موضوعات ‌مرتبط: اقتصادی اقتصاد

a/172739 :کد

تجارت خارجی ایران ۱۱۷ میلیارد دلاری شد

تجارت خارجی ایران ۱۱۷ میلیارد دلاری شد

  جمعه ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ — ۱۳:۴۴
تعداد بازدید : ۳۲   
 تحلیل ایران -تجارت خارجی ایران ۱۱۷ میلیارد دلاری شد

ارزش تجارت خارجی ایران در ۱۱ ماه امسال با رشد ۱۱.۲ درصدی به رقم ۱۱۷ میلیارد دلار رسید.

به گزارش تحلیل ایران؛‌ با وجود تحریم‌ها و محدودیت در انتقال ارز برای ایران،‌ اما حجم تجارت غیر نفتی در 11 ماه سال جاری به 117میلیارد دلار رسید.

 

به گفته فرود عسگری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران، در مدت 11 ماهه همچنین شاهد افزایش ۲۶ درصدی ترانزیت خارجی کالا از مسیر کشور بوده‌ایم.

 

فرود عسگری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران افزود: ترانزیت خارجی کشور در ۱۱ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۲۶ درصدی به رقم ۲۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسیده است.

وی اظهار داشت: بیشترین میزان ترانزیت خارجی کشور در مدت یاد‌شده به ترتیب از مبدا گمرکات منطقه ویژه شهید رجایی با ۵.۳ میلیون تن، پرویزخان با ۴.۶ میلیون تن و باشماق با ۲.۷ میلیون تن انجام گرفته است.

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران خبر داد: تجارت خارجی کشور در ۱۱ ماهه امسال به ۱۱۷ میلیارد دلار رسید. 

تجارت خارجی غیر نفتی کشور در ۱۱ ماهه سال جاری با ۱۱.۲ درصد افزایش به رقم ۱۱۷ میلیارد دلار رسید.

فرود عسگری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر افزود: میزان وزنی تجارت خارجی غیر نفتی کشور در این مدت ۱۷۶ میلیون و ۱۰۲ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

عسگری اظهار داشت: از مجموع تجارت غیر نفتی کشور ۵۳ میلیارد و ۳۷۶ میلیون دلار به صادرات غیر نفتی (بدون احتساب صادرات نفت برق خدمات فنی مهندسی و صادرات از محل تجارت چمدانی) و ۶۳ میلیارد و ۶۰۶ میلیون دلار به واردات اختصاص داشته است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۹ درصد و ۵.۶ درصد افزایش داشته است.

وی در مورد میزان وزنی صادرات غیر نفتی و واردات در ۱۱ ماهه سال جاری افزود: در این مدت ۱۴۱ میلیون تن کالا از کشور صادر و ۳۵ میلیون تن کالا وارد کشور شده است. 

به گفته وی صادرات غیر نفتی در مدت یاد‌شده به لحاظ وزنی ۱۲.۶ درصد افزایش داشته و واردات در این مدت ۲.۶ درصد با کاهش مواجه بوده است.

 

عسگری در خصوص صادرات کالاهای پتروشیمی در ۱۱ ماهه سال جاری اظهار داشت: در این مدت ۵۸.۵ میلیون تن کالاهای پتروشیمی به ارزش ۲۳.۵ میلیارد دلار به خارج از کشور صادر شد که به لحاظ وزن ۲۹ درصد و از حیث ارزش ۳۱.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

وی ۳ قلم عمده کالاهای صادراتی در ۱۱ ماهه سال جاری را گاز طبیعی با ۶.۶ میلیارد دلار، پروپان مایع شده با ۳.۳ میلیارد دلار و متانول با ۲.۱ میلیارد دلار ذکر کرد.

به گفته وی متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی در ۱۱ ماهه سال جاری با ۵.۴ افزایش به رقم ۳۷۸ دلار رسیده است.

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در مورد ۷ کشور عمده مقصد صادراتی کشورمان افزود: در این مدت چین با ۱۳.۸ میلیارد دلار، عراق با ۱۱.۲ میلیارد دلار، امارات متحده عربی با ۶.۶ میلیارد دلار، ترکیه با ۶.۴ میلیارد دلار، افغانستان با ۲.۲ میلیارد دلار، پاکستان با ۲.۲ میلیارد دلار و هند با ۱.۸ میلیارد دلار ۷ کشور عمده مقصد صادراتی کشورمان بودند.

۷ کشور فوق ۸۲ درصد از وزن و ۸۳ درصد از کل ارزش صادرات غیر نفتی کشور را در این مدت به خود اختصاص دادند.

عسگری درباره ۳ قلم عمده کالای وارداتی در ۱۱ ماهه سال جاری اظهار داشت: طلا به اشکال خام با ۷.۳ میلیارد دلار، ذرت دامی با ۲.۷ میلیارد دلار و تلفن‌های همراه هوشمند با ۲.۱ میلیارد دلار ۳ قلم عمده کالای وارداتی در این مدت بودند.

وی افزود: متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در این مدت ۱۸۱۴ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸.۴ درصد افزایش یافته است.

به گفته وی، امارات متحده عربی با ۱۹.۱ میلیارد دلار، چین با ۱۶.۶ میلیارد دلار، ترکیه با ۱۱.۱ میلیارد دلار، آلمان با ۲.۱ میلیارد دلار، هند با ۱.۴ میلیارد دلار، فدراسیون روسیه با ۱.۲ میلیارد دلار و هنگ‌کنگ با ۱.۲ میلیارد دلار ۷ کشور عمده طرف معامله واردات کشورمان در ۱۱ ماهه امسال بود‌ه‌اند.

به گزارش فارس، با توجه به موقعیت مهم ایران در قرار گرفتن در چهارراه تجاری دنیا،‌ ترانزیت کالا از مسیر ایران چهدر مسیر شمال- جنوب که دسترسی به آبهای دریاها و اقیانوسها آزاد است و چه کسیر شرق به غرب که دسترسی به شرق آسیا و اروپا را فراهم می‌کند،‌ به صرفه تر و ارزان تر است.

 

ترانزیت کالا از مسیر ایران علاوه بر درآمد تن کیلومتر کالا،‌عامل ثبات و امنیت و افزایش روابط تجاری با شرکای تجاری است و باعث توسعه شبکه ریلی، جاده‌ای و ناوگان دریایی کشور می‌شود،‌همچنین صنعت بیمه و سایر صنایع را نیز رونق می‌بخشد.

                               

تجارت     گمرک     باشماق     صادرات        


  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :