موضوعات ‌مرتبط: فناوری علم و فناوری

a/161947 :کد

امنیت ایران در سایه ابر بومی

تبعات مرگ بزرگ اینترنت ادامه دارد

  دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ — ۰۵:۴۶
تعداد بازدید : ۸۰   
 تحلیل ایران -تبعات مرگ بزرگ اینترنت ادامه دارد

هرچند به نظر می رسد بزرگترین اختلال فناوری اطلاعاتی جهان برطرف شده اما پس لرزه های آن همچنان ادامه دارد. این در حالی است که از این مرگ بزرگ گزندی به زیرساخت‌های ارتباطی کشور وارد نشد.

 

به گزارش تحلیل ایران به نقل از مهر، روز جمعه بزرگترین اختلال سایبری جهان رخ داد. حجم این رویداد چنان وسیع بود که صنایع مختلف از خطوط هواپیمایی گرفته تا بانکداری و خدمات درمانی در کشورهای مختلف جهان زمین‌گیر شدند.

 

ماجرا از نیمه شب پنجشنبه و بامداد جمعه گذشته، یعنی زمانی آغاز شد که نشانه‌هایی از اختلال در سیستم‌های رایانشی در چند ایالت آمریکا از جمله آلاسکا و آریزونا رصد و سرویس اورژانس ۹۱۱ قطع شد. برخی بیمارستان‌ها نیز با اختلالات فناوری روبرو شدند.

 

بین ساعات ۲ تا ۳ بامداد به وقت آمریکا سازمان هوانوردی فدرال آمریکا اعلام کرد تمام پروازهای خطوط هواپیمایی دلتا و امریکن ایرلانز زمین‌گیر شده اند. چند دقیقه بعد از آن نیز اعلام شد پروازهای ۲ شرکت هواپیمایی دیگر بدون در نظر گرفتن مقصد زمین‌گیر شده اند.

 

چند ساعت بعد یعنی بین ساعت ۵ تا ۶ صبح به وقت آمریکا سیستم‌های حمل ونقل در شمال شرقی این کشور نیز اعلام کردند با اختلال روبرو شدند. قطارها و اتوبوس‌های واشنگتن دی سی نیز از کار افتادند از سوی دیگر مقامات حمل ونقل نیویورک که بزرگترین شبکه در شمال آمریکا به حساب می‌آید، اعلام کردند سیستم‌های اطلاعات مشتریان به طور موقت آفلاین شده است.

 

در این میان حدود ساعت ۵:۳۰ صبح به وقت آمریکا شرکت کراود استرایک به مشتریان خود اعلام کرد از گزارش‌های خرابی نرم افزارش روی سیستم‌های عامل ویندوز مایکروسافت مطلع شده است.

 

پس از آن سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید نیز اعلام کرد از این رویداد آگاه شده و مشغول بررسی اختلال و تأثیرات آن است اما این اختلال فقط مختص آمریکا نبود بلکه قطعی گسترده سیستم‌ها جهانی بود. بانک‌های سراسر جهان از استرالیا گرفته تا آفریقای جنوبی یکی پس از دیگری از اختلال در سرویس‌هایشان خبر دادند.

 

زمین گیر شدن هواپیماها از آمریکا تا استرالیا و هندوستان

 

خطوط هوایی مانند کانتاس در استرالیا و حداقل دو شرکت هواپیمایی ارزان قیمت در ایالات متحده، خطوط هوایی فرانتیر و «سان‌کانتری ارلاینز» مجبور به توقف پروازهای خود شده‌اند.

 

در تایلند نیز کراتی کیجماناوات، رئیس فرودگاه‌های این کشور از قطعی سیستم کنترل خودکار مرزی در دو فرودگاه بانکوک خبر داد و افزود: فعالیت چندین شرکت هواپیمایی در شش فرودگاه اصلی تایلند مختل شده است. وی به مسافران توصیه کرد که حداقل ۴ ساعت زودتر در فرودگاه‌ها حضور یابند.

 

فرودگاه‌های سنگاپور و مالزی نیز مشکلات مشابهی را گزارش دادند. صف‌های طولانی و نگرانی مسافران به خاطر از دست دادن پروازهای خود به دلیل فرآیند طولانی پذیرش مسافر از جمله این مشکلات بیان شد.

 

تبعات مرگ بزرگ اینترنت ادامه دارد/ امنیت ایران در سایه ابر بومی

 

علاوه بر آن طبق اطلاعاتی که روز جمعه در وبسایت فرودگاه زوریخ درج شد، به دلیل اختلال رایانه‌ای جهانی، هواپیماها امکان فرود در این فرودگاه را نداشتند.

 

فرودگاه هنگ کنگ نیز اعلام کرد که برخی از خطوط هوایی در این فرودگاه تحت تأثیر قطعی مایکروسافت قرار گرفته‌اند.

 

در کنار آنها ۳ شرکت هواپیمایی هندی اختلالاتی را در سامانه رزرواسیون خود گزارش کردند که مشابه مشکلات فنی گسترده گزارش شده توسط اپراتورهای خطوط هوایی در سراسر جهان بود.

 

شرکت پروازهای ارزان قیمت ایندی‌گو با انتشار پستی در رسانه‌های اجتماعی اعلام کرد: «سامانه‌های ما در حال حاضر تحت تأثیر قطعی مایکروسافت قرار گرفته و ممکن است برخی از پروازها تحت تأثیر قرار گیرند». بسیاری از فرودگاه‌های هند که از قطعی مرتبط با سیستم‌های مایکروسافت مختل شده‌اند، اعلام کردند که «انتظار در فرودگاه‌های هند ممکن است ساعت‌ها به طول انجامد.»

 

سازماندهی المپیک از اختلال سایبری بی نصیب نماند

 

اما این پایان ماجرا نبود. یک منبع در کمیته سازماندهی المپیک فرانسه اعلام کرد سیستم اعتبارسنجی بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس تحت تأثیر نقص رایانه‌ای قرار گرفته است و تحویل لباس‌ها و اعتبارنامه‌ها به تأخیر افتاده است.

 

برگزارکنندگان المپیک پاریس همچنین اعلام کردند که ورود برخی از ورزشکاران و هیئت‌های المپیک به دلیل اختلال در پروازهایشان در فرودگاه‌ها مختل شده است.

 

سهم انگلیس و امارات متحده عربی از ترکش‌های اختلال جهانی

 

انگلیس نیز از این قطعی گسترده بی نصیب نماند و اختلال در مایکروسافت بر سرویس سلامت ملی بریتانیا تأثیر گذارد و گرفتن وقت ویزیت از پزشکان به وسیله خدمات آنلاین جی پی و سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی را مختل کرد.

 

حدود ۳۷ هزار مطب پزشکان و بسیاری از داروخانه‌های بریتانیا تحت تأثیر اختلال گسترده قرار گرفتند. همچنین پخش اخبار در شبکه خبری اسکای نیوز انگلیس نیز برای مدتی قطع شد.

 

از سوی دیگر در خاورمیانه، که وزارت خارجه امارات متحده عربی اعلام کرد که اختلال رخ داده روی عملکرد الکترونیکی این وزارتخانه تأثیرگذار بوده است. سازمان تنظیم مقررات دیجیتال مخابرات امارات (TDRA) نیز در پی اختلال در ویندوز، با انتشار بیانیه‌ای به کاربران هشدار داد تا زمان رفع مشکل نرم‌افزار Crowdstrike، از دانلود یا به‌روزرسانی آن خودداری کنند.

 

به روز رسانی دردسرساز

 

تمام این چالش‌ها و مشکلات در نتیجه به روز رسانی معیوب یک نرم افزار مربوط به شرکت امنیت سایبری کراود استرایک رخ داده بود. کاربران ویندوز شاهد صفحه آبی یا اختلال BSDD بودند که سبب می‌شود سیستم‌ها به طور ناگهانی خاموش یا ری استارت شوند.در نتیجه این اختلال دستگاه‌هایی مانند رایانه‌ها و تلفن‌ها از کار افتاد ند، زیرا به دلیل نرم‌افزار خراب نمی‌توانند درست فعالیت کنند.

 

مایکروسافت در بیانیه‌ای اعلام کرد: مشغول فعالیت است تا اپ های مختلف تحت تأثیر این رویداد از جمله مایکروسافت ۳۶۵ و سرویس‌های دیگر را دوباره فعال کند.

 

 

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :