به گزارش تحلیل ایران ؛ چهلونهمین سفر استانی سیدابراهیم رئیسی در سیوسومین ماه دوران ریاستجمهوری با حادثهای دلخراش همراه شد و رئیسجمهور ایران، شهید جمهور شد.
سفر سیدابراهیم رئیسی با هدف افتتاح سد قیزقلعهسی در دستور کار قرار گرفت. قیزقلعهسی سد تنظیمی در نقطه صفر مرزی ایران و آذربایجان است و سومین سد بزرگ ایران به لحاظ حجم تنظیم آب به حساب میآید.
کارشناس دیپلماسی آب محمد صادقی همکاری مشترک با آذربایجان در مسئله ارس را ظرافت دیپلماتیک میداند و میگوید که وقتی ترکیه در بالادست ارس برای رهاسازی آب مانع میتراشد، شما برای گرفتن حقابه نیاز به شریک دارید.
حضور رووسای جمهوری ایران و آذربایجان و برگزاری افتتاحیه مشترک سد قیزقلعهسی برای اولین بار در اجلاس شانگهای مطرح شد و با ابتکار شهید رئیسی مورد تاکید قرار گرفت.
تکمیل پروژههای نیمهتمام از مهمترین راهبردهای است که توسط دولت سیزدهم دنبال شد.
مدرس حوزه علمیه رحمتالله بیگدلی در صفحه توییتر خود با استناد به خبر یک پایگاه خبری نوشت که سد قیز قلعهسی بر روی رودخانه مرزی ارس در شهرستان خداآفرین صبح روز دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ با حضور وزیر نیرو، استاندار آذربایجان شرقی و جمعی از نمایندگان مجلس افتتاح
شده بود.
در مقابل، قائممقام شرکت مدیریت منابع آب در دولت دوازدهم محمد حاجرسولیها میگوید که پیشرفت پروژه سد قیزقلعهسی از سال ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۰ طی ۱۵ سال کمتر از ۸۰ درصد بود به نحویکه در خرداد 1400 امکان بهرهبرداری به هیچ وجه امکانپذیر نبود و قابلیت تنظیم آب از
سد برای شبکههای آبیاری وجود نداشت.
مطابق گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران، طی کمتر از 3 سال فعالیت دولت سیزدهم اقداماتی نظیر تکمیل سازه بدنه سد(بتنریزی و خاکریزی)، نصب تجهیزات هیدرومکانیکال و ابزار دقیق، حفاری و تزریق پرده آببند، جاده و تونلهای دسترسی، ساخت ساختمانهای بهرهبرداری، تکمیل
پانلهای بتنی و تکمیل تاج سد و محوطهسازی تا پیشرفت 100 درصد و تکمیل عملیات اجرایی به پیش رفت و پروژه در اردیبهشت 1403 مهیا بهرهبرداری و تزریق آب به شبکههای آبیاری و زهکشی پایین دست شد.