به گزارش تحلیل ایران به نقل از رویترز، سدره البوردینی کودک هشت ساله به لطف بازوی مصنوعی که با کمک یک شرکت فناوری پاکستانی برای او ساخته شده، توانسته تا حدی به زندگی عادی بازگردد.
وی که در اردوگاه پناهندگان فلسطینی در اردن زندگی میکند، برای اولین بار پس از حمله موشکی به غزه که یک سال پیش رخ داد و منجر به قطع بخشی از دست او شد، با استفاده از دست پروتزی مصنوعی ساخت این شرکت دوچرخهسواری کرد و توانست والدین خود را در آغوش بگیرد.
سدره یک سال پیش در مدرسه نصیرات، یکی از چندین مدرسه غزه که به پناهگاههای موقت در برابر حملات اسرائیل تبدیل شده بود، پناه گرفته بود. اما حمله هوایی صهیونیست ها باعث شد او مجروح شود. مادرش، صابرین البوردینی، گفت: نظام خدمات بهداشتی در غزه فروپاشیده و خانواده
قادر به ترک غزه و درمان وی نبودند.
اما حالا این دختر پس از انتقال به اردن، صاحب یک بازوی مصنوعی است که توسط شرکت پاکستانی بیونیکس تولید شده است. با توجه به هزینه بالای سفر این دختر به پاکستان، شرکت بیونیکس از یک برنامه سازگار با گوشی های هوشمند برای گرفتن عکس از زوایای مختلف و ایجاد یک مدل
سهبعدی برای ساخت پروتزهای سفارشی استفاده میکند. بازوی مصنوعی سدره در کراچی ساخته شده که بیش از ۴۰۰۰ کیلومتر با اردن فاصله دارد.
انس نیاز، مدیرعامل شرکت بیونیکس در این مورد گفت: این استارتاپ اجتماعی از چهار سال قبل بیش از ۱۰۰۰ بازوی سفارشی را در داخل پاکستان تولید و نصب کرده است. اما این اولین بار بوده که پروتزهایی را برای افراد آسیبدیده از درگیری ساخته است.
درمان ارزان و سریع با پروتزهای بیونیکس
سدره و حبه الله سه ساله، که هر دو دست و یک پای خود را در غزه از دست داده، فرایند مشاوره از راه دور و روند طراحی و نصب مجازی دست و پای مصنوعی را برای چندین روز پشت سر گذاشتند. سپس نیاز مدیرعامل شرکت بیونیکس از کراچی به امان پایتخت اردن پرواز کرد تا با این
دختران ملاقات کند و اولین برنامه تحویل و نصب پروتز تولیدی شرکت خود را در خارج از کشور انجام دهد.
هزینه تولید دست پروتزی سدره توسط کلینیک مافاز در امان انجام شد و با کمکهای مالی پاکستانیها هزینه تولید دست و پای پروتزی حبه الله نیز تامین شد. انتصار عساکر، مدیرعامل کلینیک مافاز، گفت: این کلینیک به دلیل هزینههای پایین، خدمات پزشکی از راه دور و عیبیابی
مجازی را با همکاری بیونیکس انجام می دهد.
نیاز گفت: تولید هر بازوی مصنوعی حدود ۲۵۰۰ دلار هزینه دارد، که به طور قابل توجهی کمتر از هزینه تولید ۱۰۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ دلاری محصولات مشابه در آمریکا است. بازوهای پروتزی بیونکیس از نسخههای آمریکایی پیچیدهتر هستند وکیفیت بالایی برای رفع نیاز کودکان دارند.
نیاز افزود: ما قصد داریم برای افراد ساکن در مناطق جنگی دیگر نیز خدمات مشابهی ارائه کنیم و به یک شرکت جهانی تبدیل شویم.
اکثر پروتزهای پیشرفته برای بزرگسالان طراحی می شوند و به ندرت کودکان در مناطق جنگی از این خدمات بهره مند می شوند. زیرا با رشد اندام آنها طی هر ۱۲ تا ۱۸ ماه به پروتزهای سبکتر و جایگزین نیاز است.
جنایتی مهم، ولی کمتر دیده شده از اسرائیل
آژانس بشردوستانه سازمان ملل متحد موسوم به اوچا، در اسفند گذشته اعلام کرد: غزه اکنون علاوه بر ۲۰۰۰ نفری که از قبل دچار نقص عضو جنگی شده بودند، به حدود ۴۵۰۰ دست و پای پروتزی جدید نیاز دارد که بسیاری از این نیازمندان کودک هستند و این امر یک بحران جدی و بی
سابقه در تاریخ معاصر ایجاد کرده است.
مطالعهای در فروردین ماه توسط دفتر آمار فلسطین نشان داد از زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه مردم غزه، حداقل ۷۰۰۰ کودک زخمی شدهاند. مقامات بهداشتی محلی میگویند که بیش از ۵۰۰۰۰ فلسطینی شهید شدهاند که تقریباً یک سوم آنها کودک بودهاند.
سازمان بهداشت جهانی نیز اعلام کرده که نظام بهداشتی غزه با بسته شدن مرزها توسط اسرائیل به زانو درآمده است؛ زیرا این جنایت اسرائیل باعث کمبود منابع حیاتی درمانی شده و مجروحان نمیتوانند به مراقبتهای تخصصی بهداشتی دسترسی داشته باشند.