به گزارش تحلیل ایران، غلامرضا خدامی درباره وضعیت عرضه و قیمت گذاری آجیل و خشکبار شب عید و ایام نوروز و قیمتگذاری این محصولات گفت: آجیل مورد نیاز بازار شب عید تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران افزود: افزایش نرخ ارز، صادرات بی رویه توسط شرکت های خودرویی، گرانفروشی آجیل و خشکبار در مناطق مرفه نشین تهران و شبکه های مجازی
و آنلاین، و ورود افراد غیرتخصصی از علل گرانی آجیل و خشکبار شب عید امسال است.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران اظهار داشت: برخی از شرکت ها و فروشندگان اعلام کرده اند رشد قیمت بیش از 60 تا 70 درصدی در نرخ آجیل و خشکبار داشته اند که این از نظر اتحادیه آجیل و خشکبار صحیح نیست بلکه به دلیل افزایش نرخ
ارز به طور میانگین بیش از 200 کالای این صنف شاهد رشد 20 تا 25 درصدی بوده است.
وی تصریح کرد: آجیل و خشکبار به دلیل تنوع انواع پسته، بادام، بادام هندی و فندق و سایر اقلام نرخ مصوب ندارد زیرا 15 نوع پسته اکبری، 3 نوع بادام هندی، تنوع سایز مغز فندق و 7 نوع بادام داریم بنابراین امکان قیمت گذاری در این صنف وجود ندارد.
خدامی عرضه و تقاضا را تعیین کننده قیمت آجیل و خشکبار برحسب کیفیت و درجه بندی دانست و گفت: خشکسالی های پی در پی، میزان تولید سالانه، نوسان نرخ ارز، سرمازدگی وگرمازدگی، کاهش
تولید داخلی، واردات از علل افزایش قیمت آجیل و خشکبار است.
به گفته وی، این درحالیست که بخشی از خشکبار مورد نیاز کشور وارداتی است و با تعرفه های گمرکی بالا تامین و وارد می شود.
گرانی آجیل به دلیل صادرات بی رویه پسته توسط شرکت های خودرویی
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران اظهارداشت: یکسری از مشکلات این بخش به ورود شرکت های خودرویی برای واردات قطعه باز می گردد که با صادرات بی رویه برخی اقلام خشکبار همچون پسته و بالاتر از قیمت های جهانی منجر به ایجاد حباب و تورم در خشکبار شده اند
که البته نامه نگاری هایی در این خصوص صورت گرفته اما تاکنون پاسخی دریافت نشده است.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران با تاکید بر اینکه واحدهای صنفی دارای پروانه کسب آجیل و خشکبار را با قیمت های مناسب و منصفانه عرضه می کنند گفت: اکنون حدود هزار واحد صنفی آجیل و خشکبار دارای پروانه کسب در تهران فعال است که طبق سود سازمان حمایت
محصول را دراختیار مردم قرار می دهند و گران فروشی نمی کنند.
وی تصریح کرد: اما واحدهایی که زیر نظر اتحادیه آجیل و خشکبار نیستند بحث گران فروشی و عرضه اجناس بی کیفیت را دارند یعنی برخی فروشندگان به دلیل تداخل صنفی فرصت طلبی می کنند درحالی که آجیل و خشکبار یک کار تخصصی است.
به گفته خدامی، واحدهای صنفی اتحادیه آجیل و خشکبار تهران به منظور حفظ سلامت کالا تمامی پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشکبار تهران با تاکید بر اینکه در واحدهای صنفی زیرنظر اتحادیه گران فروشی نداریم اظهارداشت: 97 درصد گران فروشی آجیل و خشکبار مربوط به اعضای اتحادیه نیست.
وی تصریح کرد: برای نورزو امسال علاوه بر نظارت و بازرسی دستگاه های نظارتی همچون سازمان تعزیرات با سامانه 124، اتحادیه نیز نظارت و بازرسی را تشدید کرده به طوری که هموطنان می توانند برای گزارش تخلفات را در فضای مجازی ایتا، روبیکا و سروش شماره تلفن 09351500980
اعلام کنند.
خدامی توصیه کرد: مردم آجیل و خشکبار کیفی، سالم با قیمت های مناسب را از واحدهای صنفی دارای پروانه کسب معتبر خریداری کنند.