به گزارش تحلیل ایران : یک مجله تخصصی نظامی آمریکایی در گزارشی محدودیت های آمریکا را در صورت آغاز یک جنگ جدی با ایران و یا چین را برشمرده و از جمله آنها به تعداد بسیار کم و ناکافی بمب افکن رادارگریز " بی -۲" اشاره کرده است.
وبگاه مجله نظامی "۱۹۴۵"، در این باره نوشت:
"نیروی هوایی ایالات متحده در حال حاضر ۵ فروند بمب افکن رادارگریز B-۲ Spirit را در پایگاه نظامی در "دیگو گارسیا" دارد که در بحبوحه تشدید تنش ها با ایران و "نیروهای نیابتی" آن در یمن، موقعیتی راهبردی دارد.
ناوگان محدود ۲۰ بمب افکن B-۲ اگرچه توانایی بالایی دارد، اما نشان دهنده کمبود طولانی مدتی است که می تواند بر آمادگی نظامی آمریکا در درگیری با کشورهایی مانند چین یا ایران تاثیر بگذارد.
این بمب افکن که در ابتدا قرار بود ۱۳۳ فروند از آن تولید شود، اما در نهایت به دلیل محدودیت بودجه تنها ۲۱ فروند از آن تولید شد و همین مساله قابلیت این نوع از ناوگان هوایی آمریکا را به شدت کاهش داد.
حضور B-۲ ها نشان دهنده یک تهدید قوی است که می تواند حملات ویرانگر را با بمب های سنگر شکن انجام دهد.
پرزیدنت ترامپ در موضع گیری های خود بر مذاکرات تاکید می کند، اما به ایران نسبت به عواقب شدید در صورت ادامه حملات "حوثی ها" هشدار می دهد و این گمانه زنی ها در مورد حملات احتمالی به اهداف ایرانی را افزایش می دهد.
در حال حاضر، نیروی هوایی آرزو می کند که ای کاش بمب افکن های B-۲ بیشتری می داشت.
یک چهارم ناوگان بمب افکن های رادارگریز B-۲ Spirit آمریکا در پایگاه "دیگو گارسیا" در جنوب اقیانوس هند قرار دارد و حضور این B-۲ ها یک نمایش عمومی قدرت است.
باید پرسید که آیا ایالات متحده در حال برنامه ریزی برای حملات هوایی بیشتر در یمن و یا حملات هوایی علیه ایران است؛ یا اینکه فقط دنبال نمایش قدرتی است که دولت از آن استفاده می کند تا به ایران نشان دهد که تاسیسات هسته ای اش ممکن است در خطر باشد.
پایگاه "دیگو گارسیا" حدود ۲۳۶۰ مایل (۳۸۰۰ کیلومتر) از ایران فاصله دارد اما به اندازهای دور است که دوربردترین موشک ایران نتواند به آن برسد.( هر چند مقامات نظامی ایرانی اخیرا تهدید کرده اند این پایگاه در تیررس آنهاست و حتی از احتمال حمله پیشدستانه به این
پایگاه سخن می گویند.)
B-۲ ها می توانند از پایگاه اصلی خود در ایالت "میسوری" آمریکا نیز به سمت ایران پرواز کنند، زیرا آنها قبل از نیاز به سوخت گیری حدود ۷ هزار مایل بُرد دارند.
در حالی که ۵ بمب افکن B-۲ محموله عظیمی از تسلیحات را حمل می کنند، نیروی هوایی احتمالا آرزو می کند که در این زمان بیشتر از این نوع بمب افکن در اختیار داشته باشد.
B-۲ هواپیماهای فوق العاده ای هستند، اما به اندازه کافی وجود ندارند.
B-۲ هنوز یکی از -اگر نگوییم تنها - رادارگریزترین بمب افکن های جهان است (هر چند در دهه ۱۹۹۰ میلادی یک فروند از آنها بر فراز یوگسلاوی سابق و با یک موشک ضدهوایی روسی سرنگون شد.) با این حال، نیروی هوایی تنها ۲۰ فروند از آن دارد که بسیار ناکافی به نظر می رسد،
به خصوص اگر ایالات متحده قصد جنگ با کشورهایی چون چین و یا حتی ایران را داشته باشد.
نیروی هوایی در ابتدا ۱۳۳ فروند از این نوع بمب افکن را می خواست سپس این تعداد را به ۷۵ کاهش داد و در نهایت به دلیل محدودیت های بودجه به داشتن ۲۱ فروند از این نوع بمب افکن رضایت داد.
B-۲ Spirit از چهار موتور جنرال الکتریک F۱۱۸-GE-۱۰۰ نیرو می گیرد که هر کدام بیش از ۱۷ هزار پوند نیروی رانش دارند. سقف پروازی آن ۵۰ هزار فوت است و می تواند سلاح های متعارف یا هسته ای را حمل کند.
هر چند این بمب افکن هنوز روی اهدافی که به خوبی با پدافندهای هوایی پوشش داده شده اند، امتحان عملیاتی پس نداده است و غالبا مسیرهای پروازی خود را نه از روی کشورها بلکه روی اقیانوس های آزاد طی می کند.
نیروی هوایی آمریکا قصد دارد B-۲ را با بمب افکن نسل جدید B-۲۱ Raider جایگزین کند و ۱۰۰ فروند از آنها بسازد؛ هرچند هنوز معلوم نیست که آیا ۱۰۰ فروند از بمب افکن جدید نیازهای نظامی آمریکا را در سال های آتی پوشش خواهد داد یا نه؟