به گزارش تحلیل ایران ، بعد از چندین بار رفت و برگشت لایحه حجاب، مجلس شورای اسلامی رسما قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» را ابلاغ کرد. اما از همان روزهای اول برخی برداشتهای متفاوتی از آن داشتند.
به همین منظور دکتر طهورا نوروزی مدیر عامل بنیاد ملی عفاف و حجاب در رابطه با نقاط ضعف و قوت لایحه عفاف و حجاب، بیان کرد: یکی از آفت هایی که بنظر میرسد در این سالها علی الخصوص در روزهای اخیر تشدید شده، نگاه سیاسی به لایحه است.
وی با اشاره به اینکه بعضی جریان با یک نگاه صددرصد سیاسی به لایحه ورود میکنند، گفت: لایحه حجاب ،لایحهای فرهنگی است؛ که وزن فعالیتهای فرهنگی به شدت در آن بالا بوده و لذا نگاه سیاسی یا خط کشیهای سیاسی، دوقطبی و تنش در جامعه ایجاد می کند. در پرتو نگاه سیاسی
نه مساله لایحه و نه مساله حقیقی فرهنگی و اجتماعی حل نمیشود. ما این رویکرد را در برخی کنشها و واکنشها مشاهده میکنیم. در صورتی که پایه اصلی لایحه، بحث فرهنگی با ظرفیت خانواده است.
به گفته نوروزی، گفتمان تحکیم خانوادهای که در لایحه حجاب پایه گذاری شده، گفتمانی است؛ که منافع همه زنان جامعه چه آنها که اعتقاد به حجاب دارند و چه افرادی که مخالف حجاب هستند را در برمیگیرد.
وی با اشاره به اینکه همه زنان اعم از آنانکه اعتقاد به حجاب دارند و نیز افرادی که ندارند، خواستار این موضوع هستند که خانواده شان در مسیر ایمن و صحیحی باشد، گفت: همه زنان در بحث تربیت، رشد و نمو فرزند دوست دارند در یک جامعهای زندگی کنند که در آن جامعه به
سلامت روحی فرزند توجه شود.
وی ادامه داد: گفتمان تحکیم خانواده که در لایحه عفاف و حجاب مشاهده میشود، گفتمان بارز و حاکم زنان جامعه ایران است که همه افراد بر روی آن همبستگی دارند.
وی با اشاره به اینکه گفتمان فرهنگی در لایحه عفاف و حجاب غائب است، بیان داشت: مشخص نیست که چرا یک عده بیشتر در حوزههای سلبی، قضایی و انتظامی صحبت میکنند.
نوروزی اظهارداشت: باید به رویکرد فرهنگی لایحه عفاف و حجاب بدون عینک سیاسی نگاه شود، در این صورت به هدف اصلی آن که حفظ و تعالی کیان خانواده است پی میبریم. همه اقشار؛ چه موافق و چه مخالف حجاب؛ بر سر این موضوعی اتفاق نظر دارند. همچنین دستگاههای فرهنگی در
لایحه عفاف و حجاب از جهت اقدامات و تاثیرگذاری شان از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
وی اشاره کرد: به جای اینکه فقط از موارد سلبی لایحه صحبت کنیم از ظرفیت های ایجابی هم صحبت کنیم و این مطالبه را از دستگاه های فرهنگی داشته باشیم که در حوزه ترویج فرهنگ و حجاب باید کار فرهنگی فاخر کند.
وی گفت: آن گروه مخاطب قشر خاکستری را که در دامن دشمن افتاده؛ که یا به علت کم کاری ما و یا به جهت تلاش هایی بوده که دشمن در طول سالیان متمادی انجام داده است را تنها با رویکرد فرهنگی لایحه و عملکرد صحیح دستگاه های فرهنگی میتوانیم به دامن نظام و انقلاب بر
گردانیم.
وی اظهارداشت: دستگاه های فرهنگی را به سمت و سوی فعالیت فرهنگی فاخر و اثرگذار با گروه مخاطب قشر خاکستری باید سوق دهیم. وضعیت فعلی کشور ما بخاطر چالش هایی است که در حوزه فرهنگی داریم؛ لذا برای احیای این مساله و برای اینکه زیست عفیفانه ،تحکیم خانواده و وضعیت
حجاب را با رویکرد فرهنگی حل کنیم به سمت نهادهای فرهنگی برویم.
وی در پایان اشاره کرد: دستگاه های فرهنگی نباید کنار بنشینند. باید وظایف خود را درست و اثربخش انجام دهند؛ تا تغییراتی را در نقشه فرهنگی کشور داشته باشیم.