به گزارش تحلیل ایران تعداد کاروانهای عتبات نصف شده است. برخی از زائران سفرشان لغو شده و برخی دیگر که اصرار به تشرف داشتند، زمان اعزامشان به تعویق افتاده است.مدیر دفتر زیارتی مسعود کرمانی با اشاره اینکه اعزامها
از تهران از روزانه ۱۰ کاروان به متوسط ۵ کاروان رسیده است، میگوید که «برای اعزام فردا نیز ظرفیت یک کاروان تکمیل نشده است.» این در حالی است که برخی از کاروانهای غیرمجاز روزانه فقط ۵ اتوبوس از تهران اعزام میکنند.
پس از اربعین حسینی و تشرف میلیونی ایرانیان به عتبات، هر ساله تعداد متقاضیان سفر عتبات کاهش مییابد. امسال با توجه به اینکه این زمان با پاییز و بازگشایی مدارس همراه بود، تقاضا برای سفر یک هفتهای عتبات به کمترین تعداد رسید.
از ابتدای مهرماه تاکنون «حدود ۲۰ هزار زائر با کاروانهای رسمی به کربلا رفتهاند.» مدیر کل راهداری ایلام سیدزاهدین خاورچشمه میگوید که «فقط از مرز مهران روزانه این تعداد تردد ثبت میشود.»
کاهش تقاضا برای سفر با کاروانهای رسمی نه تنها در عتبات بلکه در عمره هم موجب شده تا برخی از افراد بدون داشتن فیش هم راهی خانه خدا شوند.
مدیر دفتر زیارتی علی حقی با بیان اینکه سفر رفتن در اولویت سبد زندگی مردم نیست، میگوید که «افزایش قیمتها، تعداد متقاضیان برای سفر کربلا را کاهش داده است.»در مقابل مدیر کاروان عتبات سعید لطفی با اشاره به اینکه مردم
برای زیارت امام حسین علیهالسلام هزینه میکنند، میگوید که «تقاضا برای سفر عتبات کم نشده، بلکه مردم از خدمات کاروانهای رسمی رضایت ندارند.»
کارشناسان زیارتی میگویند که سازمان حج باید نسبت به خدمات ارائه شده در کاروانها تجدید نظر کرده و به تنوع وعدههای غذایی و حتی مدت زمان تشرف نیز اهتمام داشته باشد.
همچنین جلوگیری از اعزام زائران از سوی برخی از دفاتر که تعهدی به زائران و خدمات به آنها ندارند، در کنار نظارت بر عملکرد دفاتر موضوعی است که میتواند اعتماد مردم به سفرهای رسمی را بازگرداند.