به گزارش تحلیل ایران ، در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس که یک نسخه آن در تارنمای دولت این کشور منتشر شد، آمده است که داراییهای شرکت هواپیمایی ایرانایر از امروز مسدود خواهد شد تا «خدمات هوایی مستقیم و برنامهریزی شده آن به
مقصد بریتانیا و بالعکس محدودتر شود.» این بیانیه ادعا کرده است: «ایران ایر بهعنوان یک شرکت هواپیمایی دولتی، در واکنش به انتقال موشکهای بالستیک دولت ایران به روسیه، تحریم شده است.»
دولت انگلیس شهریور ماه گذشته با طرح اتهامات مشابهی، قرارداد خدمات هوایی دوجانبه با ایران را به طور یکجانبه متوقف کرد. لوئیز هیگ وزیر حملونقل انگلیس در همین بیانیه ادعا کرد: «ما از هر اهرمی که در اختیار داریم استفاده خواهیم کرد تا بر ایران فشار بیاوریم که
به حمایتش از تهاجم غیرقانونی ولادیمیر پوتین (رئیس جمهوری روسیه) پایان دهد، به همین دلیل است که پایان تمام قردادهای خدمات هوایی مستقیم بین انگلیس و ایران را آغاز کردهایم.»
بر اساس پیگیریها در لندن، انگلیس در پی صدور این بیانیه، فرآیند لغو توافقنامه خدمات هوایی با ایران را که از سال ۱۳۴۳ پا برجا بوده آغاز کرد. در این توافقنامه طبق قوانین سازمان بینالمللی هوانوردی (ایکائو) یک سال مهلت برای لغو یکجانبه خدمات هوایی در نظر گرفته
شده و بعد از آن تحریمها وارد مرحله اجرایی میشود.
در ادامه بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس اشاره شده است که شرکت ملی کشتیرانی ایران نیز به فهرست تحریمهای لندن اضافه شده است. طبق این بیانیه، شرکت کشتیرانی به بهانه ادعای بیاساس انتقال سلاح به روسیه برای استفاده در جنگ روسیه تحریم شده است.
دیوید لمی وزیر امور خارجه انگلیس در همین زمینه ادعا کرد: تلاش های ایران برای تضعیف امنیت جهانی خطرناک و غیرقابل قبول است. ما در کنار شرکای بینالمللیمان، به صراحت اعلام کردیم که هرگونه انتقال موشکهای بالستیک از ایران به روسیه با واکنش قابل توجهی مواجه
خواهد شد. به همین دلیل است که امروز ایران ایر و خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را در واکنش به تحویل موشکهای بالستیک ایران به روسیه تحریم میکنیم.
وی مدعی شد: ما مجدداً از ایران میخواهیم که حمایت خود از جنگ غیرقانونی روسیه علیه اوکراین را متوقف کند. ما تا هر زمانی که طول بکشد در کنار اوکراین ایستادهایم.
ادعاها درباره دخالت نظامی ایران در مناقشه اوکراین درحالی مطرح میشود که مقامات تهران و مسکو بارها این ادعا را رد و بیاساس توصیف کردهاند. جمهوری اسلامی ایران ضمن مخالفت با جنگ، همواره اعلام کرده است که از راهکار سیاسی برای حل و فصل اختلافات روسیه و اوکراین
و پایان بخشیدن به درگیریهای نظامی حمایت میکند.
ایران از ابتدای بحران اوکراین تاکنون هیچگاه بخشی از این نزاع و درگیری نظامی و ادامه آن نبوده و همواره از راهکار سیاسی و گفتوگوهای دوجانبه برای پایان دادن به این بحران و درگیری حمایت کرده است.
رویکرد اصولی و اعلام شده جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحران اوکراین طی دو سال گذشته، بدون تغییر باقی مانده و از این منظر، تکرار ادعای ارسال موشک های بالستیک برای روسیه، با اهداف و انگیزههای سیاسی برخی کشورهای غربی صورت میگیرد و کاملا بیاساس است.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس تصریح کرد: «ایران به روسیه موشکهای بالستیک ارسال نکرده است. تمام.»