موضوعات ‌مرتبط: اقتصادی اقتصاد

a/173433 :کد

تاجر چینی:

واردات نفت از ایران قطع‌شدنی نیست

  شنبه ۰۲ فروردین ۱۴۰۴ — ۱۳:۵۹
تعداد بازدید : ۱۸   
 تحلیل ایران -واردات نفت از ایران قطع‌شدنی نیست

خبرگزاری رویترز به نقل از کارشناسان نفتی نوشته است که اینها تشدید سیاست‌هاست اما تاثیرگذار نیست و تاجران بی‌تفاوت به خرید نفت ایران ادامه می‌دهند.

به گزارش تحلیل ایران  پس از تحریم‌های جدید آمریکا علیه یک پالایشگاه و نفتکش‌ها احتمالا صادرات نفت ایران به چین در کوتاه‌مدت کاهش خواهد یافت و هزینه‌های حمل‌ونقل بالا می‌رود اما خریداران روش‌های جایگزینی برای دور زدن این تحریم‌ها پیدا خواهند کرد؛ این را معامله‌گران نفتی به خبرگزاری رویترز گفته‌اند.

 

آمریکا روز پنج‌شنبه تحریم‌هایی را علیه نهادهایی از جمله شوجوگانگ لوکینگ پترشیمی، یک پالایشگاه مستقل در استان شاندونگ چین، و نفتکش‌هایی که نفت به این پالایشگاه‌ها می‌رسانند، اعمال کرد؛ واشنگتن می‌گوید که این تحریم‌ها را برای صفر کردن صادرات نفت ایران انجام داده است.

 

این تحریم‌ها چهارمین دور از تحریم‌ها علیه فروش نفت ایران از زمان درخواست «فشار حداکثری» دونالد ترامپ در فوریه است.

در دور قبلی تحریم‌ها هم صادرات نفت ایران تحت تاثیر قرار گرفت که با بازسازی شبکه دور زدن تحریم‌ها دوباره از سر گرفته شد حالا یک مقام تجاری چینی که در تجارت نفت ایران فعال است، می‌گوید این تحریم‌ها قابل‌پیش‌بینی بود و حتی این احتمال می‌دهد که پالایشگاه‌ها و پایانه‌های بیشتری هدف قرار گیرند اما معتقد است که پس از بازسازی ساختارهای تجاری، واردات ادامه خواهد یافت.

افزایش صادرات نفت ایران باوجود افزایش ۲ برابری هزینه‌های حمل

با وجود افزایش هزینه‌های حمل‌و‌نقل که برای یک کشتی VLCC از مالزی به شاندونگ بیش از ۲ برابر شده و به ۳ تا ۴ دلار به ازای هر بشکه رسیده است، آمارهای شرکت رهیابی محموله‌های نفتی کپلر نشان می‌دهد که صادرات نفت ایران به چین در ماه فوریه به ۱.۴۳ میلیون بشکه در روز افزایش یافته درحالی‌که این رقم در ماه ژانویه ۸۹۸ هزار بشکه در روز بوده است.

به گفته مویو شو، تحلیلگر ارشد کپلر، حدود ۳۳ میلیون بشکه نفت ایران تا این ماه تحویل چین شده است و پیش‌بینی می‌شود که حجم صادرات قبل از این تحریم‌های اخیر به ۱.۷ میلیون بشکه در روز رسیده باشد اما حجم واردات برای باقی‌مانده ماه مارس به دلیل تحریم‌ها احتمال کاهش داشته باشد.

تحریم‌هایی که شدید است اما تاثیرگذار نیست

استراتژیست کالا در RBC Capital برایان لیزن می‌گوید که این تحریم‌ها نشان‌دهنده یک تشدید واضح در سیاست‌هاست اما هنوز به اندازه یک تحریم جدی و تاثیرگذار نیست.

در عین حال، پکن همچنان از تجارت خود با ایران دفاع می‌کند و تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا را «غیرقانونی و بی‌منطق» می‌داند. این کشور متعهد شده است تا از حقوق شرکت‌های چینی دفاع کند که در همین ارتباط یکی از تجار گفت خریداران با این موضع خیالشان راحت خواهد شد.

بی‌تفاوتی خریداران چینی به تحریم‌های جدید

یک تاجر فعال در خرید و فروش نفت ایران به رویترز گفته است که به نظر می‌رسد یکی از پالایشگاه‌های مستقل چین موسوم به «تی‌پات‌ها» نسبت به اعلام این تحریم‌های جدید کاملا بی‌تفاوت بوده است.

وی توضیح داد وقتی من شب گذشته مستندات تحریم را که به زبان چینی ترجمه شده بود، با تاخیر برای مشتری همیشگی‌ام ارسال کردم، او به راحتی از آنها عبور کرد و همچنان به دنبال آخرین قیمت‌ نفت ایران بود.

 

در همین راستا، وب‌سایت تخصصی اویل پرایس چندی پیش در گزارشی نوشت که «هرچند تحریم‌ها توانسته‌اند تجارت نفت ایران را تا حدی مختل کنند، به دلیل کاهش تعداد نفتکش‌های غیرتحریمی اما صادرات نفت ایران همچنان با همان سرعتی که در ماه‌های گذشته ادامه داشت، ادامه می‌یابد.»  

 

شرکت ردیابی محموله‌های نفتی، ورتکسا، هم اعلام کرده که جریان نفت ایران تحت تحریم‌ها به چین پایدارتر شده است.  

جا ایان چونگ، استاد علوم سیاسی در دانشگاه ملی سنگاپور، نیز معتقد است که توقف کامل صادرات نفت ایران بعید به نظر می‌رسد و همیشه در هر نوع تحریمی راه‌هایی برای دور زدن آن وجود دارد.

                               

نفت     صادرات     تحریم     چین        


  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :