به گزارش تحلیل ایران ؛ پیش از این فقط رزق و روزی ما از دریا بود امروز علاوه بر رزق، «آب هم از دریا میرسد». این صحبتهای علی رمضانی صیاد خوزستانی است.
آب شیرینکن آبادان با ظرفیت شیرینسازی روزانه ۲۷ هزار مترمکعب آب دریا پیشراهاندازی شد. این میزان آب معادل مصرف دو سوم جمعیت شهر آبادان است.
مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان صابر علیدادی میگوید که «بزرگترین آبشیرینکن خوزستان برای افزایش کیفیت آب آبادان ساخته شده است».
پیش از راهاندازی آبشیرینکن، کم کیفیتترین حالت آب رودخانه کارون به دلیل قرارگیری آبادان در انتهای حوضه آبریز به این شهر میرسید.
این آبشیرینکن سه بخش ۹ هزار مترمکعبی دارد که به ترتیب و پس از تست به مدار میآیند و مناطقی از آبادان، مینوشهر و چوئبده را سیراب میکنند.
تامین آب از منابع آب نامتعارف از جمله آب دریا و پساب یکی از راهکارهای تامین مایع حیات در مناطق خشک و نیمهخشک جهان است.
کارشناس منابع آب رحمان عبدی اتکا به آبشیرینکن به دلیل هزینه بالا را صحیح ندانسته و معتقد است که به جای هزینه زیاد برای راهاندازی آبشیرینکن باید فرهنگسازی کرد که مصرف مردم پایین بیاید.
اما یک کارشناس آب دیگر جواد نوفرستی میگوید که نباید به نام فرهنگسازی مانع توسعه شویم،قطع آب در یک شهر بزرگ هزینه به مراتب بیشتر از هزینه توسعه زیرساخت آبرسانی دارد.
مرکز پژوهشهای مجلس تامین هزینه زیرساخت منابع آب از طریق تعرفهگذاری پلکانی مشترکان را راهکاری معرفی کرده که میتواند به حل مسئله هزینه طرحهای آبی منتهی شود.