به گزارش تحلیل ایران حمیدرضا خانکه رئیس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا امشب ۳ آذرماه ۱۴۰۳ در برنامه تهران ۲۰ شبکه ۵ تهران در مورد مهمترین تهدیدها در شهر تهران گفت: طبق آخرین گزارش سازمان مدیریت بحران ۵۴ مخاطره در کشور شناسایی شده و ایران جز پرمخاطرهترین
کشورهای دنیا است.
رئیس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا بیان کرد: ۱۴ مخاطره اولویتدار در رأس آنها زلزله، سیل، فرونشست و غیره جزو اولویت های اصلی دولت به شمار میرود.
وی ادامه داد: کشور ما در رتبهبندی بینالمللی رتبه بیست و هشتم را دارد. این رتبه اصلاً خوب نیست باید جزو ۱۰۰ کشور اول نباشیم تا کشورهای دیگر به ما اعتماد کنند و در کشور ما سرمایهگذاری کنند. کشورمان میتواند شرایطش بهتر از این باشد.
خانکه گفت: بحران دو مشخصه عدماطمینان و بینظمی را همراه خودش دارد. مدیریت بحران عدماطمینان و بینظمی را کاهش میدهد هرچند تبدیل به صفر نمیکند.
رئیس مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا افزود: ساختار مدیریت بحران در کشور ما با هیچ جای دنیا سازگار نیست. مدیریت بحران در دیگر کشورها یا یک سازمان مستقل یا زیر نظر یک وزیر یا عالیترین مقام اجرایی کشور است اما در کشور ما زیر نظر وزارت کشور است.
وی با بیان اینکه ساختار مدیریت بحران در کشور ما ایراد دارد، ادامه داد: ما زورمان نرسید که بگوییم سازمان مدیریت بحران یا باید سازمان مستقل باقدرت خیلی بالا باشد یا یک وزارت مستقل یا زیر نظر رئیسجمهور باشد چرا که صرفاً عالیترین مقام میتواند به ما کمک کند.
خانکه در مورد بحرانهای کشور گفت: ما تا ۱۵ درصد تولید ناخالص ملیمان را در حوادث از دست میدهیم. حدود ۱۰ درصد را هم در حوادث ترافیک از دست میدهیم. باید به این موضوع بپردازیم. ما باید بهتدریج ظرفیت خودمان را برای مدیریت با بحران افزایش بدهیم.
وی در پایان افزود: در حوزه سازهای کشور ما بعد از سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب ۴۶ درصد رشد کرد. اگر ۱۰ سال پیش میگفتیم زلزله ۵ ریشتر تهران را نابود میکند اما امروز به شما اطمینان میدهم که این اتفاق نمیافتد.