به گزارش تحلیل ایران ، سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو در همایش معاونین غذا و دارو سراسر کشور گفت: سازمان غذا و دارو حساسترین بخش وزارت بهداشت است.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: ۹۹ درصد عددی و ۸۲ درصد از نظر ریالی بازار دارویی مربوط به تولید داخل است.
وی ادامه داد: در حوزه تجهیزات پزشکی ۶۰ درصد از لحاظ تعدادی و ۴۰ درصد از لحاظ ریالی مربوط به تولید داخل است. تنها نهاد و دستگاه معتبر برای اعلام کمبودهای دارویی وزارت بهداشت است و هیچ فردی خارج از این سیستم نمیتواند در مورد این موضوع اظهار نظر کند، چرا که
غیر کارشناسی است.
محمدی گفت: بسیاری از اقلام که تحت عنوان کمبود دارویی مطرح میشود مربوط به مکملها، داروهای برند دارای تولید داخل و یا اقلام تکراری هستند. برخی از داروها از فهرست داروی کشور خارج شدهاند، اما برخی پزشکان هنوز آنها را تجویز میکنند و در کمبودها اعلام میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: تخصیص ارز ترجیحی دارو در سال گذشته از مرداد ماه آغاز شد و دلیل بروز بسیاری از کمبودها بود، اما خوشبختانه امسال روند تخصیص ارز از ابتدای سال آغاز شده است.
وی گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۵ همت از بودجه دارویار تخصیص یافته است که ۱۳.۴ آن تامین شده است. با توجه به اینکه کل بودجه دارویار در سال جاری ۷۵ همت است، باید به صورت میانگین ۵ همت در ماه تخصیص پیدا میکرد، یعنی اکنون باید ۲۵ همت تخصیص مییافت.
محمدی افزود: در آیین نامه تاسیس داروخانهها برخی بندها بنا به رای دیوان عدالت اداری حذف شد. در حال حاضر برای تاسیس داروخانه دامپزشکی و حتی بسیاری از صنوف افراد باید مدارک مرتبط و دورههای تخصصی گذرانده باشند، چطور ممکن است مجوز تاسیس داروخانه به عنوان *موسسه
پزشکی* که محور اصلی ارایه خدمات دارویی است، به فردی داده شود که حتی سواد خواندن و نوشتن را نیز ندارد.
رئیس سازمان غذا و دارو در پایان گفت: از نظر ما داروسازان صلاحیت تاسیس داروخانه را دارند، اما به آرای دیوان عدالت اداری تمکین می نماییم و همزمان برای اصلاح آن در حال مذاکره با قضات محترم دیوان هستیم.