به گزارش تحلیل ایران : سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح شب گذشته از تازهترین دستاورد خود با نام موشک بالستیک «قاسم بصیر» رونمایی کرد.
این موشک با سوخت جامد، بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر برد و دایره احتمال خطا یا دقت اصابت (CEP) این موشک زیر ۱ متر و مجهز به تصویرساز حرارتی (اپتیک) است.
متخصصان هوافضای وزارت دفاع در طراحی سامانه ناوبری موشک «قاسم بصیر» از فناوری GPS استفاده نکردهاند. این موشک همچنین با ارتقای مانوری قابلتوجه، توانایی عبور از لایههای مختلف پدافند هوایی را به دست آورده است.
«قاسم بصیر» در برابر سامانههای جنگ الکترونیک از مقاومت بالایی برخوردار است و در شرایط اختلال شدید الکترونیکی مورد آزمایش قرار گرفته است.
همچنین از دیگر ویژگیهای برجسته این موشک، توانایی شناسایی هدف اصلی در میان اهداف فریبدهنده متعدد است.
همواره یکی از موضوعاتی که پس از رونمایی یک موشک در ایران مطرح میشود نگرانی اسرائیلیها از خطرات آن برای امنیت سرزمینهای اشغالی است.
همچنین بیشترین قیاسی که افکار عمومی معمولاً به آن توجه میکند، هزینهای است که رژیم صهیونیستی برای دفاع در برابر این موشکها باید بپردازد.
حریف ۲۰۰ هزار دلاری موشکهای میلیون دلاری
آخرین تکنولوژی پدافندی رژیم صهیونیستی که اخیراً از طرف آمریکا در اختیار اسرائیلیها قرار گرفته سامانه تاد است. هرچند این سامانه نیز نشان داده توانایی رهگیری موشکهای یمنیها را هم ندارد ولی رقیب اصلی موشکهای نسل جدید محسوب میشود. بر فرض درگیری موشکهای
ایرانی با این سامانه احتمال رهگیری آنها بسیار کم است. با این حال حتی اگر چنین اتفاقی بیفتد تفاوت قیمت موشکهای دو طرف قابل توجه است.
آنگونه که ادعا شده، هزینه مجموعه هر سامانه تاد بین ۸۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد دلار، بسته به تعداد موشکها، رادارها و سایر تجهیزات است و نیز هزینه هر موشک رهگیر آن نیز حدود ۱۲.۶ میلیون دلار برای هر واحد است.
این در حالی است که فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران سردار امیرعلی حاجیزاده در خصوص هزینه هر موشک ایرانی میگوید: «هزینه موشکهای ایرانی در گرانترین حالت و با فرض هایپرسونیک دانستن، ۲۰۰ هزار دلار است.»
سامانه «تاد» چیست و چه کاربردی دارد
تاد یک سامانه پدافند هوایی مرحله پایانی ارتفاع بالا است که در سال ۲۰۰۸ توسط صنایع نظامی لاکهید مارتین طراحی و تولید شده و هدف از تولید سامانه پدافندی مقابله با موشکهای بالستیک عنوان شده است.
این سامانه از چهار بخش اصلی شامل رادار TPY-2، مرکز فرماندهی و کنترل، پرتابگرها و موشک رهگیر تشکیل شده است.
نحوه عملکرد سامانه تاد به این گونه است پس از اینکه رادار، هدف را کشف و محل مناسب برای برخورد با آن را بر اساس سرعت، ارتفاع و مسیر حرکت آن محاسبه کرد، اطلاعات را به مرکز فرماندهی و کنترل سامانه میدهد و این مرکز نیز بهترین پرتابگر را برای درگیری با موشک مهاجم
انتخاب و دستور شلیک را صادر میکند. همچنین؛ اطلاعات لازم برای هدایت موشک را تا لحظه برخورد به آن منتقل میکند.
البته تاد تنها سامانه پدافندی صهیونیستها نبوده بلکه سامانههایی همچون فلاخن داوود و پیکان (آرو) نیز در سرزمینهای اشغالی مستقر هستند که به اعتقاد سعدالله زارعی ۵ سامانه دفاعی رژیم صهیونیستی بیش از ۸۵ میلیارد دلار برای اسرائیل هزینه داشته است.