موضوعات ‌مرتبط: سیاسی بین الملل

a/175047 :کد

ماجرای خودکار طلایی در اتاق مذاکره ایران و آم

ماجرای خودکار طلایی در اتاق مذاکره ایران و آمریکا چه بود؟

  ﺳﻪشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ — ۱۴:۴۰
تعداد بازدید : ۲۶   
 تحلیل ایران -ماجرای خودکار طلایی در اتاق مذاکره ایران و آمریکا چه بود؟

ساعاتی بعد از دور اول گفت‌وگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا در عمان، عوامل منافقین و رژیم صهیونیستی با طرح شایعه ای برای حاشیه سازی درباره این اتفاق مهم و تاریخی به تقلا افتادند.

به گزارش تحلیل ایران ،دور اول مذاکرات ایران و آمریکا روز شنبه ۲۳ فروردین ماه جاری در مسقط پایتخت عمان برگزار شد. برگزاری این مذاکرات بازتاب گسترده ای در محافل سیاسی داخلی و خارجی داشته است.

 

اندیشکده شورای روابط خارجی در یادداشتی درباره اولین دور از گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن تاکید کرد ایران به وضوح برنده این دور از مذاکرات بود.

 

این اندیشکده آمریکایی در یادداشت تحلیلی خود نوشت: مذاکرات هسته‌ای تهران و واشنگتن روز شنبه در مسقط با میانجی‌گری وزیر امورخارجه عمان آغاز شد. واضح است که دور اول گفت‌وگوها به نفع ایران تمام شد. اول اینکه، آمریکا خواستار مذاکره مستقیم بود، در حالی‌که ایران خواستار مذاکرات غیرمستقیم بود. گفت‌وگوها در عمان نیز غیرمستقیم برگزار شد. به نظر می‌رسد که میان استیو ویتکاف، نماینده آمریکا و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، سلام و مصافحه‌ای وجود داشته است، اما نه بیشتر از این.

 

رهایی از شر درد دیسک کمر بدون جراحی و تزریق💉 (◂پرسش‌نامه رو پر کن)

 

◂پرسش‌نامه▸

 

دوم اینکه، مذاکرات عمان تنها درباره برنامه هسته‌ای بود، انتقادی که همواره علیه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) – توافق هسته‌ای دوران باراک اوباما در سال ۲۰۱۵ – مطرح بود که مساله برنامه موشکی ایران و حمایت این کشور از گروه‌های منطقه‌ای را در بر نمی‌گرفت. این، دقیقا همان چیزی است که ایران می‌خواهد.

 

و سوم، به نظر می‌رسد که ایالات متحده از همان ابتدا از خود ضعف نشان می‌دهد و از هدف پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران دست کشیده است. همان‌طور که روزنامه نیویورک تایمز می‌گوید، ترامپ و ویتکاف نشان داده‌اند که به‌رغم درخواست‌های شدید مقامات دولت ترامپ قبل از آغاز مذاکرات مبنی بر اینکه ایران برنامه هسته‌ای خود را به‌طور کامل برچیند و همچنین برنامه موشکی خود و حمایتش از گروه‌های منطقه را کنار بگذارد، هدف واقعی آنها تضمین این است که ایران هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌ای بسازد.

 

این درحالی است که به گفته برخی از منایع دیپلماتیک، در این دور از مذاکرات، تیم های ایران و امریکا در دو سالن مجزا مستقر بودند و از طریق وزیر خارجه عمان، پیام های خود را به یکدیگر منتقل می کردند.

 

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در گفت و گویی با شبکه خبر در این باره گفت: ۴ بار با رفت‌وآمد طرف عمانی بین طرف ایرانی و آمریکایی تبادل پیام انجام شد.  به نظر من جلسه ای سازنده بود و در محیط آرام و بسیار محترمانه‌ای انجام شد. هیچ زبان غیر محترمانه ای بکار برده نشد. 

 

با استرس‌های بچه‌ات تنها نجنگ! کوچینگ حرفه‌ای ویموند با توئه😎😍

 

مشاوره رایگان😍

 

عراقچی همچنین به خبرنگار صداوسیما هم گفت که در پایان ۲.۵ ساعت مذاکرات هیات های ایران و امریکا به ریاست عراقچی و ویتکاف، این دو در حضور وزیر خارجه عمان دقایقی باهم گفتگو کردند.

 

در همین حال، شبکه آمریکایی سی.ان.ان در گمانه‌زنی‌های خود درباره مذاکرات ایران و آمریکا به نقل از منبع آگاه اعلام کرد که دور اول این رایزنی‌ها در منزل «بدر البوسعیدی» وزیر امورخارجه عمان در مسقط، پایتخت این کشور برگزار شد.

 

کودکم خجالتیه، چطور دوست پیدا کنه؟ برای راه حلش کلیک کن

 

مشاوره رایگان😍

 

به گزارش شبکه سی‌ان‌ان، منزل وزیر امورخارجه در فاصله ۱۰ کیلومتری از فرودگاه مسقط قرار دارد و به‌عنوان یک محل جذاب برای مقامات ارشد دولتی از غرب و خاورمیانه دیده می‌شود.

 

این منبع آگاه در ادامه توضیح داد که ورودی بزرگ خانه دارای اتاق‌های پذیرایی در هر طرف است. سمت راست یک اتاق پذیرایی به سبک غربی قرار دارد که ویتکاف و تیمش در طول مذاکرات غیرمستقیم در آنجا مستقر بودند. همچنین در سمت چپ اتاق پذیرایی به سبک شرقی است که عراقچی و تیم ایرانی در آن حضور داشتند.

 

به گفته این منبع، در مجموع ۱۳ نفر در این مذاکرات شرکت کردند: ۵ آمریکایی، ۵ ایرانی و ۳ عمانی. عمانی‌ها پیام‌هایی را به زبان انگلیسی بین ۲ طرف  رد و بدل کردند.

 

از سوی دیگر، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا بامداد یکشنبه و در اولین واکنش به گفت‌وگوهای غیرمستقیم تهران-واشنگتن در مسقط، گفت که این گفت‌وگوها خوب پیش می‌رود.

 

 

                               

مذاکرات     عمان     عباس عراقچی     امریکا        


  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :