حماس خواهان سفر روزانه 50 مجروح فلسطینی از همان روز اول عملیاتی شدن توافق برای معالجه است.
(این رسانه عبری زبان ضمن توصیف فلسطینیان مجروح به تروریست ادعا میکند) در پیشنهاد اولیه مصر خروج تعدادی که در مورد شمار آنها توافق خواهد شد، از روز چهاردهم توافق به بعد آغاز میشود.
جدول زمان بندی آزادی اسرای صهیونیست
جدول زمان بندی آزادی اسرای (اسرائیلی) که حماس پیشنهاد آن را ارائه کرده، هفتهای 3 نفر است که ابتدا زنان آزاد میشوند، این در حالی است که در پیش نویس پیشنهادی مصر این کار باید هر 3 روز 3 اسیر آزاد شوند.
عقب نشینی از خیابان الرشید
حماس خواهان آن است که ارتش اسرائیل در روز سوم اجرایی شدن توافق از خیابان الرشید، خیابان واقع در شرق خیابان صلاح الدین (که نوار غزه را به دو نیم میکند) شدهاند، اما در پیش نویس مصری این عقب نشینی بعد از هفت روز از عملیاتی شدن توافق باید صورت بپذیرد.
آزادی، بازداشت شدگان از توافق شالیط
در پیشنهادی که حماس با آن موافقت کرده، به شکل ویژهای تاکید شده است که در روز بیست و دوم از فاز اول این توافق، باید تمامی فلسطینیانی که در توافق شالیط آزاد و اسرائیل مجددا آنها را بازداشت کرده، آزاد شود، این در حالی است که این بند در پیش نویس مصری وجود ندارد.
اعلام نام اسرای موجود
در پیش نویس مصری حماس ملزم به تقدیم نام تمامی اسرایی است که همچنان در اختیار این گروه وجود دارد، تا رزو هفتم میشود، اما در پیش نویسی که حماس با آن موافقت کرده، کلمه (در صورت امکان) به این بند اضافه شده است که بار تعهد این بند را کاهش داده و به حماس این
اجازه را میدهد که نام و مشخصات اسرا را ارائه نکند.
کمکهای بشر دوستانه:
در پیش نویس پیشنهادی که حماس با آن موافقت کرد، در فاز اول آن روزانه 600 کامیون کمک بشر دوستانه وارد نوار غزه میشود که 300 کامیون از آن به شمال نوار غزه ارسال میشود، این در حالی است که پیش نویس مصری شمار این کامیونها را 500 دستگاه اعلام و 250 دستگاه را
سهم شمال نوار غزه کرده است.
توقف پروازها در حریم نوار غزه
حماس خواهان توقف تمامی پروازهای اعم از نظامی و شناسایی بر فراز نوار غزه به مدت 10 ساعت در روزهای عادی و 12 ساعت در روزهای مبادله اسرا شده است، این در حالی است که در پیش نویس مصری این ارقام 8 و 10 ساعت است.
بازسازی نوار غزه:
در فاز سوم از جرای طرح پیشنهادی حماس، برنامه بازسازی نوار غزه بین 3 تا 5 سال تحت نظر قطر، مصر و سازمانهای بین المللی به انجام خواهد رسید، در حالی که پیشنهاد ارائه شده توسط مصریها از 5 سال سخن گفته و در آن بندی وجود داشت که بازسازی تاسیسات نظامی ممنوع شده
است اما در پیشنهاد مورد موافقت قرار گرفته توسط حماس این بند حذف شده است.