موضوعات ‌مرتبط: سیاسی بین الملل

a/174314 :کد

فرصت‌سازی ترامپ برای ایران با جنگ تجاری

فرصت‌سازی ترامپ برای ایران با جنگ تجاری علیه جهان

  یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ — ۰۹:۳۸
تعداد بازدید : ۱۹   
 تحلیل ایران -فرصت‌سازی ترامپ برای ایران با جنگ تجاری علیه جهان

کارشناسان اقتصادی معتقدند درصورتی‌که جنگ تجاری ادامه داشته باشد، به دلیل ضعف آمریکا ایران به یک فرصت مناسب برای خنثی‌سازی تحریم‌ها دست پیدا می‌کند.

به گزارش تحلیل ایران؛ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا تا کنون وعده‌های زیادی داده است. فهرستی از وعده‌های انتخاباتی او اعم از الحاق گرینلند به ایالات متحده، تبدیل کانادا به پنجاه و یکمین ایالت آمریکا، قراردادن کانال پاناما تحت کنترل خود، جابه‌جایی دو میلیون نفر از مردم غزه و قراردادن آن تحت اداره آمریکا، اخراج میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی، اعمال تعرفه‌های سنگین بر چین، مکزیک، اروپا، کانادا و سایر شرکای تجاری واشنگتن، و متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران، نشان می‌دهد ترامپ مانند یک کودک رؤیاپردازی می‌کند.آنچه این وعده‌ها را جالب‌تر می‌کند این است که او وعده داده همه این کارها را بدون توسل به جنگ انجام دهد، چرا که ترامپ چشم به جایزه نوبل صلح دوخته است.
 

وعده‌هایی که محقق نمی‌شود

کارشناسان معتقدند تحقق برخی از وعده‌های او تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسند. مذاکره برای توافقاتی که مزایایی برای آمریکا در گرینلند و کانال پاناما فراهم کند، ممکن است عملی باشد، اما الحاق کانادا حتی با اعمال فشارهای نظامی، تجاری و سیاسی گسترده یک توهم است. اخراج میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی از آمریکا نیز چالش‌های جدی به همراه دارد. حتی اگر ترامپ موفق به تأمین امنیت مرزها و جلوگیری از ورود مهاجران جدید شود، اخراج گسترده نیروی کار مهاجران فعلی می‌تواند پیامدهای اقتصادی شدیدی داشته باشد.بسیاری از صنایع آمریکا به‌شدت به نیروی کار ارزان وابسته‌اند و خروج گسترده مهاجران می‌تواند یک بحران اقتصادی ایجاد کندکارشناسان برآورد می‌کنند تعرفه‌های ایالات متحده به بالاترین موانع تجاری در بیش از یک قرن گذشته تبدیل شود.به گفته آنان، این اقدام می‌تواند قیمت همه چیز را برای خریداران آمریکایی از حشیش گرفته تا کفش و آیفون افزایش دهد. بر اساس برآورد‌ها، این تعرفه‌ها معادل ضرر ۳۸۰۰ دلاری برای هر خانوار ایالات متحده است. همچنین تعرفه‌های دوم ‌آوریل به‌تنهایی منجر به افزایش ۱۷ درصدی قیمت اقلامی همچون کفش و پوشاک خواهد شد.
 

موقعیت مطلوب ایران در جنگ تجاری امریکا

اگر آمریکا تنها با چین، بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران وارد جنگ تجاری می‌شد، پکن ممکن بود تحت‌فشار برای امتیازدادن قرار بگیرد و شاید از روابط اقتصادی خود با ایران به‌عنوان اهرم مذاکره با واشنگتن استفاده می‌کرد.اما اکنون که آمریکا هم‌زمان درگیر نبردهای اقتصادی با تمامی قدرت‌های بزرگ اقتصادی در اروپا، آسیا و قاره آمریکا شده، ایران در موقعیتی مطلوب برای بهره‌برداری از این شرایط قرار دارد.از نظر منطق اقتصادی و سیاسی، وقتی یک کشور هم‌زمان درگیر رویارویی‌های اقتصادی، سیاسی و نظامی با چندین قدرت بزرگ می‌شود، این قدرت‌ها احتمالاً علیه آن کشور متحد خواهند شد. در این چارچوب، جنگ تجاری ترامپ یک فرصت استراتژیک برای ایران ایجاد می‌کند.
 

