موضوعات ‌مرتبط: سیاسی امنیتی و دفاعی

a/174662 :کد

مبتکر ایده «آتش به جای خون» که بود؟

مبتکر ایده «آتش به جای خون» که بود؟

  پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ — ۱۱:۲۶
تعداد بازدید : ۲۷   
 تحلیل ایران -مبتکر ایده «آتش به جای خون» که بود؟

شهید سپهبد علی صیاد شیرازی در دوران دفاع مقدس در جریان عملیات والفجر یک یک طرح بی سابقه در دوران دفاع مقدس را طراحی و اجرا کرد که به عنوان آتش به جای خون معروف شد.

به گزارش تحلیل ایران ،امروز ۲۱ فروردین سالروز شهادت سپهبد علی صیاد شیرازی جانشین پیشین ستاد کل نیروهای مسلح در سال ۱۳۷۸ به دست گروهک تروریستی منافقین است.او در دوران فرماندهی خود اقدامات بسیاری انجام داد و توانست در دوره دفاع مقدس به عنوان منادی وحدت ارتش و سپاه پاسداران نقش موثری در اجرای عملیات‌های ترکیبی برای پیروزی در جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه ایران ایفا کند.

 

* از تولد در خانواده عشایری تا اعزام به آمریکا برای دوره توپخانهامیر سپهبد علی صیاد شیرازی در سال ۱۳۲۳ هجری شمسی در کبودگنبد، یکی از بخش‌های شهرستان درگز در خراسان رضوی و در یک خانواده مذهبی متولد شد. پدرش از عشایر فارس بود که ابتدا در ژاندارمری خدمت می‌کرد و سپس به ارتش منتقل شد. پدرش شخصیت برجسته‌ای داشت و به همین دلیل علی از همان دوران کودکی تحت تأثیر وی قرار گرفت و علاقه‌مند به حرفه نظامی و ارتش شد. دوران کودکی خود را به دلیل شغل پدر در شهر مشهد گذراند و دوران جوانی‌اش در شهر‌های مختلفی چون گرگان، شاهرود، گنبد و آمل سپری شد. در این سال‌ها، تحت تأثیر جو مذهبی خانواده‌اش، عشق به مذهب و روحانیت در دل او ریشه دوانید.

 

او پس از اتمام دوره دبیرستان در تهران در سال ۱۳۴۳، وارد دانشکده افسری شد و پس از سه سال تحصیل، در سال ۱۳۴۶ با دریافت درجه لیسانس از آنجا فارغ‌التحصیل شد سپس برای تکمیل آموزش‌های توپخانه به اصفهان اعزام شد و پس از پایان این دوره، به تهران رفت تا زبان انگلیسی را بیاموزد. سال ۱۳۵۱، به دلیل شایستگی‌هایش، برای تکمیل تخصص‌های توپخانه به آمریکا فرستاده شد تا دوره‌ای در زمینه هواسنجی بالستیک بگذراند. پس از بازگشت به ایران، به‌عنوان استاد در مرکز آموزش توپخانه اصفهان مشغول تدریس شد.

 

* نقش صیاد دلها در پیروزی و رشد انقلاب اسلامینقش او در پیروزی انقلاب اسلامی و همکاری با امام خمینی (ره) و انقلابیون، غیرقابل انکار است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با فرمان امام خمینی (ره) در خصوص تشکیل بسیج ۲۰ میلیونی، از جمله معدود افرادی بود که در مساجد اصفهان با سازماندهی افسران و درجه‌داران انقلابی، شروع به آموزش سلاح‌های سبک به اعضای بسیج کرد.صیاد شیرازی پس از مخالفت با بنی‌صدر و لغو درجات تشویقی‌اش توسط وی، از مسئولیت عملیات غرب کشور برکنار شد اما با دعوت شهید کلاهدوز به سپاه پاسداران پیوست و در معاونت طرح و عملیات سپاه مشغول به خدمت شد. پس از برکناری بنی‌صدر و انتخاب شهید رجایی به ریاست جمهوری، دوباره به ارتش فراخوانده شد و به درجه سرهنگی رسید. در این دوران، او مسئولیت ایجاد قرارگاه عملیاتی شمال غرب کشور را بر عهده گرفت و در عملیات‌های مختلفی در سنندج، بوکان و اشنویه مشارکت داشت.

 

* صید منافقین با کمان صیادشهید صیاد شیرازی در عملیات مرصاد، در کنار سایر فرماندهان و نقش‌آفرینان ارتش و سپاه، نقش تعیین‌کننده‌ای در نابودی برنامه‌های منافقین ایفا کرد.عملیات مرصاد و شکست منافقین باعث شد که منافقین برای همیشه توان و قابلیت نظامی خود را از دست دهند و پس از این عملیات، دیگر هیچ وقت شاهد حضور و ظهور منافقین به عنوان یک یگان نظامی در صحنه‌های واقعی نبرد نبودیم. امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش، دلایل و بهانه‌های اصلی ترور سپهبد علی صیاد شیرازی توسط منافقین را شكست و ضربه‌ای دانست كه این گروه در عملیات مرصاد در اثر تدابیر و فرماندهی این شهید بزرگوار متحمل شده بودند.

 

 

                               

صیاد شیرازی     سیاسی     امنیتی     دفاعی        


  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :