به گزارش تحلیل ایران «حجم مواد غذایی هدررفته در ایران به اندازهای است که با آن میتوان غذای ١۵ میلیون ایرانی را در سال تأمین کرد.» این آماری است که در تازهترین گزارش سازمان ملل در خصوص آمار دورریز غذا در کشورهای آسیایی اعلام
شده است.
در این گزارش تخمین زده شده در ایران هر خانوار، سالانه 93 کیلوگرم مواد غذایی دورریز دارد که به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی صفدر نیازی، برنج سهم 10درصدی در این دورریز مواد غذایی را دارد.
دور ریز برنج در ایران سالانه به یک میلیون تن میرسد که این میزان به اندازه برنجی است که ایران وارد میکند. این یعنی اگر از سفره هر ایرانی روزی یک دانه برنج دور ریخته شود، در مجموع روزانه ۸۷ میلیون دانه برنج هدر میشود که میتواند غذای 23هزار نفر را در یک
روز تامین کند.
چند ماه قبل هم سازمان جهانی خواربار و کشاورزی(فائو) در گزارشی اعلام کرد در حالی که مجموع دورریز مواد غذایی در 27 کشور اروپایی، 90 میلیون تن در سال اعلام شده، آمار دورریز، تنها در کشور ایران 35میلیون تن در یک سال است با ارزش تقریبی 15 میلیارد دلار.
بر اساس اطلاعات آماری ارائه شده در اولین کنگره بینالمللی کشاورزی سالم، علاوه بر دورریز سفره ایرانیان، ارزش ضایعات محصولات کشاورزی در ایران برابر با حدود 25درصد درآمد ملی از صادرات نفت است.
صرف نظر از اینکه دورریز غذای ایرانیان بیشتر از قشر مرفه جامعه است یا طبقات متوسط و پایین، ایران کشور خشک و کم آبی است و بیشترین مصرف و هدر رفت آب هم در بخش کشاورزی انجام میشود که مواد غذایی را تولید میکند و در نتیجه مواد غذایی که در ایران دوریخته میشود
منابع آبی را هم هدر می دهد.