موضوعات ‌مرتبط: سیاسی بین الملل

a/163238 :کد

بیانیه مشترک آمریکا، مصر و قطر درباره مذاکرات

بیانیه مشترک آمریکا، مصر و قطر درباره مذاکرات آتش‌بس

  شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ — ۰۵:۳۳
تعداد بازدید : ۵۴   
 تحلیل ایران -بیانیه مشترک آمریکا، مصر و قطر درباره مذاکرات آتش‌بس

کشورهای میانجی مذاکرات آتش‌بس در غزه امروز جمعه بعد از پایان این گفت‌وگوها بیانیه‌ای مشترک صادر کردند.

به گزارش  تحلیل ایران، در بیانیه مشترک قطر، مصر و آمریکا ادعا شده است: «گفت‌و‌گوها جدی و سازنده بودند و در فضایی مثبت برگزار شدند.»

 

این بیانیه ادعا می‌کند آمریکا با حمایت قطر و مصر طرحی تقدیم هر دو طرف کرد که شکاف‌های میان آنها را کاهش می‌دهد. طبق بیانیه، طرح پیشنهادی آمریکا در راستای اصول مطروحه توسط جو بایدن در 31 مه 2024 و قطعنامه شماره 2735 شورای امنیت است.

 

نمایندگان جنبش حماس در این مذاکرات حضور نداشتند. رژیم صهیونیستی علی‌رغم جاری بودن مذاکرات حملات خود در غزه را از بامداد امروز ادامه داده است.

 

پیش از این «جهاد طه» سخنگوی جنبش حماس در گفت‌وگو با «عربی 21» اظهار داشت: جنبش حماس به طور مثبت و با انعطاف زیاد با تمام پیشنهادات مطرح شده برای پایان تجاوزگری رژیم صهیونیستی از جمله پیشنهاد مشترک مصر و قطر که در ششم ماه می 2024 مطرح شد، تعامل کرد و فورا از موافقت خود با این پیشنهاد سخن گفت اما اشغالگران آن را نپذیرفتند.

 

این مقام حماس افزود: رژیم اشغالگر تنها خواهان تداوم مذاکرات توخالی است تا از آن به عنوان پوششی برای تداوم جنایت‌های خود علیه ملت فلسطین استفاده کند. اشغالگران می خواهند ما را وارد این چرخه کنند اما ما این فرصت را به آن‌ها نمی دهیم. چیزی که امروز می خواهیم این است که به معاهدات قبلی پایبند باشند و به اشغالگران اجازه داده نشود که از مسئولیت های قبلی خود فرار کنند و یک طرح عملیاتی برای اجرایی شدن پیشنهاد اخیر ارائه شود.

 

جنبش حماس یکشنبه شب نیز در بیانیه‌ای تاکید کرده بود که به جای آغاز مذاکرات جدیدی برای آتش‌بس در نوار غزه، مفاد مورد توافق مذاکرات قبلی اجرایی شود.

 

تاکنون مذاکرات میان حماس و رژیم صهیونیستی با میانجیگری مصر و قطر و مشارکت آمریکا برای برقراری آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا میان دو طرف به هیچ نتیجه‌ای نرسیده است.

 

رسانه‌های رژیم صهیونیستی بارها از قول مقام‌های امنیتی این رژیم، بنیامین نتانیاهو را به دلیل تعلل در مذاکرات و افزودن پیش شرط‌های جدید در مذاکرات علت ناکامی در اجرای این توافق می‌دانند.

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :