به گزارش تحلیل ایران، سفر عمره مفرده یکی از عبادات مهم و معنوی در دین اسلام است که به زائران این امکان را میدهد تا به حرم شریف کعبه در مکه مشرف شوند و به انجام مناسک مخصوص این سفر بپردازند. عمره مفرده، بر خلاف حج واجب، در هر زمان از سال قابل انجام است و
شرایط خاصی ندارد، اما فضیلتها و آثار معنوی آن بسیار برجسته و قابل توجه است.
عمره مفرده نهتنها آثار معنوی بلکه آثار اجتماعی و فرهنگی نیز به همراه دارد؛ حضور زائران از ملیتها و فرهنگهای مختلف به تبادل فرهنگی و تجربیات دینی کمک میکند و فرصتی است برای تقویت احساس برادری و همبستگی بین مسلمانان در سراسر جهان.
در ایران حدود 6 میلیون نفر در انتظار اعزام به عمره مفرده هستند که بعد از کش و قوسهای فراوان و حدود 9 سال توقف اعزام، از اواخر شهریورماه آغاز شد تا به تدریج از صف طویل چشم انتظاران برای عزیمت به سرزمین وحی کاسته شود.
بر این اساس، از روز شنبه 17 شهریور، ثبتنام از متقاضیان تشرف به عمره مفرده آغاز و مقرر شد اولویت نخست برای ثبتنام به افرادی تعلق گیرد که سال گذشته برای ثبتنام اقدام و تکمیل وجه کرده بودند اما به دلیل لغو اعزامها، وجه پرداختی به زائران عودت داده شد و اولویت
یک تا 180 نیز در مرحله بعدی ثبتنام فراخوان شوند.
بعد از آغاز نامنویسی متقاضیان تشرف به عمره مفرده، اعزام زائرین از تاریخ 1403/06/28 آغاز شد و 270 نفر از زائران ایرانی شامل کاروانهایی از اهل سنت و اهل تشیع، از شهرهای کردستان و تهران وارد مدینةالنبی و پس از 5 روز اقامت در شهر پیامبر(ص) عازم مکه مکرمه
شدند.
تمامی اولویتهای اعلام شده میتوانند با مراجعه به سامانه واحد سازمان حج و زیارت به نشانی MY.HAJ.IR، اطلاعات خود را تکمیل کرده، کاروان خود را انتخاب، رزرو کرده و سپس نسبت به واریز وجه اقدام کنند.
فرصت 48 ساعته برای واریز وجه سفر عمره
متقاضیان پس از رزرو و تعیین کاروان، تنها 48 ساعت فرصت دارند تا مبلغ مربوطه را واریز کرده و با مراجعه به کارگزار (دفتر خدمات زیارتی)، مدارک خود را تحویل دهند.
داشتن گذرنامه با حداقل 7 ماه اعتبار از تاریخ قطعی سفر الزامی است.
در این مرحله از اعزامها که از 28 شهریور تا 30 آذر ماه ادامه دارد، حداقل هزینه برای 10 روز اقامت در مکه و مدینه 43 میلیون و 200 هزار تومان و حداکثر آن 46 میلیون تومان تعیین شده است.
تسهیلاتی به زائران عمره تعلق نمیگیرد
آنطور که غلامرضا رضایی؛ معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت به خبرنگار تسنیم گفته، با توجه به اینکه دریافت وام از بانکها با درصدی سود بانکی همراه است، سازمان حج برای رایزنی با بانکها جهت تخصیص وام به زائران وارد مذاکره و رایزنی نشده است بنابراین تسهیلاتی
به زائران عمره تعلق نمیگیرد.
با این حال اعزامها مطابق با جدول زمانبندی و توافقات انجامشده با شرکتهای مجری در حال انجام است و متقاضیان و علاقهمندان به سفر عمره، و همچنین افرادی که قبوض ثبتنام در اختیار دارند، میتوانند بر اساس اولویتهای اعلامشده به پرتال سازمان حج و زیارت مراجعه
کنند یا به دفاتر خدمات زیارتی که در سراسر کشور فعال هستند، رجوع کرده و از شرایط سفر مطلع شوند.
2 برابر شدن پروازهای عمره از امروز
در حال حاضر روزانه بیش از 1000 عمرهگزار از طریق 16ایستگاه پروازی به سرزمین وحی مشرف میشوند و قرار است از امروز با اختصاص یک هواپیمای دیگر برای انتقال زائران، روزانه 4 پرواز به عربستان انجام شود.
اعزام 10هزار عمرهگزار ایرانی به سرزمین وحی
تاکنون بیش از 10 هزار عمرهگزار ایرانی به عربستان اعزام شدند و با توجه به دو برابر شدن ظرفیت اعزام زائران، به مدت 10 روز تعدادی از پروازها به فرودگاه مدینه خواهند رفت و در ادامه همه پروازها به فرودگاه جده منتقل خواهند شد.
به گفته سید عباس حسینی؛ رئیس سازمان حج و زیارت تاکنون حدود 85 هزار نفر در سامانه برای اعزام به سفر عمره اعلام آمادگی و 35 هزار نفر نیز هزینه سفر را واریز کردهاند.
طبق برنامهریزی سازمان حج و زیارت قرار است تا پایان عملیات عمره کنونی که فروردین 1404 خواهد بود 170 هزار نفربه سرزمین وحی اعزام شوند.