موضوعات ‌مرتبط: محیط زیست محیط زیست

a/167950 :کد

قاچاق هوبره از پطرگان زیرکوه تا کشورهای حاشیه

قاچاق هوبره از پطرگان زیرکوه تا کشورهای حاشیه خلیج فارس

  دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ — ۱۲:۴۳
تعداد بازدید : ۱۹   
 تحلیل ایران -قاچاق هوبره از پطرگان زیرکوه تا کشورهای حاشیه خلیج فارس

بیرجند- هوبره یکی از پرندگان بسیار ارزشمند موجود در خراسان جنوبی است که از آن به عنوان الماسی درخشنده در دل کویر یاد می‌شود.

به گزارش تحلیل ایران هوبره یکی از پرندگان بسیار ارزشمند موجود در خراسان جنوبی است که از او به عنوان الماسی درخشنده در دل کویر یاد می‌شود.با قاچاق هوبره به کشورهای عربی، این طلای زنده بیابان گرفتار خوش گذرانی شاهزادگان عرب می‌شود.

 

هوبره از جمله پرنده‌های کمیاب در شرق ایران و خراسان جنوبی است که نسل آن به دلیل قاچاق و شکار غیرمجاز این روزها در خطر انقراض است.

کاهش جمعیت هوبره در سال‌های اخیر سبب آن شده است که اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی، این گونه با ارزش را در رده حفاظتی آسیب پذیر قرار دهد.

 

افزایش قاچاق هوبره

قاچاق هوبره در سال‌های گذشته به شدت در خراسان جنوبی افزایش یافته است به طوری که از این استان به عنوان مهمترین منطقه قاچاق هوبره در کشور یاد می‌شود.

 

دشت پطرگان در شهرستان زیرکوه، یکی از مهمترین زیستگاه‌های هوبره در کشور است، زیستگاهی که هوبره‌های بومی و مهاجر را در خود جای می‌دهد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: بیشترین قاچاق هوبره از این استان انجام می‌شود و بیشترین تله گذاری کشور در این زمینه هم در شهرستان زیرکوه انجام می‌شود.

قاچاق هوبره از پطرگان زیرکوه تا کشورهای حاشیه خلیج فارس

اسدالله حاتمی خاطرنشان کرد: در شهرستان‌های مرزی استان، به ویژه در شهرستان زیرکوه افراد بومی و محلی توسط افراد سودجو و اعراب، اغفال به زنده گیری هوبره می‌شوند که هر چند ساله تعدادی از آنها دستگیر می‌شوند اما هنوز نرخ زنده گیری و قاچاق هوبره در استان زیاد است.

وی با اشاره به اینکه دلالان به دلیل سود سرشار هوبره، افراد را تشویق به شکار و زنده گیری هوبره می‌کنند، افزود: بخشی از دلالان هوبره، داخلی و بخشی هم خارج از کشور هستند و با توجه به اینکه کشورهای عرب حوزه خلیج فارس مقصد قاچاق هوبره است، این کار به صورت زنجیروار از سطح کشور به سمت جنوب و از این طریق به کشورهای عربی قاچاق می‌شود.

خریداران اصلی هوبره شیخ نشین‌های خلیج فارس هستند

 

مدیرکل محیط زیست استان یادآور شد: خریداران اصلی هوبره شیخ نشین‌های خلیج فارس هستند که به دلیل علاقه خاصی که به هوبره دارند، هزینه هنگفتی را برای خرید این پرنده نادر و کمیاب پرداخت می‌کنند.

حاتمی متذکر شد: گوشت هوبره به دلیل بد بو بودن در ایران خیلی کم مصرف خوراکی دارد، اما شیوخ عرب به آن علاقه زیادی دارند.

وی با بیان اینکه هوبره به پرنده بمب‌افکن معروف است، افزود: در کشورهای عربی، سنت دیرینه‌ای برای شکار هوبره وجود دارد و ساکنان این کشورها، پرندگان شکاری از جمله شاهین را برای شکار هوبره تربیت می‌کنند و شیخ نشین‌های عرب از آن برای خوش‌گذرانی استفاده می‌کنند.

متلاشی شدن ۳۰ هزار تله زنده گیری هوبره

حاتمی گفت: با تلاش محیط‌بانان در سال‌های اخیر بیش از ۳۰ هزار تله زنده گیری هوبره از مناطق مرزی ایران با افغانستان جمع آوری و باندهای شکارچیان غیر مجاز هوبره با همکاری نیروی انتظامی متلاشی شده‌اند، اما زنده گیری هوبره هنوز ادامه دارد.

 

رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان زیرکوه هم گفت: در گذشته شاهد دسته‌های ۱۰۰ تایی و ۵۰ تایی هوبره در این شهرستان بوده‌ایم، اما اکنون تعداد کمی از این پرنده در این شهرستان مشاهده می‌شود به طوری که تنها ۲۲۵ قطعه هوبره در سال ۱۳۹۹ سرشماری شده است.

 

به گفته محمد رضا جوان اصلی‌ترین خطری که هوبره را تهدید می‌کند، شکار غیر مجاز، زنده گیری و قاچاق این پرنده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: به دلیل وسعت این منطقه، سرشماری هوبره را به صورت دقیق نمی‌توانیم انجام دهیم و از آن جایی که هوبره پرواز می‌کند، این موضوع شمارش آن را سخت می‌کند.

قاچاق هوبره از پطرگان زیرکوه تا کشورهای حاشیه خلیج فارس

به گفته وی قاچاقچیان هوبره برای شکار این پرنده زیبا نیازمند کمک افراد بومی و محلی هستند تا آن‌ها را صید کنند.

جوان در ادامه تصریح کرد: برای حفاظت از هوبره باید در بین اهالی روستاها و حاشیه‌نشینان منطقه پطرگان آسیب‌های جدی ناشی از خسارت این کار فرهنگ سازی شود تا با همکاری اهالی و محیط‌بانان از انقراض این پرنده جلوگیری شود.

 

وی خاطر نشان کرد: جلوگیری از شکار غیر مجاز یکی از مهمترین اقدامات برای افزایش جمعیت هوبره است که با آموزش جوامع محلی انجام این کار امکان پذیر خواهد شد و ایجاد سایت تکثیر هوبره نیز راهکاری مناسب برای حفظ نسل این پرنده است و ضرورت دارد بخش‌های خصوصی و دولتی در این زمینه سرمایه گذاری کنند.

 

رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست زیرکوه گفت: به دلیل وسعت زیاد منطقه پطرگان و دور بودن آن از مرکز شهرستان، پاسگاه‌های محیط بانی منطقه باید تجهیز شوند تا محیط‌بانان با انجام گشت بتوانند از شکار هوبره و انقراض آن جلوگیری کنند.

به گفته وی امروز سرنوشت این پرنده بی همتا در دستان همه ماست لذا برای نجات هوبره باید به محیط‌بانان کمک کنیم.

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :