به گزارش تحلیل ایران ؛ بنابر نظر برخی محققان، اردستان در استان اصفهان جزو املاک رستم دستان بوده و مردم شهر هر ساله مبلغ معینی به رستم میپرداختهاند و رستم در آنجا ارگی داشته به نام ارگ رستم دستان که به مرور زمان تبدیل به کلمه
اردستان شده است.
اما امروز و در سال 1403 شمسی، فاز اول نیروگاه ۱۰ مگاواتی خورشیدی در اردستان به ظرفیت ۵ مگاوات روز گذشته تکمیل شد و برق خود را به شبکه تزریق کرد.
این هفتمین نیروگاه خورشیدی است که در یک ماه اخیر افتتاح شده و برق خود را به شبکه تزریق میکند.
معاون وزیر نیرو محمود کمانی میگوید که «۱۳ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در دست ساخت است که یکییکی به شبکه متصل خواهد شد». با این میزان نیروگاه میتوان برق پرجمعیتترین استان ایران یعنی تهران را تامین کرد.
از شهریور ۱۴۰۰ الگوی اقتصادی نیروگاههای تجدیدپذیر در ایران تغییر کرد و بیش از ۲۰ هزار مگاوات درخواست ساخت نیروگاه خورشیدی و بادی توسط بخش خصوصی به دولت ارائه شد. در صورت ساخت این میزان نیروگاه ناترازی برق رفع شده و ایران توان صادرات برق در فصل تابستان را
به دست خواهد آورد.
برق نیروگاه خورشیدی اردستان برای تولید سیمان مورد استفاده قرار میگیرد و از انتشار سالانه ۷ هزار تن آلاینده محیطزیستی جلوگیری خواهد کرد. اگر بخواهیم این میزان گاز را در آسمانی به وسعت ایران پخش کنیم، تودهای از آلودگی به ارتفاع ۳ متر تشکیل میشود.
انرژی اتمی، گاز طبیعی، خورشید و باد ۹۹ درصد انرژی لازم برای تولید برق را در جهان تامین میکنند.
کارشناس انرژی عسگر سرمست به ناپایداری تولید برق تجدیدپذیر اشاره کرده و میگوید که توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر میتواند در آینده مخاطراتی جدی از جمله ناپایداری شبکه برق را به همراه داشته باشد.
اما یک کارشناسی انرژی دیگر حمید بهزادی میگوید که اگر اهداف برنامه هفتم در تجدیدپذیر محقق شود، کمتر از ۱۵ درصد شبکه به این انرژی متکی است و مسئله ناپایداری برای ایران به وجود نخواهد آمد چون بیس شبکه برق ایران بر اساس نیروگاه حرارتی است.
توسعه متناسب انرژی تجدیدپذیر متناسب با وضعیت شبکه ایران نیازمند سرمایهگذاری است و پژوهشکده علوم تجدیدپذیر دانشگاه صنعتی امیرکبیر راهکار این مسئله را متنوعسازی روشهای سرمایهگذاری عنوان کرده است. این روشها شامل توسعه صندوق سهام پروژه و سایر روشهای تامین
مالی مردمی است.