به گزارش تحلیل ایران به نقل از مهر دقایقی پیش مراسم افتتاحیه مجلس دوازدهم با حضور جمعی از مقامات کشوری و لشکری و منتخبان مجلس آغاز شد.
آغاز مراسم افتتاحیه مجلس دوازدهم با نواختن سرود جمهوری اسلامی توسط یگان رزم نواز ارتش همراه بود.
در این مراسم پس از استقرار هیأت رییسه سنی، گزارش معاون اجرایی مجلس ارائه خواهد شد و سپس پیام رهبر انقلاب به مناسبت آغاز دوره دوازدهم قرائت خواهد شد.
پیام رهبر انقلاب به افتتاحیه مجلس دوازدهم
حضرت آیت الله خامنه ای در بخشی از پیام خودشان اظهار کردند: «هر مجلس جدید میتواند درخششی تازه در افق روشن کشور پدید آورد و بر امید و انگیزهی ملّت بیفزاید. ترکیب نمایندگان تازهنفَس با منتخبان کارآزموده و مجرّب، این پیام را میرساند که خانهی ملّت، با بهرهگیری
از اختیاراتش در قانون اساسی و با التزام به مسئولیّت سنگینش در جمع ارکان کشور، خواهد توانست روزآمدی و نوآوری را با پختگی و سنجیدگی همراه کند و قانونگذاری و نظارت را از تلاطم و آشفتگی و نیز از رکود و سکون دور نگه دارد».
ایشان تاکید کردند: «بیشک، تعامل منضبط و همدلانه با قوای دیگر و نیز رفتارِ جمعیِ صحیح و صبورانه در داخل قوّهی مقنّنه، به تحقّق همهی ویژگیهای یک مجلسِ تراز کمک خواهد کرد و یاد نیک نمایندگان را ماندگار خواهد ساخت».
چه کسانی حضور پیدا کردند؟
حجتالاسلام سیدحسن خمینی تولیت حرم امام خمینی (ره)، علی لاریجانی، علی اکبر ناطق نوری، سردار رادان، غلامعلی حدادعادل، سرلشکر موسوی، سردار حسین سلامی، حجتالاسلام محسنی اژهای، محمد مخبر، اعضای دولت، علیرضا زاکانی، حجتالاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام
معظم رهبری، حجت الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه، امیردریار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش، امیردریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش، امیرخلبان حمید واحدی فرمانده
نیروی هوایی ارتش، سرلشکر پاسدار رحیم صفوی مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور نیروهای مسلح، سردار محمد شیرازی رئیس دفتر نظامی مقام معظم رهبری، برخی از اعضای شورای نگهبان، پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران به همراه تعداد دیگری
از اعضای شورای شهر، سفرای کشورهای مختلف در تهران، جمعی از خانوادههای شهدای مدافع امنیت، مدافع حرم و دفاع مقدس از دیگر حاضران و مدعوین این مراسم هستند.
بروجردی چه گفت؟
«علاءالدین بروجردی» رییس هیاترییسه سنی مجلس دوازدهم در اولین جلسه علنی مجلس دوازدهم اظهار کرد: کشور ما در عرصه اقتدار ملی فراتر از سند چشمانداز قرار دارد اما در برخی عرصهها به ویژه اقتصادی کشور دچار کاستی و نارسایی است.
وی افزود: منتخبان ملت بزرگ ایران نماد و تجلی وحدت ملی هستند و حرکت کشور به سمت رفاه، آسایش، امنیت و تحقق اهداف و سیاستهای کلان تعیین شده از سوی رهبری جز از طریق ایجاد همبستگی ملی میسر نمیشود و این اصل با تضارب آرا و اختلاف نظر کارشناسی تعارض ندارد.
نوبت به وزیر کشور رسید
پس از اظهارات رییس سنی مجلس، نوبت به «احمد وحیدی» وزیر کشور رسید. وحیدی با گرامیداشت یاد شهید رییسی و همراهان ایشان اظهار کرد: «شهید رییسی عزیز با ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی در گفتار، رفتار و کردار خود در دوران کوتاه و پربرکت تصدی مسؤولیت خود در مقام
ریاست جمهوری انقلاب اسلامی ایران، نویدبخش این حقیقت شد که راه روشن و درخشان انقلاب اسلامی در میان دهه پنجم خود همچنان پرفروغ و نورانی باقی مانده است».
وی افزود: «همچنین لازم است از رییس محترم جمهور شهید که در مقام پاسدار قانون اساسی راهنما و پشتیبان مجریان انتخابات بود و جای خالی ایشان برای یکایک حاضران محسوس و بسیار تحمل برانگیز است و از خداوند رحمان و رحیم برای ارتقای روح پرفتوح این شهید گرانقدر در عالم
ملکوت مسالت دارم».
مخبر: شهید رییسی به دنبال حل مسایل کشور در بیرون مرزها نبود
پس از اظهارات وحیدی، نوبت به «محمد مخبر» سرپرست ریاستجمهوری رسید. مخبر عمده اظهارات خود را به توصیف خصوصیات شهید رییسی و تلاش ایشان برای حل مسایل کشور اختصاص داد.
مخبر با اشاره به خصایص شهید رییسی اظهار کرد: «برای من بسیار سخت است که از طرف شهید عزیزمان آیت الله رییسی، در این مجلس به عنوان سخنران صحبت کنم. در عین حال که نمیخواهم وقت جلسه گرفته شود در دو فصل به طور مختصر صحبت میکنم».
مخبر با اشاره به رویکرد شهید رییسی در سیاست خارجی گفت: «آیت الله رییسی هیچگاه به دنبال حل مسایل کشور در بیرون از مرزها نبود و حل مشکلات را منوط به مسایل بیرونی نمیکرد».
وی تاکید کرد: «نکته بارز ایشان، روحیه خستگی ناپذیریاش بود؛ گاهی از سفرهای سنگین خارجی برمیگشت ساعت ۳ بامداد به تهران میرسید؛ وقتی به استقبال ایشان میرفتیم، میگفت میتوانیم ۶ صبح جلسه داشته باشیم؛ وقتی هم که وارد جلسه میشد، گزارشهایی که برایش نوشته
بودم را خوانده بود و به جلسه میآمد».