موضوعات ‌مرتبط: سیاسی بین الملل

a/176621 :کد

ترامپ میز مذاکره با ایران را ترک می‌کند؟

ترامپ میز مذاکره با ایران را ترک می‌کند؟

  ﺳﻪشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ — ۱۴:۲۱
تعداد بازدید : ۱۱   
 تحلیل ایران -ترامپ میز مذاکره با ایران را ترک می‌کند؟

به پیش بینی مرتضی مکی تحلیلگر روابط بین‌الملل، ترامپ برای توافق با ایران در کوتاه مدت بسیار مصمم است و او در این مرحله میز مذاکره با ایران را ترک نمی کند.

به گزارش تحلیل ایران ،از همان ابتدای شکل‌گیری کابینه ترامپ جریان‌های مختلفی در اطراف وی حضور داشتند که به دنبال این بودند که به شکل‌های مختلف روی تصمیم‌گیری‌های ترامپ تأثیر بگذارند. این وضعیت درباره نئوکان‌ها یا تندروهای پیرامون ترامپ نیز وجود داشته است. گروه دیگری که به میانه‌روهای کابینه موسوم هستند، اما همواره به مدیریت بحران و پرهیز از تنش‌افزایی حرکت می‌کردند. در واقع این دو جریان در کنار هم حلقه اصلی تصمیم‌گیری کابینه ترامپ را تشکیل می‌دهند. والتز و معاونش و همچنین روبیو وزیر امور خارجه آمریکا از جمله نئوکان‌هایی بودند که در حلقه تصمیم‌گیری ترامپ حضور داشتند و دیدگاه‌های تندی درباره مسائل مختلف داخلی و بین‌المللی آمریکا از جمله ایران داشتند. در مقابل دیوید ونس معاون رئیس‌جمهور آمریکا و ویتکاف قرار داشتند که رویکرد متعدلی داشتند و دنبال این بودند که آمریکا از جنگ نظامی با ایران اجتناب کند. در چنین شرایطی هنگامی که ترامپ به جای اینکه از بین گروه تندرو، مذاکره کننده با ایران را انتخاب کند ویتکاف را مأمور مذاکره با ایران کرد نشان داد که دنبال پرهیز از تنش و رسیدن به یک راه حل با استفاده از دیپلماسی است. در چنین شرایطی بود که امیدواری‌ها نسبت به کاهش تنش‌ها بین ایران و آمریکا و حتی احتمال توافق بین دو کشور به وجود آمد. در سه دور مذاکره‌ای که بین ایران و آمریکا برگزار شد نیز گمانه‌زنی‌ها و اخباری که در این زمینه منتشر شد، بیانگر روند مثبت مذاکرات بود و این امیدواری را ایجاد کرده بود که ایران و آمریکا به جای تنش و درگیری در نهایت به یک توافق دست پیدا می‌کنند.

 

مکی در گفت وگو با آرمان ملی با اشاره به برکناری والتز گفت: این برکناری نشان می دهد ترامپ زیاد به سمت تندروها تمایل ندارد، اگرچه نمی‌توان تأثیر آنها را نادیده گرفت. در دولت اول ترامپ نیز چنین اتفاقی رخ داد و وزیر خارجه اول وی نزدیک به یک سال در این سمت فعالیت کرد و پس از آن برکنار شد. این وضعیت درباره جان بولتون نیز وجود داشت. به نظر می‌رسد در دولت دوم ترامپ نیز باید شاهد چنین جابه‌جایی‌های در کابینه باشیم.

 

ترامپ در عین حالی که عنوان می‌کند دنبال دستاوردهای تاریخی برای آمریکا است، اما ذهن ساده‌ای دارد. برخی تصور می‌کنند وی دارای ذهنی پیچده است اما چنین نیست. مواضع ترامپ درباره موضوعات مختلف پر از تناقض است. در موضوع مذاکرات نیز ویتکاف بارها اعلام کرده که روند مذاکرات مثبت بوده است. این در حالی است که در حین برگزاری مذاکرات شاهد تحریم‌های جدیدی از سوی ترامپ علیه ایران بودیم. واقعیت این است که ترامپ به جای سیاست تنش، سیاست مدیریت تنش را انتخاب کرده است. ترامپ در مقابل کشورهای پاناما، کانادا و کلمبیا نیز همین رویکرد را در پیش گرفته و دنبال این است که در مقابل این کشورها نیز با همین رویکرد به اهداف خود دست پیدا کند. ترامپ متوجه شده که سیاست تنش در مقابل ایران نتیجه نمی‌دهد و تغییر رویه داده است. این در حالی است که ایران نیز مسیر دیپلماسی را انتخاب کرده و این وضعیت می‌تواند نویدبخش به نتیجه رسیدن مذاکرات باشد.

 

ساییدگی مفصل زانو داری؟ صبر کن، اینو پر کن اول❌ "پرسش‌نامه"

 

◀ پرسش‌نامه

 

وی درباره آینده مذاکرات ایران و آمریکا گفت: با توجه به بن‌بست در بحران اوکراین و شرایط خاصی که در غزه وجود دارد، بعید نیست که ترامپ دنبال این است که در کوتاه‌مدت به توافق با ایران رسیده و آن را به عنوان یک دستاورد مهم بین‌المللی مطرح کند. شرایط به شکلی رقم خورده که توافق با ایران برای ترامپ راحت از دستاوردهای دیگر رقم خواهد خورد و به همین دلیل نیز وی دنبال این است که این اتفاق در کوتاه‌مدت رخ بدهد. حتی می‌توان برکناری والتز را به عنوان یک سیگنال مثبت در راستای توافق با ایران ارزیابی کرد. تغییرات عجیب در کابینه ترامپ به همراه شخصیت غیرقابل پیش‌بینی ترامپ به شکلی است که گمانه‌زنی‌های مختلفی را درباره آینده مذاکرات به وجود آورده است. من بعید می‌دانم ترامپ در این مرحله میز مذاکره با ایران را ترک کند. این در حالی است که در شرایط کنونی ایران اراده‌ای جدی برای رسیدن به توافق دارد.

 

 

                               



  ارسال نظر جدید:
      نام :        (در صورت تمایل)

      ایمیل:      (در صورت تمایل) - (نشان داده نمی شود)

     نظر :