ضعف آمریکا در جنگ در چند جبهه

یک تقابل گسترده بین قدرت‌های بزرگ و آمریکا نه‌تنها می‌تواند اقتصاد آمریکا را بی‌ثبات کند، بلکه ممکن است ترامپ را در مسیر سقوط قرار دهد. علاوه بر این، تمرکز ترامپ بر مسائل متعدد با اولویت بالا می‌تواند شانس ایران برای قدرت‌نمایی در این موقعیت را به‌شدت افزایش دهد. شواهد نشان می‌دهد که ترامپ در مسیر جنگ تجاری که آغاز کرده است مجبور است با تغییر سیاست‌های خود برخی امتیازات را واگذار کند.
 

تغییر جایگاه ایران در معادلات جهانی

جنگ تجاری ترامپ علیه چین، اروپا، کانادا، مکزیک و سایر کشورها، یک فرصت منحصربه‌فرد برای ایران فراهم می‌کند.سیاست‌ها موجبات ظهور بسترهای نوآورانه و رشد صنایع خانگی در زمینه‌های داروسازی، کشاورزی و تولیدات صنعتی را فراهم آورده‌اند.این تغییرات، در بلندمدت، می‌تواند به تقویت جایگاه اقتصادی ایران در سطح منطقه و جهان بینجامد.
 

نقش رویکرد نوین در سیاستگذاری اقتصادی

کامران رحیمی، کارشناس اقتصاد ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: آمریکا هم‌زمان درگیر نبردهای اقتصادی با تمامی قدرت‌های بزرگ اقتصادی در اروپا، آسیا و قاره آمریکا شده است و ایران در موقعیتی مطلوب برای بهره‌برداری از این شرایط قرار دارد.این کارشناس اقتصادی ادامه داد: این تغییرات گسترده در عرصهٔ بین‌المللی و منطقه‌ای، ایران را واداشته تا در سیاست‌گذاری اقتصادی خود نگاهی نو و خلاقانه اتخاذ کند.وی افزود: استفاده از فرصت‌های ناشی از اختلافات بین قدرت‌های بزرگ، همچون رقابت بین آمریکا و چین، می‌تواند ایران را به یک بازیگر مستقل و مؤثر در سیستم چندقطبی جهانی تبدیل کند.رحیمی تأکید کرد: اگرچه جنگ تجاری و تحریم‌های اقتصادی موجب تحمیل چالش‌هایی بر اقتصاد ایران شده، اما در همین میان ایران با هوشمندی راهبری، فرصت‌هایی برای احیای جایگاه اقتصادی و تقویت نفوذ منطقه‌ای به دست آورده است.این استاد دانشگاه تصریح کرد: این تغییر رویکرد، در قالب ترکیبی از تقویت همکاری‌های راهبُردی با شرکای آسیایی، استفاده از تکنیک‌های نوین لجستیکی و افزایش خودکفایی، زمینه‌ساز آینده‌ای است که ایران می‌تواند در آن نه‌تنها از فشارهای بین‌المللی جان سالم به در برد، بلکه به یک قدرت اقتصادی برجسته در منطقه تبدیل شود.وی ادامه داد: در یک تحلیل ساده به نظر می‌رسد تنش در روابط آمریکا وچین می‌تواند به ما فضای تنفس بدهد و آمریکا نتواند تحریم‌های نفتی خود را بر ایران تحمیل کند.با دنبال‌کردن صفحه اقتصادی خبرگزاری فارس در جریان آخرین تحولات اقتصادی ایران و جهان قرار بگیرید.
                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :