موضوعات ‌مرتبط: سیاسی احزاب و تشکل ها

a/160886 :کد

تحلیل ایران گزارش می‌دهد ؛

تفاوت اکثریت مطلق و نسبی در انتخابات ریاست‌جمهوری

  یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳ — ۱۵:۵۷
تعداد بازدید : ۶۶   
 تحلیل ایران -تفاوت اکثریت مطلق و نسبی در انتخابات ریاست‌جمهوری

در مرحله دوم برنده انتخابات، نامزدی است که رأی "اکثریت نسبی" را کسب کند یعنی هر نامزدی که نسبت به دیگری رأی بیشتری بیاورد به عنوان منتخب مردم معرفی خواهد شد.

به گزارش تحلیل ایران ، صحت اولین‌ مرحله چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ظهر امروز از سوی شورای نگهبان تأیید شد و بر همین اساس تبلیغات نامزدهای انتخابات هم آغاز شد که تا ساعت ۸ صبح پنجشنبه ۱۴ تیر ادامه خواهد داشت.

در مرحله دوم انتخابات مسعود پزشکیان و سعید جلیلی که در مرحله اول انتخابات، میزان رای مورد نیاز را کسب کرده بودند به مرحله دوم راه یافتند و در این مرحله با هم رقابت خواهند کرد.

چرا انتخابات دو مرحله‌ای شد؟

مطابق اصل ۱۱۷ قانون اساسی، برنده شدن یک کاندیدا در مرحله اول انتخابات ریاست‌جمهوری ایران نیازمند کسب "اکثریت مطلق" آرای شرکت‌کنندگان در انتخابات است؛ یعنی برای برنده شدن در مرحله اول انتخابات، یک کاندیدا باید بیش از ۵۰ درصد آرای کسانی که در انتخابات مشارکت می‌کنند را به دست آورد.

در این مرحله اما اگر کاندیدی نتوانست رأی اکثریت مطلق را کسب کند، دو نفر از کاندیداها، که رأی بیشتری نسبت به دیگر کاندیداها در مرحله اول کسب کردند به مرحله دوم راه پیدا می کنند.

نامزدها در مرحله دوم انتخابات چه میزان رای برای پیروزی نیاز دارند؟

براساس قانون انتخابات مرحله دوم ریاست جمهوری جمعه هفته بعد از انتخابات مرحله اول برگزار می‌شود. 

در مرحله دوم برنده انتخابات، نامزدی است که رأی "اکثریت نسبی" را کسب کند یعنی هر نامزدی که نسبت به دیگری رأی بیشتری بیاورد به عنوان منتخب مردم معرفی خواهد شد.

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :